Борисов за похода на Радев и освиркванията: Какво им пречи кметът?

"Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава"
20 фев 2020 17:33, Александър Попов
384
Борисов за похода на Радев и освиркванията: Какво им пречи кметът?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов взе отношение към вчерашните сцени, които се разиграха по време на годишнината от обесването на Васил Левски и походът организиран от президента Радев. Той е в Брюксел за извънредната среща на Европейския съвет.

"Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Не му давам оценка. Аз когато сгреша, се извинявам по много пъти", заяви премиерът и коментира освиркванията пред паметника на Апостола.

"Ние сме милионна партия, не е проблем да изкараме 100 човека, за да освиркват, но не им прави чест. Правят си поход, застанаха пред руската църква, попът ги благослови. Какво им пречи законно избран кмет?", попита Борисов.

Още по темата
"Това не помага на стабилността, на инвеститорите, на целите, които си поставяме. А те са с над 10% всяка година да се вдигат доходите. Само стабилна икономика може да даде желания ефект", заяви той.

Борисов коментира и преговорите на извънредната среща на Европейския съвет.

"Трябва да сме много внимателни, когато говорим за финансовата рамка. 60 милиарда евро по-малко бюджет, означава много, много трудни преговори. За България са важни четири неща, мисля, че ще сме от доволните след преговорите. Ще настоявам да не се пипа по Кохезионната и селскостопанска политика, много е важна за нашата страна", каза още министър-председателят.

Той засегна и темата за въвеждането на еврото.

"Президентът Радев, когато правеше своето изказване каза да питаме Португалия как са се вдигнали цените, какви проблеми са имали за еврозоната. БСП вдигнаха вой в парламента, че едва ли не правим нещо извънредно. А ние като държава сме подписали договор за присъединяване към ЕС, където сме приели ангажимент да приеме еврото. Казах просто, че малко забавяме темпото, кой е казал да се откажем. Не се отказваме от еврозоната, но искам национален консенсус и всички хора да разберат, че това е добре за държавата", уточни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
8
 
35
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Такива незаменими видяхме доста за 30години "преход".Когато ги сменяше следващия мераклия за лапане,започваха да излизат кирливите им ризи.Та и със сегашните няма да е по-различно,дано някои от тях да си получат заслуженото.
199
10
 
20
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До АниКак върви алкохолизма и наркозависимите при жени Герб? А при пдрастващите в БГ?
198
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България и сиропиталище да се дискутира няма да има "За" и "Против", а "Русофили" и "Русофоби". Всичките сте *** и не заслужавате човек и храчката по вас да си метне. Всички, не само политиците... тия в коментарите също.
197
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БайчоДОЛУ ТИКВАТА!!!!и да идва *** или дебелогъзата ли ве каскет?
196
49
 
24
 
! Отговори
факт преди 4 години
Радев пропадна напълно и загуби всяка надежда за подкрепа от честните българи.Това което му остана е да бъде послушна мъшa на московските си господари.Ние не можем да очакваме повече от него.
195
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се отказваме от еврозоната, но искам национален консенсускъф консенсус бе нещастнико? Аман от проруските ти тъпотии.
194
34
 
20
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Левски е обесен по препоръка на руския Граф Игнатиев.Аз не виждам нищо не естествено за руските *** да освиркват на този ден.Така е искала Русия, защото Левски се е противопоставял на руската намеса.
193
27
 
17
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Нещата в русия вървят на зле и както обикновенно отново завиждат на България.Радев е само един изпълнител на волята на Москва.А руснаците го използват безогледно като трудовашка количка.
192
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УикипедияТиква-тиквите са род зеленчуци от семейство Тиквови.Най тежката тиква тежи 1053.5кг. и е отгледана в Швейцария.
191
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а ,че кво ни пречи "кметката" ? ,ми че тя е никой , тя нищо не решава , папка умерено за послушание и подчинение .
190
3
 
21
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Новините от последния час: "Бойко Борисов отново налита на дебат..."
189
14
 
31
 
! Отговори
Байчо преди 4 години
ДОЛУ ТИКВАТА!!!!
188
7
 
35
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До R А Тиквата ни издъни на Първо място по смъртност в света ,най бедни ,най корумпирани и наи голямата б.о.клуджииницата на Европа .Издъни и язовирите ,кошарите и кочините на хората зеят с издънени врати . С една дума най голямата издънка от 30 години насам .
187
2
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До RВикате Орешарски, Виденов и разните други светила от БСП и сваляте правителството.----------------Мислиш ли, че по горното монго градско? Най-голям проблем е, че Боко се комплксира и неумее да работи/ извлича най-добротоо/ от прфесиналисти! Боко толерира - ... /вж. видеот вчера
186
5
 
47
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Тикво, макар че никога не съм те харесвал, един приятелски съвет от мен:Дръпни ушите на твоя Гешев. Да прибере полицията от пътищата. Да вкарва полицаи с автоматично оръжие и маски само в ромските махали.Спрете да тероризирате и рекетирате обикновения българин.Ние ви плащаме заплатите с нашите данъци !Оставете народа да поеме малко въздух.Спрете с тия актове, глоби, проверки ...Трупате огромна омраза спрямо вас и не го осъзнавате.Освирква ви народът, а не Радев !Осъзнавате ли го ?
185
29
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Ако се чудите кой помрачи честването на 142г от освобождението на Русе....------Какво освобождение преди 142 г, бе? Вие нормални ли сте? Всяко селце и паланка ли ще побъркате сега, да цалува гз на Путин? Трябва да се забрани със закон пропагандата за някакво руско "освобождение", защото е противодържавна и антинародна. Единствено и само на личности, най-вече българските национални революционери, дължим Освобождението. Държава никога не е освобождавала друга държава - това е аксиома.
184
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе като гледам мнозинството си драпа за ГЕРП, БСП и ДПС, с други думи последното място в ЕС ни е гарантирано и през следвашия мандат.
183
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво изражение ,какъв поглед.Какъв властелин.Властелин-Личност, над която се подчинява определен народ и или територия.
182
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕхаПлатен е бил. В новините дадоха какво крещи нарокмана,но вчера не чух какво е скандирало множеството по време на речта на Фандъкова. Само мога да гадая.
181
33
 
2
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Виждам червените тролски бок.луци колко глу.пости са написали. А бе, ка.***, не разбрахте ли, че няма да ви се отвори червеният парашут. На изборите разумните българи винаги гласуват за тези, които ще ги управляват по-добре и, за щастие, това не сте вие от Позитано.