Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!

Усилията на всички власти дали добър резултат
240
Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!
Снимка: МВнР

Вчера се случи много паметно и историческо събитие с оглед на факта, че от 17 г. не сме наблюдавало подобно нещо, а именно така нареченият „Луквовмарш“ да бъде предотвратен. Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, във връзка с несъстоялото се след забрана на Столична община, за първи път от 17 г. факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като „Луковмарш“, предаде „Фокус“.

Още по темата

"Усилията на българското правителство, местните власи, организациите в България и цялата българска общественост резултираха по улиците да не видим маршируващи, с факти, хора облечени в униформа, силно наподобяващи тези от времето на национално социалистическия режим. Смятам че това, което успяхме да постигнем вчера да не разрешим много натрапчивата и остра миризма на радикализма, крайностите, антисемитизма, дискриминацията да шестват по софийските булеварди е един много голям напредък и инвестиция в нашето общество. Инвестиция по пътя на това да можем да отличим грозното от цивилизованото, доброто от злото, да изградим една имунна система, която по никакъв начин да не толерира", добави зам. - министърът на външните работи.

"Това трябва да е тенденция, която да се задълбочи, която да продължи във времето напред и която да превентира следващи опити на същите радикали да опитата да видоизменят марша и да го трансформират в някаква друга форма. Тук аз най-отговорно заявявам, че няма да позволим и продължаващите и други форми на провеждане на такива петнящо репутацията на нашата държава мероприятия. Те нямат място в София, те нямат място в нашето цивилизовано общество, те нямат място сред нас", каза още той.

"Ако искаме да докажем развитието си трябва да се противопоставим на всякаква такава проява. Сигурен съм, че водени от своя справедлив гняв към едни подобни много грозни действия ще го направим по най-подходящия начин", допълни Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вече бивш гербер Значи досега си гласувал за комунягата от Банкя и Червеното котило Герб ? Юнак !
146
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен А КАКВА Е РАЗЛИКАТА ,МЕЖДУ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ И ГЛОБАЛИЗЪМ ?
145
3
 
41
 
! Отговори
Участник в марша преди 4 години
Първо на първо, Луковмарш имаше. Не беше "спрян", макар и чудовищното саботиране от страна на правителството, което прати всички униформени в държавата да пречат и саботират. В интерес на истината жандармеристите и полицайчетата, с които говорих, бяха на наша страна! А гнусното същество Георг явно е от лошо семе, защото кой родител за Бога би кръстил детето си с осакатено име?! Сега очаквайте да започне да реве за измисления холокост и 6те милиона юдеи. Гаранция, ще го направи! Това му е играта.
144
0
 
34
 
! Отговори
до Отвратена преди 4 години
Напълно сте права. Брюксел оказва огромен натиск върху правителствата на страните от Източна Европа, Вишеградската Четворка се противопоставя и много много не ги касае дали ще им спрат фондовете. Но нашия "отличник " вместо да се присъедини към естестените ни по съдба и нрав приятели, винаги се кланя безропотно било то на Юнкерс, Меркел, Макрон а сега и на фон дер Лайн. Ако след 20-30 години ще има още някаква Европа, то ще бъдат страните от Вишеградската Четворка, Западна Европа се трансформира
143
1
 
35
 
! Отговори
вече бивш гербер преди 4 години
от 2005 година до сега съм гласувал за Герб, най-вече поради липса на по-добри кандидати. След този маскарад и поругаването на паметта на Ген. Христо Луков съм толкова бесен и отвратен от Герб, Бойко Борисов и сервилната му шайка (като този *** на снимката), че за нищо на света не бих гласувал за тях. Никога! Нека ми изсъхне ръката, ако някога гласувам за отцеругателите, поругали паметта на този велик БЪЛГАРИН!
142
2
 
35
 
! Отговори
Отвратена преди 4 години
Ако някой имаше и капка съмнение, че Бойко Борисов и кликата му са предатели на България и васали на юдеоционистите от Новия Световен Ред, то след тази гротескна антибългарска проява на забраната за отбелязването на годишнината от убийството на един Български Герой, какъвто е ген. Луков, маските съвсем паднаха! Истината е, че Бойко Борисов организира военна хунта срещу патриотите-Българи, решили да отбележат паметта на Героя - хвърли полиция, жандармерия и пожарникари срещу родолюбците! Позор.
141
10
 
19
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
За мен фашисти са комунистите-терористи Иван Буруджиев и Виолета Янкова, застреляли ген. Луков (вече пенсионер) пред дома му на 13.02.1943 г.
140
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само бай Тошо ги оправяше фашистите после пък те се изкараха репресирани
139
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като му прочетох името на този дето са го нарекли Георг от срам да се нарече Георги ми стана ясно за каква амеба става въпрос.
138
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в 2020 година няма място за националистки пупулизън, това ни връща в талибански времена
137
2
 
25
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Национал-социализъм и фашизъм са две различни неща,но на някои им е по-удобно да са под един знаменател
136
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е разликата между национал-социализъм, и интер-национализъм? Никой не пояснява приликите и разликите,а се пишат тонове с книги.Търсих в нета но не намерих нищо.
135
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщате ме в 60те години на миналия век. И тогава в името на новите идеи, на новото време и т.н., се забраняваше определена музика, тесни панталони, дълги коси.... Нищо ново под слънцето
134
26
 
3
 
! Отговори
браво преди 4 години
смърт на фашизма
133
0
 
8
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Национал-социализма защо се е появил?
132
5
 
41
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Не съм привърженик на фашизма, но да се забранява Луков марш, а да се позволява гей парад. Честно казано предпочитам националисти пред *** и травестити. Забранете гей парада !!!
131
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво лошо е направил Генерал Луков?? Че искат да го изтрият от историята,и никога да не се споменава.До колко знам е застрелян от комунистите,защото по това време комунистите всячески с всички средства са се борили България да не излезе на цяло от политическата арена,въпреки отказа да воюва срещу СССР.За да може СССР да стъпи на българска земя,е било нужно да има бойни действея.Проверете ,,Делото за Подводничарите'',по това дело е осъден и Вапцаров.Чист тероризъм.
130
4
 
11
 
! Отговори
130 срещу 8-те иDиот преди 4 години
Какво, няма такива закони? Аз си измислям? И името им измислям!Хкременти, май ви жегна, че татювците и маменцата ви са били партайгеносета в една партия, докато беше на власт и броеше 1000500 души? И сега се триете с керемидка от това! От там се пръкнаха най-големите антикомунисти! Започнахте да слагате знак за тъждество м/у комунисти и фашисти! Бясна русофобия! Лъжи и клевети!Ще ви открехна, че нашата храбра Първа Българска армия при Драва се би и разби руснаци.Ама власовци!
129
2
 
24
 
! Отговори
....... преди 4 години
.....Бях свидетел на протеста тъй като се връщах от черква.Видях в редиците ученици,студенти,***.Имаше лозунг не на расизма от група ***.По едно време се прегърнаха с едни други римляни от женския пазар.До къде стигнаха Герб,да търсят римляни да ги защитават
128
0
 
1
 
! Отговори
9 преди 4 години
Много си *** Сашеееее!!!!!