Нинова пита: Къде са частните болниците в тази криза?

Здравето на хората не било търговия и печалба
104
Нинова пита: Къде са частните болниците в тази криза?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова упрекна частните болници, че не са ангажирани с мерките за справянето на разпространението на коронавируса.

Още по темата

„Изправени сме пред криза и ситуацията изисква разум хладнокръвие и отговорност, най - важното днес е здравето на хората, ще подкрепим всички мерки, които гарантират здравето на хората“, каза тя по време на обсъждането на предложението на премиера Бойко Борисов НС да обяви извънредно положение в страната заради COVID-19.
 
Соцлидерката поиска правителството да предприеме мерки и да ангажира и частните болници в справянето с кризата с коронавируса.

„Уважаеми собственици на частни болници, здравето не е печалба и не можете да стоите дистанцирани и да гледате отстрани“, обърна се тя към тях.

Нинова каза още, че предложението на опозицията е извънредното положение, зад което ще застане и БСП, да е за срок от месец, а МС е поискал да е безсрочно.

Освен това Нинова настоя кабинетът да внесе актуализация на бюджета, а също така да предложи икономически и социални мерки, които да омекотят удара след отминаване на здравната криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частните болници не могат да се национализират, но както полицията има право да ти вземе колата, за да преследва опасен престъпник, така и правителството може да постанови квота от легла за всяка частна болница и отделение, което да се ангажира с критично болните от коронавирус. И да се помисли за мобилизация на медицинските кадри, ако положението загрубее.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Какво значи " е-ееее"
28
19
 
14
 
! Отговори
77 преди 4 години
Тази нещастна жена и в такава глобална криза е интересува главно власта и облагите от това.Всичко каквото излиза от устата и е извличането на някакви дивиденти от създалата се тежка ситуазия За нея и партията и .
27
8
 
31
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Помните ли какво искаха 5-те медицински сестри? -" Болниците да НЕ СА търговски дружества!"А какво отговори Банкянският *** ? - "Нема се връщаме у соцо"Ша си плащате, стига да имате кинти!Банани и мечти, е-ееее живота ВИ ....
26
16
 
11
 
! Отговори
Марин преди 4 години
Аз получих писмо от допълнителното ми здравно осигуряване, че лечението от този вирус е напълно покрито в здравната ми застраховка. Така че стига с тази червена пропаганда.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17И да ги национализира все тая. Дружествата могат да си позволят да направят нови, а е малко вероятно лекарите да се навия д работят за 1/4 от заплатата си иначе. Просто ще изчакат кризата и ще за работят в новите болници или ще емигрират :)
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега предполагам, ще кажат и в голе оре къщи да се правят поликлиники, нищо че са частни, че държавата с нищо не ми помогна и че данъците са платени...Ммм спри, ама не а стане. Смао да го чия тва и пожар ще има ;)
23
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз питам къде е Президентът?Потъна...Единственият лидер в световен мащаб, който не призовава към дисциплина и обединение.
22
0
 
22
 
! Отговори
Майка ти преди 4 години
Къде са парите за здравеопазване ***
21
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Соцлидерката поиска правителството да предприеме мерки и да ангажира и частните болници в справянето с кризата с коронавируса."Ми да си плати правителството, ***! Да не са ти длъжни, а?
20
2
 
30
 
! Отговори
д-р Иванов преди 4 години
Частника си гледа печалбата - не разчитай на него. Като събаряхте държавата да сте мислили, сел*** про*** ! Без извинение.
19
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Уважаеми собственици на частни болници, здравето не е печалба и не можете да стоите дистанцирани и да гледате отстрани, обърна се тя към тях."Ми плати им и ще приемат безплатно пациенти... Единия то апартамент ще стигне за половин година да приема болницата :)
18
2
 
33
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
Д-р Щерев си построи 10 етажна клиника с нашите пари,нали беше министър,спомням си как крещеше по ТВ ПЛАЩАЙТЕ ПЛАЩАЙТЕ,ПРОМОЦИЯ ЗДРАВЕ и хоп нова клиника в Красна Поляна на 10 етажа!
17
22
 
7
 
! Отговори
Кон Лавров преди 4 години
Този коронавирус опасен само за *** и му-ргави. Това е факт.
16
0
 
30
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Инзвънредното положение предвижда ли затвор за тия,които източват НЗОК ???
15
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛЕД КАТО ОДЪРЖАВИХА ХАЗАРТА, ОЩЕ ПО НАЛОЖИТЕЛНО Е ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ
14
4
 
20
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Не знам какво сънува другарката, но много лекари твърдят, че 30% от частните болници у нас, чрез подставени лица реално са собственост на Менда Стоянова!
13
1
 
30
 
! Отговори
българин преди 4 години
Не питай госпожо Нинова.Че ще разсърдиш д-р Борисов! А иначе добър въпрос задавате,Към " частния здравен сектор" . Е как къде са? Няма ги? Нямат далавера за точене на здравината каса. Но пък сигурен ли си отидеш ли при тях,плащаш на ръка и още толкова ти вземат от книжката! И?
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега като отпусните една финансова пътечка от Здравната каса за лекуване на корона вируса,броят на заразените рязко ще скочи.
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Аз питам това от седмица, ама нейсе. Щом точат НЗОК да работят или съд и отнемане