Пандемията събра европейските лидери: Как ще се справят?

Премиерът Бойко Борисов взе участие в заседанието на съвета
26 мар 2020 20:25, Петя Славова
14

Пандемията Ковид-19 събра европейските лидери, за да координират усилията на страните от ЕС за справяне със ситуацията. Премиерът Бойко Борисов взе участие в заседанието на Европейския съвет чрез видеоконферентна връзка.

Акцент ще бъде поставен върху предприетите мерки за закупуването на предпазни маски, респиратори и защитни облекла за медиците на първа линия. Ще бъдат обсъдени и социално-икономическите мерки.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви, че демокрацията не може да спре дори в днешните времена, предаде Bulgaria ON AIR.

А председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен посочи, че Европа е изправена пред трагедия, невъобразима само до преди няколко седмици.

Тя още подчерта, че някои от държавите членки са проявили егоизъм. По думите ѝ, въведените несъгласувани мерки по границите са забавили с дни доставките на здравно оборудване.

Социалистите и демократите настояват за допълнителни мерки срещу социално-икономическата криза.

Те призоваха за въвеждане на облигации, свързани с облекчаване на последиците от епидемията, както и за по-добър обмен на информация за обстановката по границите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се справят, както се справиха с терористите и мигрантите - ще чакат да мине.
11
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
Некадърници! Събрах се почти месец след пандемията! Паднаха в очите на хората! Неадекватни!
10
0
 
10
 
! Отговори
От Мен преди 4 години
Ти да видиш, солидарнос, взаимопомощ, как гръмко звучат тез думи на фона "не сте готови", трябва "мониторинг", да наложим нови санкции ...
9
0
 
7
 
! Отговори
nwo преди 4 години
Как ще се справят? хаххаа те не се "справят" те планират !
8
3
 
8
 
! Отговори
финансов(о) бос преди 4 години
Много са нагли някой държави, Германия , България спазват най-строги мерки и поддържат минимален дълг, а Испанците над 100%, Италия - сигурно ще удари 150%, и сега тези "щурчета" чакат работливите "мравки" да им станат гарант за нови дългове.
7
4
 
15
 
! Отговори
А преди 4 години
Да решат да се разпуска тази глупост. Видя се че никакъв ... не става от ес.
6
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
През тик-ток ли са си говорили?
5
1
 
26
 
! Отговори
сатанисти преди 4 години
сатанистите дори са си направили сградата на европейския парламент да прилича на Вавилонската кула - недовършена. Символизма е много важен за тях, за жалост хората са слепи за тези неща
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес.бг няма нужда да пускате статия за изхода на срещата.Тук до час форума ще каже всичко !Стой и гледай вундеркините кво праят след малко ! Пълно описание как,защо,от кого и кога вбито в 5,6 прости изричения !
3
5
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
В тази криза стана ясно и на децата от детската градина, че ЕС е едно уродливо образувание ! Бъдещето на България е извън този пагубен и заробващ съюз !
2
1
 
20
 
! Отговори
? преди 4 години
Видеото започва с много добър кадър - Вавилонската кула. Наглички са богоборците, сега да се тюхкат.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Премиерът Бойко Борисов взе участие в заседанието на съвета"ХАХАХАХАХААХАХХАХАХАХАХХАХАААААААААААААААА...............................