Коронавирусът спира кампанията "Бъди войник"

Обмисля се да продължи на електронно-информационна основа
12 мар 2020 19:07, Анисия Иванова
17
Коронавирусът спира кампанията "Бъди войник"

Коронавирусът спира кампанията "Бъди войник". Това каза изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.

Кампанията на Министерството на отбраната трябваше да покаже предимствата на военната професия и да привлече повече желаещи да станат професионални войници.

"Спирам кампанията, тъй като това са събития с доста хора, затворени пространства. Към момента е спряна "Бъди войник". Обмисляме как да сложим на друга основа, ѝ, за да можем да поддържаме темпото на набиране на военнослужещи", каза той пред БНР.

Военните окръжия продължават с приема на документи за нови войници. Но ще се решава допълнително за изпитите, които включват и оценка на физическата подготовка.

Изпълняващият длъжността началник на отбраната Емил Ефтимов допълни, че армията продължава да изпълнява конституционните си задължения по охрана на въздушното пространство, остава в готовност за спасителни аварийни работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
:-) chetnicite dekorirahte li gi s protivogazi i maski? :-) dai da gi vidim...
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези на снимката са абсолютни смешници... За съжаление и армията ни е смешна от едно 15-тина години. В нея най-много виреят "нашите" хора и тези, които лижат подметки...
10
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 12 Така е. Споделям мнението ти! В Кеч.Така знаехме тогава.Че строеше секретни обекти! А това че българина си мислеше.Че строителството е " проста работа" Съвсем не е така! Строителството е " елементарно"! Но не е за прости хора! То е преди всичко математика!-:) Ама много не го знаят уви! И си представят някого с лопатата ронейки " бетон" или носейки тухли! Усмихвам се в момента -:)
9
4
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До 5Строителни войски са създадени още от Стамболийски.Всеки е изкарал казармата там,където са го призовали-аз примерно в КЕЧ.
8
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 10 Много грешиш! Служих Отбих военната си служба.Точно 2 г и 29 дни със задръжката.С чин Младши сержант в Танково поделение в Сливен! А ти? Я да те видим къде си бил отворило белогвардейски?
7
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
Убеден съм.Че Лично Ти си бил в Строителни войски или КЕЧ? Иначе,Ако си бил в редовно поделение.Нямаш и представа за какво иде реч! Учебни занятия на теория и практика!-:)
6
0
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Бъди кашик :)
5
4
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Армия имамахме при цар Борис, това при социалистите си беше безплатни строителни работници.
4
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
" Бъди войник"? По скоро пушечно месо от парадни войничета!-:)Нямаме армия вече дечица Американофилчета! Вие Не желаете да ходите в казарма! Искате Американското НАТО да ни " пази" ! А вие да си развявате намирала и Не служите в армията ни. Е?! Една послушна" армия" На нечий господар. Не е никаква армия! -:) Армията ни беше до 1989 г деца! Днес е фигурантка само! Влезте в нета и вижте. Каква армия имахме до 1989г. Приятно гледане!
3
5
 
5
 
! Отговори
Не, че нещо, ама... преди 4 години
За какво им е на "войниците" на снимката HK MP5 със заглушител? Това е оръжие за неутрализиране на цели в затворени помещения, в които се държат заложници. Не е работа за войничета.пп: Лека му пръст на ген. Боцев. Да е светла паметта му.
2
1
 
11
 
! Отговори
Ей, язък! преди 4 години
Стотици хиляди кандидати няма да могат да станат войници!:))))))))
1
3
 
9
 
! Отговори
ined преди 4 години
Точно сега е момента даже, просто трябва да сменят рекламата на "Стани войник и ще ти дадем безплатен противогаз и защитно облекло против корона вируси"