Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!

Усилията на всички власти дали добър резултат
240
Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!
Снимка: МВнР

Вчера се случи много паметно и историческо събитие с оглед на факта, че от 17 г. не сме наблюдавало подобно нещо, а именно така нареченият „Луквовмарш“ да бъде предотвратен. Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, във връзка с несъстоялото се след забрана на Столична община, за първи път от 17 г. факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като „Луковмарш“, предаде „Фокус“.

Още по темата

"Усилията на българското правителство, местните власи, организациите в България и цялата българска общественост резултираха по улиците да не видим маршируващи, с факти, хора облечени в униформа, силно наподобяващи тези от времето на национално социалистическия режим. Смятам че това, което успяхме да постигнем вчера да не разрешим много натрапчивата и остра миризма на радикализма, крайностите, антисемитизма, дискриминацията да шестват по софийските булеварди е един много голям напредък и инвестиция в нашето общество. Инвестиция по пътя на това да можем да отличим грозното от цивилизованото, доброто от злото, да изградим една имунна система, която по никакъв начин да не толерира", добави зам. - министърът на външните работи.

"Това трябва да е тенденция, която да се задълбочи, която да продължи във времето напред и която да превентира следващи опити на същите радикали да опитата да видоизменят марша и да го трансформират в някаква друга форма. Тук аз най-отговорно заявявам, че няма да позволим и продължаващите и други форми на провеждане на такива петнящо репутацията на нашата държава мероприятия. Те нямат място в София, те нямат място в нашето цивилизовано общество, те нямат място сред нас", каза още той.

"Ако искаме да докажем развитието си трябва да се противопоставим на всякаква такава проява. Сигурен съм, че водени от своя справедлив гняв към едни подобни много грозни действия ще го направим по най-подходящия начин", допълни Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Предлагам да не се подписвате повече с "АНОНИМЕН" или нямате смелост и доблес,или си мислите че не ви локализират...
66
5
 
13
 
! Отговори
а фашистите на БКП? преди 4 години
нали БКП беше обявена за криминална организация, защо главатарите им все още са на свобода, тази партийна шайка изби интелигенцията, ограби имащите и превърна българския народ в крепостни зомбита.Комунистическите фашисти изкормиха България и издигнаха стотици позорни паметници на руските им государи - позорните Альошковци все още стърчат като грозно бесило на територията на България, което покзава че страната ни всео още се управлява от руските слуги, от СДС, през НДСВ до ГЕРБ -все ДС агенти!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 49Той вярва на алкашките генерали и мустакатия сатрап.
64
13
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да ви имам историческото събитие за последните 17 години! Лукови глави!
63
1
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
нещо не разбрах:-Защо заместник-министър НА ВЪНШНИТЕ..ВЪНШНИТЕ работи се изказва по "казуса",като той /казуса/ е ЧИСТО ВЪТРЕШНА работа?!?!..какво става?..-Действат на принципа "Който кон хванат,той вършее"?!Защо "Здравния министър" сай не изказал?..А тоя на водите и околната среда?..Некой от "Басейнова дирекция"?..ясно:-Въпросния "ГЕОРГ Георгиев" са го калесали за нова нашивка..
62
1
 
16
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Геогрчо, добре, че си шабец гой, без грам позиция по каквито и да е въпроси, освен да огаждаш на еврейските си ментори, че две стотинки не струваш! Как го спряхте бе? Оказвайки натиск върху съда ли или нарушавайки конституционните права на участниците в шествието :D ***....
61
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека, а нацитата да се пукат от яд. Те са в бунището на историята, при фюрера им който си пръсна мозъка :)
60
1
 
21
 
! Отговори
Лелее преди 4 години
Знаех си аз, че нашата държава има проблем, ама не се сещах, че е Луковмарш. Добре, че излезе тоз юноша бледен Георг, дето дори не го знаем кое училище е завършил (биографията му започва от университета и влизането в ГЕРБ), та да ни просветли. На едните им пишат опорните точки в Москва, на другите във Вашингтон. Какъв антисемитизъм дириш 80 години по-късно?!? Сега американското послоство ни поздравява, Георг се гордее, Буруджиева също, всички са доволен. Живи и здрави!
59
4
 
16
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Ще остане само карлуков марш .!.
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз те наблюдавам наблюдаващ ***. Когато руснаците кажат нещо идваш да църкаш защо се месят, а сега обратно. Укрофашистите имат подобно, руснаците за там са казали какво е и от кой се спонсорира. Същите които плащат на теб да се правиш на либерал и на фашист едновременно, току виж си направил гражданска война и чичо ти сам се намесил, нали такъв е плана?
57
3
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До България над всичкоЕвреи в България има прекалено много. На България и един евреин и е твърде много!
56
5
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Интеретно защо руснаците, тези неуморими борци срещу фашизма, никога до сега не протестираха срещу Луков марш?
55
3
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
"Усилията на българското правителство, местните власи, организациите в България и цялата българска общественост резултираха по улиците да не видим маршируващи,АЗ пък ще добавя (тази странна дума резултираха) РЕЗУЛТИРАХА ОЩЕ ПО ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!-РЕЗУЛТАТА ще е потресаващ! ВСИЧКО КОЕТО СЕ ЗАБРАНИ -СТАВА ПО СИЛНО!-СЕГА ЩЕ ИМАТЕ ПАРАВОЕННИ ГРУПИ КОИТО ЩЕ СА В НЕВЕДЕНИЕ-ГЛУПАВ ХОД НА БГ ПРАВИТЕЛСТВОТО -ЗА ДА УГОДИ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ЦИОНИСТИ ОТ САЩ И ИЗРАЕЛ! ТОЛКОВА НЕКЪДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО -НЕ СМЕ ИМАЛИ!
54
1
 
32
 
! Отговори
ДА преди 4 години
А спирането на гей парада-кога?За едни приятели питам!
53
2
 
20
 
! Отговори
Дедо Пинто преди 4 години
До НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТи всички българи за които БЪЛГАРИЯ е нещо свято, за БЪЛГАРИЯ нашите деди са проливали кръвта си, за да можем ние да се гордеем че сме БЪЛГАРИ, а тези *** всячески се опитват да заличават и обезличават нацията ни.ЗАДАЙТЕ И. ВЪПРОС НА ЕВРЕЙТЕ ЗАЩО В ИЗРАЕЛ НЕ ПРИЕМАТ МИГРАНТИ ? А НА НАС НИ ГИ НАТРАПВАТ !!!!!!!! СЪЩОТО Е И В САЩ, НИТО ЕДИН МИГРАНТИТЕ БЕЗ ПАСПОРТ НЕ ВЛИЗА В СТРАНАТА ИМ !!!!!!!!! ЗАЩО ПИТАМ АЗ А ??????? ????
52
0
 
25
 
! Отговори
орисия преди 4 години
Веднаж нaдyпeн-завинаги нaдyпeн!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Правописа ти обаче си го забравил в 4ти клас.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До InatutТия хора маршируват юни месец под цветовете на дъгата.
49
2
 
17
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
къде са тия евреи у нас, та се говори за антисемитизъм в България..?!китайците у нас са повече на брой сигурно от "евреите" :)))))
48
3
 
17
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 50Като е България на майната си защо пишеш тук.Пиши си в сайтовете там където си отишъл на майната си.Не се научихте че проблемите в Бг са на тези които са останали тук.Ти си на майната си.Стой си там чети си тамошната преса живей си живота както си си го подредил там на майната си