Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!

Усилията на всички власти дали добър резултат
240
Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!
Снимка: МВнР

Вчера се случи много паметно и историческо събитие с оглед на факта, че от 17 г. не сме наблюдавало подобно нещо, а именно така нареченият „Луквовмарш“ да бъде предотвратен. Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, във връзка с несъстоялото се след забрана на Столична община, за първи път от 17 г. факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като „Луковмарш“, предаде „Фокус“.

Още по темата

"Усилията на българското правителство, местните власи, организациите в България и цялата българска общественост резултираха по улиците да не видим маршируващи, с факти, хора облечени в униформа, силно наподобяващи тези от времето на национално социалистическия режим. Смятам че това, което успяхме да постигнем вчера да не разрешим много натрапчивата и остра миризма на радикализма, крайностите, антисемитизма, дискриминацията да шестват по софийските булеварди е един много голям напредък и инвестиция в нашето общество. Инвестиция по пътя на това да можем да отличим грозното от цивилизованото, доброто от злото, да изградим една имунна система, която по никакъв начин да не толерира", добави зам. - министърът на външните работи.

"Това трябва да е тенденция, която да се задълбочи, която да продължи във времето напред и която да превентира следващи опити на същите радикали да опитата да видоизменят марша и да го трансформират в някаква друга форма. Тук аз най-отговорно заявявам, че няма да позволим и продължаващите и други форми на провеждане на такива петнящо репутацията на нашата държава мероприятия. Те нямат място в София, те нямат място в нашето цивилизовано общество, те нямат място сред нас", каза още той.

"Ако искаме да докажем развитието си трябва да се противопоставим на всякаква такава проява. Сигурен съм, че водени от своя справедлив гняв към едни подобни много грозни действия ще го направим по най-подходящия начин", допълни Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На никой не му пука за луков марш и никой не знае какво е луков марш, всичко това се финансира от еврейските неолиберали да плашат хората с неонацизъм и неофашизън и политиците да излизат и да правят антинацистки изявления. Никой не знае кой е тоя луковец какъв е тоя марш луков, лукчета ли маршируват, що ли?
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
HAHAHA
45
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този комсомолски секретар на снимката дядо му сигурно е бил партизанин
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 51Da!
43
7
 
22
 
! Отговори
Inatut преди 4 години
Сега остава да забранят и маршируващи *** на 09.09, и 01.05 и ще е супер. Тъкмо да ги предпазят от чупене на зъби
42
19
 
12
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Съжалявам, че след 1989-а нямаше хиляди избити комунисти !!!!!---------Болният от невросифилис болшевик Ленин беше готов да избие 90% от населението на Русия за да построи комунизма с останалите 10% "щастливци"!Хитлер мечтаеше и изби милиони които не попадаха в графата "ариец".Ти си готов да за "10 милиона лева" да избиеш около милион свои сънародници, които вярват в една отживяла илюзия наречена комунизъм?Заради такива като теб предпочитам компанията на домашните животни!
41
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кой викат България на три морета.Други викат България на НАТО...Аз лични казвам - България на найната си! Аман ит вас вече! Само конфликти и прочие. На дебелата, най-бедната и на глупавата нация в ЕС.Срам! Срам и позор! Затова не остават хира! Който не избяга навремето, готви децата си, да излизат, че НЕ СЕ ТРАЕ ВЕЧЕ!
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47На кого да повярваш? На твоят брат БЪЛГАРИН или на ВРАЖЕСКИ ВОЕННОНАЧАЛНИК? То си мниооого глупав!Естествено че трябва да вярваме на седне си! Рузвелт е бил враг в тези времена! Естествено че ще каже така!
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се косете!Колелото се върти.Днес ще го забранят,но утре други ще го разрешат.Вижте,кой си спомня за 9 септември ,болшевишкият превратв рашания и други комунистически да не пиша какво,че дебнат.Ще стане хубав празник.Тоя тип и той ще празнува.
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че не спряха "Чесънов марш", че то с тези вируси......, как ще се лекуваме!-)))))
37
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Какъв антисемитизъм вижда този ... в Луковмарш? Знае ли той, че в Люлин има улица на името на еврейката Виолета Янкова, която убива героя Луков?
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 29Нинова вече в ГЕРБ ли е?
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво сме го копирали едно ВРМЕ и смени. Показали кво става, кат с базилат с нас българите!Ние сме народ войнствен! Народ на войни и кръвожадни военноначалници! Такива сме си! Защо го отричаме? Защо сами си скопяваме народа и насаждаме слабост!АааХАХХХххахахахах
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Семейството ми не е било фашистко, Но са ко взели имоти за над десет милиона лева днешни пари.... Съжалявам, че след 1989-а нямаше хиляди избити комунисти !!!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 36Ми шот не е имало. Имало е некакви нали организацийки, ама нищо повече. Точка. Въпросът е затворен.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Вониш на слабост! Трябва да има разделение, защото се напълнихме с неблагоприятни индивиди. Престъпници, ***, гейове, хира без образование, футболни запалянковци - тея хора са лоши хора!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя мухъл не се ли усеща ,че така само ще ги амбицира повече ? Сега остава с БСП да се гушнат и заедно да празнуват 9 септември ,след като позволиха вчера да групичка маскирани *** да развяват петолъчки .Комунистическите символи не са ли и те заклеймени като престъпни ???За разлика от тях на Луков марш никога не е имало нацистки символи!!! Жалък еврейски лакей!!
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е такъв ибрик че повече няма на къде ! Спрял си на баба си хурката -А онези с червените петолъчки -тях що не ги спря бе сополко ??
29
0
 
29
 
! Отговори
защо? преди 4 години
защо НЕ ЗАБРАБРАНИХТЕ гeй парадA ????????????????????????
28
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще бъдат ли забранени комунистическо-русофилистическите сборища на Бузлуджа и Копринка,а?