€3,7 млрд. са приходите от международен туризъм у нас за 2019-та

Има ръст от 0,4% спрямо 2018 година
20 фев 2020 02:01, Анисия Иванова
8
€3,7 млрд. са приходите от международен туризъм у нас за 2019-та
Снимка: БГНЕС

3,7 млрд. евро са приходите от международен туризъм за 2019 година у нас, сочат данните на Българската народна банка, обявени днес. Резултатите показват ръст от 0,4% спрямо 2018 година.

Още по темата
Само за месец декември 2019 г. постъпленията от чуждестранни туристи надхвърлят 165 млн. евро, като увеличението спрямо последния месец на 2018 г. е от 10 на сто, съобщават от централната банка.

За отминалата година бе отчетено нарастване и на туристическите посещения от чужди граждани с 0,4 на сто, като броят им достигна 9,3 млн. Само през декември в България са отчетени 479 276 чуждестранни туристически визити – ръст от 9,2% спрямо същия месец на предходната година. 

"Радвам се, че данните на БНБ за приходите от международен туризъм за 2019-а доказаха прогнозите ни за положителен резултат от туризма през годината", коментира министър Николина Ангелкова, цитирана от Министерството на туризма.

"Това доказва устойчивото развитие на отрасъла, а и факта, че заедно - държава, бизнес и местни власти, можем да преодоляваме голямата конкуренция за туристи в региона и кризите в туризма в международен мащаб. Резултатите са и поредният стимул за всички в бранша да работим още по-усилено през настоящата година, за да надградим постигнатото, да повишим качеството на услугите, популяризирайки дестинация България", отбеляза министърът.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 месец
И водата е повече с 0.4 , и боклука е по-малко с 0.4 , и корупцията се е стопила с 0.4 , битовата престъпност почти липсва-спад 0.4 ,доверието в Тиквата е литнало с 0.4 ,въздуха по-чист с 0.4 и т.н. Успехи ,върхове и слава на Вожда!
А бе ,тия неграмотни герберунгели наистина ни смятат за ид.и.оти.Не е ли време да си ходят по дупките тези крадци и престъпници?
7
1
 
2
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 1 месец
"Ръст от 0.4%..." При инфлация от 2.8%. Това е поредната герберска пропаганда.И как точно БНБ отчита този ръст ,другари герберасти?А за грозната кукумявка от златоградскките села Николинка, да не говорим.Същата тази грозобойница лъжеше за апартамента от 200евро на квадрат.Имам чувството ,че цялата герберска орда се е юрнала да спасява кожата на алчната и крадлива върхушка в партията на агент Буда, ГЕП.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме ръст... и да нямаме туристи пак имаме ръст...
5
2
 
4
 
! Отговори
ДОЛУ КОРУПЦИЯТА преди 1 месец
Браво ПРИ ТАКИВА ПРИХОДИ И ПРИ ТАКЪВ БВП ДА ВЗЕМАТ ДА НАМАЛЯТ МАЛКО ДДС И ТАКСИЧКИТИ И ДАНЪЦИТЕ.БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА НАЙ ВИСОКА ВИНЕТКА СПРЯМО ДОХОДИТЕ СИ.АЙДЕ СТИГА ГРАБЕЖ ЩОМ ЦЪФТИМЕ ВДИГАЙТЕ СТАНДАРТА,ЧЕ ПЛЕМЕТО ОБОНГО БОНГО ВЕЧЕ НИ СЕ ЧУДИ КАК ОТЦЕЛЯВАНЕ 700 000 ХИЛЯДИ ХОРА ЖИВЕЯТ С 190€ ДОХОД ПРИ ТАКИВА ЦЕНИ
И С 20%ДДС.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ще гласувам за ГЕРБ
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЯМА ЛИ ЧИТАВ ДЕТО ДА ПРОДАДЕ МИЛИАРДИ ЗА 1 ЕВРО НА РАШКИТЕ КАТО КРАДЕЦ МУСТАКОВ. ДАВАЙТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ПРОТЕСТИ.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХАХАХАХХААХАХАХХАХАХАХАХХАХАХХАХАААААААААААААААА.................
1
5
 
11
 
! Отговори
Вожда е велик преди 1 месец
Чакаме и поредните лъжи на герб за успешен зимен сезон, борбата с престъпноста и водата