Каракачанов: Неразумно е лагер на мигранти до границата ни

Министърът на отбраната с коментар във Facebook
9 мар 2020 20:15, Анисия Иванова
76
Каракачанов: Неразумно е лагер на мигранти до границата ни
Снимка: БГНЕС

Неразумно и недобросъседско е настаняването на мигранти до границата с България, коментира във Facebook заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с напрежението но българо-гръцката граница, породено от мигрантите.

Ето целия текст на позицията му, цитирана от пресцентъра на ВМРО:

Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение. Това не е добросъседско и е неразумно!

Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават.

Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите.

Не е хуманно. Погледнете го и от тази гледна точка. Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси.

Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това?

България има ясна позиция от самото начало на кризата. ВМРО е с категорична такава още от генезиса на проблема.
България няма да плаща чужди сметки!", завършва Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха,и този ни е министър!Турците на сила карали мигрантите да ходят в Гърция!Цял свят знае,че мигрантите искат да се заселят в богатите държави на Европа,за тази цел ще трябва да преминат през Гърция или България!
18
0
 
15
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
Ами нашите да заформят свинекомплекс от другата страна на границата.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Свинете чумата и управниците ни ги умори,а водата по-добре към Перник да ходи. Да вземат един говновоз от Столипиново и да сложат табелка корона вирус и ще има по-голям ефект.
16
2
 
4
 
! Отговори
Niakoisi преди 4 години
ABE da si priznaia xi4 ne go ponasam karaka4anov po mnogo pre4ini. No tova my iskazvane mi se stryva pravilno. Nemoze koito iska da vliza v balgaria - triabva da se zashtitim Samir inak ako 4akame drygi da Peshawar vmesto nas losho......
15
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 4 години
Това не го казвай на нас Каракачанов! Срещни се с д-р Борисов и говорете и решете! Вие не си ли говорите? Та решете и го кажете където трябва!
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре до нашта, отколкото до румънската или сръбската.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пратят пръскачките, които купиха за борба с масови безредици на границата, но вместо с вода да ги напълнят със свинска урина.
12
4
 
4
 
! Отговори
Влъхва преди 4 години
Разумността, у нас е да сме темерути.
11
6
 
11
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Като го видя този смрадлив и крадлив доносник агент Иван , и ми идва да му клъцна гнусната кратуна.Продавача на паспорти трябва да е в затвора , а терасата му от 400 кв м да се преустрои в лагер за мигранти.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ti cimo go togava ste bades v lydnitsa
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Are selendyr...koi vi pita vas?gatzeta na istotsni komsii
8
3
 
4
 
! Отговори
Харно преди 4 години
Ако носиха кебапчета щеше да е разумно. Не е разумно слаби хора да те гледат.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СимоХапченцата взимаш ли си?Хайде,прибирай се,че е време е да си ги вземеш!
6
7
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Не се коси ,Шкембо ! Нас Барба Бойкос ни пази!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците трябва да върнат тези терористи по държавите им,кой откъдето е дошъл,да си заминава!Билета,на самолета и чао! Ще излезе по-евтино,отколкото да ги хранят и настаняват!
4
19
 
4
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Гърци, малки кво да очаквате от тия проклетници, ама Бог знае как да ги накаже, омразата им им към България е безкрайна, сиг.ани дошли от Египет и избили траките в цялата територия която сега е гръцка е беше наша, Тракийска...След 20г като се разтопи Антарктида и целият километров лед се свлече в океана, морското ниво ще се вдигне с 15м само за 5години, такива са прогнозите, максимум 30 години остават до потопа, Антарктида губи всяка година километри лед навътре в сушата и това освобождава леда
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Каракачанов,сега ако тръгнат и българите да протестират заедно с гърците в Серес срещу лагера,ще е още по-добре!В Серес живеят и българи,не допускайте този лагер!
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ви е европейската солидарност? Или солидарност е само когато на нас ни помагат.
1
12
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
О тигре тигре имаш ли пари