Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция

Подготвям една голяма среща в България, в понеделник ще отида при Ердоган!
Обновена: 29 фев 2020 15:18 | 29 фев 2020 12:40, Елка Василева
305
Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация, понеже е много модерно да се говори срещу Ердоган. Обаче на нашите граници има нулева миграция. Хеликоптер ще прелети над гръцката граница, защото там са ни опасенията в момента. Българските граждани да са спокойни, че нейните моряци и граничари са на поста. Но не това е решението на проблема”. Това заяви заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството и привържениците на "Локомотив" -Пловдив и на "Ботев" – Пловдив.

„Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца. За това вчера водих тези разговори. Два пъти говоря с Чавушоглу. Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от действащите и настоятелни страни. Обичаме нашите съседи и искаме всячески да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия колега, много е тежко положението. За много неща се мисли предварително. Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките”, заяви Борисов, цитиран от Нова тв.

Още по темата

„Подготвям една голяма среща в България. В понеделник ще отида при президента Ердоган да договоря и неговите условия. Говорих и със съпредседателите на ЕК. След понеделник ще ви кажа какви неща ще направим в България, за да решим дълготрайно този процес. Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, за това изказах съболезнования на Ердоган. Истински ме боли като гледам и бежанците. Трябва да направим всичко възможно до края на седмицата да захраним Турция, за да може да се грижи за тях. Такива срещи се обявяват, когато с всички е договорен часът и датата. Не е редно да говоря предварително”, добави той.

Каква е ситуацията по границата ни с Турция?

„Аз не съм посредник, аз съм заинтересована страна, защото българите очакват да бъдат защитени. Защото при тези условия – с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза. Затова съм толкова активен. С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон  и Бойко Борисов. Не е скромно, но трябва да ви се каже”, отсече премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Йонка,а ти йонке,не пишеш ли едно и също за твоя бойко.
246
1
 
5
 
! Отговори
До Йонка преди 4 години
Я стига! Креативни да бъдем значи! Да търпим гей-паради, да хрантутим араби, да дундуркаме роми - а те да не работят и да живеят на наш гръб. Като искаш да си креативна гледай си влюбено Бойко, той ти е по вкуса и като държане и като култура и ако искаш си вземи 10 араби у вас да си ги отглеждаш, но у вас - ние България не даваме.
245
12
 
1
 
! Отговори
Йонка преди 4 години
Бъдете креативни, платени драскачи.. Пишете едно и също, от претопля е, манджата ви вкусна. А нормалните хора винаги ще подкрепят Премиера на република България, Бойко Борисов !
244
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Жал му било за бежанците. Че какви бежанци са това. Млади яки мъже ислямисти и тук таме някоя ханъма с чаветата. А за нашите пенсионери с 200 лв. пенсия не ти е жал. За болните деца пари събираме постоянно. Стига лицемерие.Турция нахлу в Сирия - да си сърба попарата. Не сме й длъжни. А на границата - с оръжие срещу незаконно нахлуващите! Що не бягат към арабските страни, там и езикът и обичаите и възгледите са им близки.Така сме ги пуснали през 14-ти век и после 5 века робство. Вън до един!
243
2
 
11
 
! Отговори
КЪЩА В БАРЦА преди 4 години
И МИС БИКИНИ
242
3
 
6
 
! Отговори
Слугата си остава преди 4 години
Слуга.Вземи да прочетеш Видрица.1829 след Руско-Турската война, именно Дибич Забалкански иска независимост за България. Натоварва единствената легитимна църковна власт - Гръцката да организира допитване в Българските общини. Гръцките духовници са саботирали допитването. Изобщо никой не е разбрал за него. Това е, а подлец като теб винаги ще си остане подлец.
241
1
 
8
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Границата служи да покаже че на който иска да я премине и не е искан получава куршум а не помощи и жилище .Каква дипломация -тя е за страхливци и слабаци.
240
1
 
13
 
! Отговори
Втрещен преди 4 години
Тоя пипон не гледа ли новини ?! Снощи, изтръпналия от Зимбабве ли, от Судан ли си го каза в пряк текст: "Не искам в България, не искам и да чувам за там. Искам в Европа". Смятай докъде сме я докарали като Афганистанци и африканци не искат и да си помислят за територията ни!
239
2
 
14
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 години
Другарю Борисов, така е-никой не иска да минава даже през вашата територия, че може да го запрете и да остане известно време.После да плаща рекет, за да излиза навън към ЕС.Територията Ви е по-зле от там, от където идват и бягат!Тези хора имат разум и не виждат смисъл да си хабят усилията с мафията,която само ги чака в БГ.Няма други ***, които да стоят в страната Ви, без никакви доходи/това 300Е на месец заплата и 120Евро пенсия/ сигурно не дават и в затворите и трудовите лагери на Запад.
238
2
 
8
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
До 248И за какво да го подкрепим - та да краде още повече?Още повече, че за нас не е направил нищо - но за себе си - ухаааа!Да не говорим, че и правнуците ни ще плащат бакиите му!
237
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи, защо не подкрепяме човек, който в случая се опитва да работи за нас?
236
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върни откраднатите милиарди, мутро и тогава ще преценим дали да ти простим
235
2
 
15
 
! Отговори
Гарван Гарванов преди 4 години
Поредния опит на банкянския дипломат, да отклонява общественото мнение от важните за българите теми - бедността, обезлюдяването, корупцията, престъпността. Защо ли не е така активен, а ?
234
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам,ама при Костов се чуствувахме по -цивилизовано.Сега голяма просто тия,ва.Сякаш сме пред вратите на ада.И то не толкова заради материално,но заради душевно затъпяване-алчност,калинкщина,ненормално говорене...
233
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога на свалените *** му викат дипломация?
232
22
 
7
 
! Отговори
При Костов преди 4 години
Преди като Костов беше на власт българите бяхме така към Европа ,Борисов е единствения дръпнал държавата напред не забравяйте мизерията при Иван Костов
231
3
 
18
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
Господин ПРЕЗИДЕНТ БЪЛГАРИЯ се РАЗПАДА - ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОТЪРСЯТ ОБЯСНЕНИЯ ОТ МНОГО ХОРА И ТОЗИ НА СНИМКАТА ТРЯБВА ДА Е ПЪРВИ !!!! Направете място в ЦЕНТРАЛНИЯ ЗАТВОР - оня вицепримиер с голата глава от Габрово - метач на коридорите в ЦСЗ - ТОЙ ЗА ДРУГО НЕ СТАВА !?!?!?
230
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако "нашите" граници вече не са граници, какво е значението, че си спрял някого с "дипломация"? Ердоган не иска да замърсява земите си с други.
229
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера гусин Юлий,при това Москоф,говореше по Евроком ,че руснаците от нищо не са ни освободили,защото не е имало робство.Тоя чел ли е нещо за кръвния данък или трябва показно да му вземат внучето за еничарин/защото за дете е изпуснал срока/,за да разбере за какво иде реч.
228
10
 
6
 
! Отговори
КРОКОДИЛ преди 4 години
РАКОВСКИ И ЗАХАРИ СТОЯНОВ СА АНТИ КОМУНИСТИ БЕ. КАКВО ПО - БЛИЗКО ДО РУСИЯ. НЕ СТЕ ЧЕЛИ ЗАБРАНЕНАТА ИМ КНИЖКА ЗА РУСИЯ.