Каракачанов: Неразумно е лагер на мигранти до границата ни

Министърът на отбраната с коментар във Facebook
9 мар 2020 20:15, Анисия Иванова
76
Каракачанов: Неразумно е лагер на мигранти до границата ни
Снимка: БГНЕС

Неразумно и недобросъседско е настаняването на мигранти до границата с България, коментира във Facebook заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с напрежението но българо-гръцката граница, породено от мигрантите.

Ето целия текст на позицията му, цитирана от пресцентъра на ВМРО:

Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение. Това не е добросъседско и е неразумно!

Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават.

Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите.

Не е хуманно. Погледнете го и от тази гледна точка. Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси.

Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това?

България има ясна позиция от самото начало на кризата. ВМРО е с категорична такава още от генезиса на проблема.
България няма да плаща чужди сметки!", завършва Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
17
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
Много теории за справяне със скакалците а истината е само една ! Стрелба на месо и минирани полета ! Е да ама Европата ще ни смъмри хо хо хо
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Каракачанов е продавал български паспорти,Бойко Борисов как не е знаели къде е спал???Ако Бойко Борисов е знаел за това,защо се е правил,че нищо не знае???Това е поредният му провал на Бойко Борисов,къщи,имоти...Срамувам се че тоя Бойко управлява България вече 10 години,краде,а сме все по-бедни!
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паспорти моля за групи отстъпка
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недопустимо е ,митичните демократичи ценности ,да бъдат по-важни от защитата на държавните граници ,ама
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11Лелеее Тонка, ти си навсякъде бре...Ако ти плащат за това окей, обаче ми се струва че просто се вживяваш.
34
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите като бегат навънка и нещът да се развъждат ще си намерим заместници, които да вдъхнат живот на пустеещите села и градове. Краси, младеж, няма на какво да ни научиш нас старите! Стой си в министерското кресло и се грей.
33
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви лагери бе Краси, пускайте ги в България да заселят пустеещите села и градове.
32
2
 
13
 
! Отговори
11 преди 4 години
Бежанци НЯМА. Но има едни Арабски Телефонни ИЗМАМНИЦИ, които влязоха в Европа като се представяха за бежанци , миганрти... Тия гадове трябва да бягат с РАЗПРАНИ гъззове към Турция, както бягаха Ислямистите Османци( турци, СИРИЙЦИ, араби, египетски и иракски ислямисти)... към Турция с РАЗПРАН гъъз....
31
4
 
8
 
! Отговори
22 преди 4 години
В БЪлгария трабва групи БЪлгари да обикалят по градове и слеа и да търсят такива Арабски ИЗМАМНИЦИ ( сирицйи).. Да му кажат на арабина че на нас българите ни трябват пари и да си раздаде парите и дрехите на българина. Ако арабина откаже, да го пребият и да му вземат парите и дрехите, да му пукнат *** и да го пуснат да бяга обратно към Турция с РАЗПРАН ***.
30
4
 
11
 
! Отговори
33 преди 4 години
АКо Борисов- Банкя-лията даде и 1(един ) български лев на тия араби, сирийци, трябва някой българин да отиде и да го ЗАСТРЕЛЯ пред Народното СЪбрание. Дори и Стефан Стамболов и поп Кръстьо НЕ са давали пари на сирийци- османци.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембе войвода какво му е веразумното ,тъкмо ще им продаваш Български паспорти по 6000 еврака
28
2
 
9
 
! Отговори
Каракачантичков преди 4 години
Разумно е да се пазарува в Билла.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа ги връщат в Турция с катери!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема не е къде ще е, а как ще се справят с контролно пропускателния му режим.А ако не се справят, ще връщат ли парите е другия въпрос.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде да ги сложат,в централна Гърция ли.Ами нали и тяхното население протестира срещу мигранти.Тоя що не каже защо неговите хора продават българско гражданство на всякакви криминали
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕЙГА И ГАЙГУНАТА!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неразумно е и да си минисрър на отбраната и патриот, и в същото време да си собственик на мезонет
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то е неразумно и това на снимката да е министър, но то е
21
2
 
13
 
! Отговори
тъй,тъй преди 4 години
А вие какво очаквате , другарю Каракачанов , защо не пратихте шефа си при Мицотакис , като колеги от един ЕС-отбор , да поговорят за проблемите с мигрантите , за взаимодействие във връзка с това ?Вместо това -"Кажи му аго , да му стане драго " - и да се прави на дипломат .Е, любувайте се на резултата !
20
1
 
25
 
! Отговори
Каракачанов, преди 4 години
А разумно ли е лагерът в "Овча купел'да е на 20 м.от детска градина,на 100м.от училище151НСОУ София,където има над 1500 ученика,на 2 м.от НБУ, където имаше и изнасилена студентка .Там са и общежитията на МО,с над 500 семейства с деца.Зс тях кога ще помислите?