Стигне ли се до ситуацията като в Гърция - армията ни на границата!

В рамките на часове отиват 400 военни, след това още 1000
Обновена: 3 мар 2020 13:53 | 3 мар 2020 13:40, Камелия Цветанова
190
Стигне ли се до ситуацията като в Гърция - армията ни на границата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Дали ценим свободата, си зависи от хората. Някои я ценят, а други смятат, че тя не е важна. Някак си приемаме този празник като една рутина. Може би част от нашите сънародници не се замислят, че този ден е завоюван с много кръв от хора, които са се борили за България. Би следвало да го ценим повече”. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова тв.

Още по темата

„Трети март е символът на нашето Освобождение, защото това е първият договор, с който се оформя свободната българска държава. Ето това е нашият празник. Един идеал, около който трябва да се обединяваме. Смятам, че българската армия дава поводи за гордост, защото е модерно въоръжена и заплащането се увеличава”, добави Каракачанов

Той коментира и ситуацията на турската граница и мигрантската криза.

„Видно е от предишните години, че армията си вършеше работата много добре. Ако се случи нещо като това, което се случва на Гърция, участието на армията е неизбежно. Имаме готовност в рамките на няколко часа да изпратим 400 души, а в рамките на 12 часа – още 1000. Ние, като правителство, имаме ясната визия, че не трябва да допускаме нито един нелегален мигрант в страната”, завърши Каракачанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До справедливМисля че ти е ясно защо.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на пишман воеводата не ми се четат. Българската армия има други функции. За целта има други структури. Бомби срещу мигранти пускат форумни неумници. За останалото имаме държавни структури. Шкембе воевода го дава паникьор, недостоен за поста си.
31
1
 
18
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Да познавате някой нормален българин ,който да отиде на границата и да брани имотите на дебелия министър ,още по-дебелия премиер и шайката богаташи около тях?Тези 1000 човека знаят ли за намеренията на продавача на български паспорти и купувача на стари самолети?Едва ли.Даже и НСО няма да си мръдне пръста за тези предатели.
30
4
 
11
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Ако богатите си платят на Ердоган , оня може и да спре бежанците.Даже си мисля че Боко е отишъл при Ердоган точно за това.Все пак имотите на Цветелина Бориславова ,Златев, Доган ,Цвъко и *** струват милиарди.Ами да си платят.И без това техните несметни богатства са от нашия гръб.
29
3
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
От Фронтекс обещаха 1500 човека, може би ще дойдат по бързо, а случайно да не говорим за едно и също?
28
5
 
12
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Еврейския почерк не се и крие: Понеже вирус - честване на 3 Март няма да има, понеже не може турция сама да се справя с емиграцията ще помогнем, понеже България ще се нуждае от средства за усвояването на диваците ще ги получи и баровския елит веднага ще си ги внесе в банките от където са и дошли. Понеже България ще е вече многонационална държава в която българската етнос е и малцинство, турция ще окупира страната за да я предпази от външни агресори - още Ботев отбеляза този тарикатлък на султана
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно, дебел, Бибитко си жертва аналната детственост за благото на цялата бъгларска нация.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какаракачанов е готов да запуши всяка дупка по оградата със собственото си шкембе. Единствено с тази цел от доста време култивира шкембето си, да не помислите, че се оял от престоя във властта.
25
2
 
15
 
! Отговори
Шкумбата преди 4 години
Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в Карлуково пациенти!Решават да бягат един ден:- Вальо, като се стъмни ще бягаме, но сега отиди да видиш колко е висока оградата. Ако е много висока, ще копаем под нея за да се измъкнем.Отива Валери Симеонов и след малко се връща и казва:- Не можем да избягаме!-Що?- Няма ограда!Това е стар виц от социализма, но Шкумбата намеси имената на тия двамата защото са посмешище и оградата на Симеонов и армията на Каракачанов.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От де толкова армия,трябва и авджийте да мобилизирате!
23
2
 
36
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 4 години
Служил съм в армията почти 13 години.Не познавам НИТО ЕДИН войник ,сержант или офицер ,който ще отиде и ще си рискува живота за тези ,които сега ни управляват.НИТО ЕДИН. Младите българи избягаха точно заради тях.Защото видяха че Герб само крадат и лъжат.На никой не му пука за техните дворци ,хотели и палати.Ако агент Иван ,оня с терасата от 400 кв.м,си мисли че някой ще му я пази ,значи не е в час. Дебелия Шкембе юнак ще трябва сам да се оправя.
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То голямата армия бе, за 24 часа - 1400 човека? :) То повече народ ще събереш на границата с Гърция, ако рязко обявиш 3-4 поредни почивни дни. И то за 6 часа.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 1000 ли са останалите в армията г-н Каракачанов или след време ще поискате всеобща мобилизация.Нали великия Бойко отиде да си пие кафето с Ердоган, защо изричате тези слова.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците признават само руска или американска армия.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактИмат и 3000 танка в Одрин и 1000 в Лозенград.
18
1
 
20
 
! Отговори
анон преди 4 години
Чия армия ще прати, не разбрах?... Имахме армия преди 1989-та. Сега има само дърти запасняци.
17
2
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Баце вече е обещал да приеме 10 000 мигранти,вчера една чиновничка от неговите го обяви завоалирано...И к'во става-България се превръща в сметище и мигрантски лагер едновременно.Както се казваше-"За пари,за много пари..."
16
6
 
11
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
1000 човека за 12 часа?!Ей това е армия. Треперете недоброжелатели на България! Пък по-нататък, като (ако) дойдат еФките, нема да смее никой "копче" да ни каже.
15
2
 
25
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Представям си как български войници отиват да бранят имотите на безумно богатите герберасти-суджукари.Сигурно ще си дадат живота за терасите ,апартаментите, асансьорите ,хасиендите и яхтите на крадливите герберасти? Аз лично няма да си мръдна пръста заради тези предатели и нагли крадци.Ако искат да си вардят богатствата ,да си наемат платена охрана!И без това несметните им богатства са от нашия гръб.Всеки ден ни дерат с нови налози ,данъци и такси.Остава и да им вардя откраднатото.
14
5
 
10
 
! Отговори
Колев преди 4 години
Да се молим коронавируса да ни заобиколи,а за "борбата" ни с мигрантите,трябва да бъдем спокойни.Никой от тези измъчени и гладни хора,няма и да помислят да влязат в България,защото те знаят,че тук беднотията е известна и в страните от където идват.Борисов с Ердоган се "уговорили",бежанците да не преминават нашата граница. Никой няма да подложи себе си и децата си на мизерия глад и унижение.Така че,отиването в Анкара,беше за този дето клати гората.