Сиди: Защо така показно арестуват само представители на ВМРО?

Прокуратурата трябва да върши своята работа, категоричен е патриотът
Обновена: 27 фев 2020 14:40 | 26 фев 2020 10:40,
51

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за безстопанственост на директора на "Басейнова дирекция" Цветелина Кънева, която беше арестувана в понеделник. Разследващите са установили 40 случая на незаконно сондиране на вода само в Пловдивско.
Още по темата

Арестът предизвика нов трус в управляващата коалиция. Причината е, че това е поредният представител на ВМРО с повдигнато обвинение след шефа на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и бившия екоминистър Нено Димов. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е обсъдил темата с премиера Бойко Борисов.

"Ние нямаме против, когато има данни за извършени престъпления прокуратурата да се самосезира и да свърши своята работа. Не разбираме обаче, защо беше необходима тази показност", заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди за "България сутрин".

Спецакция в Басейнова дирекция – Пловдив, има задържани

Според него с двата ареста на министър Нено Димов и на инж. Кънева се търси показност.

"Вчера Нено Димов беше оставен в ареста с аргументите, че уронвал престижа на властта. В Наказателния кодекс обаче няма такава мярка", отбеляза Сиди.

Той смята, че инж. Кънева е направила всичко необходимо да открие незаконния сондаж.  "Този показен арест не е спрял сондажа", твърди депутатът.

"Не разбираме показността на ареста, което само демонстрира, че към коалиционните партньори има особено отношение", заяви Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че всички действия на организацията ще се решават на коалиционен съвет.

Междувременно три министерства искат създаване на нов Закон за движение по пътищата. От ВМРО също предложиха законови промени.

"Законът за движение по пътищата в сегашния си вид не работи. Той трябва да бъде разделен на три - за регистрация на превозните средства, за пътната мрежа и за самото движение по пътищата. Има много сериозен напредък по трите проекта, за съжаление те бяха спрени и сега отново се отваря темата", обясни Сиди.

И допълни, че в изцяло новата нормативна уредба ще бъдат взети всички добри практики от Европа, но работата е твърде много и не е сигурно дали законът ще влезе в сила преди края на мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари