Депутатите обсъждат ветото на извънредно заседание

Ще дебатират отново върнатите текстове от президента
86
Депутатите обсъждат ветото на извънредно заседание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите се събират на извънредно заседание заради ветото на президента върху част от Закона за мерките при извънредно положение.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква депутатите за пленарно заседание с една-единствена точка - върнатите текстове от държавния глава.

Държавният глава Румен Радев наложи частично вето на приетия от Народното събрание Закон за мерките и действията по време на въведеното извънредното положение.

Радев определи като „крайно рестриктивни” мерките срещу разпространението на коронавируса. И допълни, че те „засилват напрежението и самата криза”.

Още вчера стана ясно правителството и ГЕРБ са съгласни и двата спорни текста да отпаднат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: парламентвето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
лепило търсиме ние от герб в германия по коридори че кирю геля ни спря амветките и перколясахме.
59
0
 
0
 
! Отговори
Вирус преди 4 години
Аз възкръснах само зарад ВасЗа да ви спася от Божи бясСвети Арахангел МихаилРайското съкровище открилПлатина и Сребро и Кюлчета ЗлатоОткарал той със Райското "Пежо"-оСвети Петър старият ЧекистДето се не лови на ПИНИЗТой кражбата открилЗлатото преброилА "Светеца" уволни-ил....
58
1
 
2
 
! Отговори
Радев Ветото преди 4 години
Без да се усети Радев наложи вето на предложенията на БСП - май ще му дърпат ушите от партията майка !
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е пример докъде може да стигне един кариерист! Да си беше пилотирал самолета, да беше дал генералско звание на жена си, но...да стои в казармата!
56
3
 
9
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 4 години
Вместо президент получихме ***(г-жа Лъжа), червената деполитизирана дебелана Йотова, и дългата глуповата Деса в комплект.Жалка работа.
55
4
 
10
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Президент - предател *** не бяхме имали. *** в момента изглежда ангел. Срам ме е да гледам лицето картоф. Срам ме е да имаме най-неприятния и вредния президент на всички времена. Гнус ме е и ит жена му. А съветниците му са слуги и деца на бивши кадри на бкп
54
1
 
1
 
! Отговори
Частична подкрепа преди 4 години
До Един,79 - със сигурност са излишни
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НАЙ-ПОСЛЕ ИМАМЕ -Туй е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ, може да помогне за решението на Конституционния съд.
52
11
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Не им мина номера на ГЕРБ за законен геноцид над народа ! Ще търсят други мерки ,но !ЕРВЕНИЯТ генерал бди над народа си !!!
51
7
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
ЕДИН ЧОВЕК ПО-УМЕН ОТ 240 ВЗЕТИ ЗАЕДНО!!! ЗА КАКВО СА НИ 240-те
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусара военен
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то от америка помощ нема да доди ами поне да върнат 3 те милиардаако не са ги разпределили веки дето им ги хариза банкянското комунистче и четата мущото ще се озъбим като италианците и ще разчитаме само на лошите китайци руснаци и кубинцивключително и плювачите дето не им останаха зъби да плюят по руснаците за да се докарат на краварчетата
48
1
 
8
 
! Отговори
РЕАЛЕН РЕАЛИСТ преди 4 години
А вето върху предложения от БСП закон - връщащ икономиката ни в ерата "плановото" стопанство - кога ???За един прЕател питам, г-н президент.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУМЕН КУРНЕВ ДЕСИНПо тая логика имаме-боко доганов шишипеевски...
46
2
 
2
 
! Отговори
ГЪРБЪВ преди 4 години
ТРОЛОблъчен и пострадал от чернобилската радиация, но все още се държи. За поколенията на тези с изсъхналите от радиацията топки, не питам.
45
8
 
14
 
! Отговори
До Радев преди 4 години
Смешнико,Колко ти устиска ветото - един ден,Скрий се червен партизанино
44
5
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
В момента дават Барни Ръбъла по Нова.Няма такъв смешен образ безподобен.И физиономия.Да оставим приказките настрана.Калинка до малинка,мила моя майно льо,фростак до фростака...
43
17
 
14
 
! Отговори
Ей гербавите тролове преди 4 години
Президента брани правата ни, а вие сте нискочели ***! Закона е недомислен, дава диктаторски права на опг герп без срок и ограничения! Без война или катаклизъм! Само на база интернет истерия! С маски ли спите бе, роби бавни!
42
5
 
2
 
! Отговори
40 преди 4 години
Лицемерното другарче ми напомня песента на НЛО" но после се обърнаха нещата... На СДС тогава станах член, на други хора вече казвах братя". Батенце, ти ли си се загрижила за света, бе съсел. Я си погледни лъсналия гъ.... .Разбирам, че нямало гъ...папире в Р ъБъ? Та вие за една седмица изтрихте 50 % от постиженията на демокрацията за 30 години.
41
5
 
5
 
! Отговори
Б окови пръднения преди 4 години
До РАДИНИ ВЪЛНЕНИЯНе се вълнувай,че ще инфарктираш.Ще ходи където си иска,а вашичкия ше го гледа по талавизията,защото не пропуска клюки.