Кристалина Георгиева ни хвали: България взе адекватни мерки

Тя проведе разговор с премиера Бойко Борисов
28 мар 2020 19:35, Красимир Ангелов
55
Кристалина Георгиева ни хвали: България взе адекватни мерки
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Двамата обсъдиха пандемията от коронавирус в света и мерките, които се предприемат за овладяване на кризата и за намаляване на негативните й последици. Кристалина Георгиева отбеляза, че България е реагирала навреме и е предприела адекватни мерки за справяне със ситуацията, като държавата ни може да бъде давана като добър пример за редица действия.

Премиерът Бойко Борисов и управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева се съгласиха, че към момента никой не може да прогнозира колко точно ще продължи кризата и затова правителствата трябва да работят целенасочено както за опазване здравето и живота на хората, така и за ограничаване на икономическите щети.

Министър-председателят изтъкна разумната фискална политика, която българското правителство е провеждало през последните години. По думите му добрата кондиция на България непосредствено преди епидемията позволява повече гъвкавост в настоящата криза и предприемането на редица социално-икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса. Премиерът посочи също мобилизацията на държавата за защита на хората, борещи се на първа линия с коронавируса.

В рамките на разговора Кристалина Георгиева изтъкна готовността на МВФ да окаже помощ на страните, засегнати от коронавируса. По думите й е важно правителствата да предприемат адекватни и координирани мерки, така че възстановяването от кризата да започне възможно по-скоро.

На телефонния разговор на премиера Борисов с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на  икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
9
 
! Отговори
фигаро преди 4 години
МВФ отпусна първия covid-19 на Казахстан в размер на 120.9 млн. USD .
13
2
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОГО ЛЪЖЕШ ТИ ***!!!БОРИСОВ ПОСТАВИ БАНСКО ПОД КАРАНТИНА ЗА ДА НЕ СЕ РАЗНАСЯЛА ЗАРАЗАТА И СЪЩИЯ ТОЯ БОРИСОВ ВЪРНА БОЛНИТЕ ОТ КИТАЙ КОГАТО ТАМ БЕШЕ РАЙОНА ПОД КАРАНТИНА!!! ЕДНА И СЪЩА СИТУАЦИЯ ДВЕ НАПЪЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНИ ДЕЙСТВИЯ ТОВА Е БОРИСОВ НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТНО ПИ АР СЪЗДАНИЕ!
12
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Малко късно, ама карай да върви...
11
1
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Защо ли си мисля, че Бойко и е казал че трябва да ни похвали. Да видим докога ще успее да поддържа илюзията, че всичко ни е наред. А когато се разбере, че не е дотам наред, ще трябва да потърси някой виновен.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туп туп еха :))) поласкан съм от сънародницата и нейната оценка
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвалят ни че сме послушни роби. То и магарето го хвалят че много тегли, пък расовия кон само ядял и рядко се яздел, та били недоволни. Вие кажете на кой му е по-хубав живота.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се превъзбуждайте ! В украйна няма такива мерки доста са повече от нас и са с по добри показатели
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тжва е биологична е електромагнитна война срещу Китай. Китайците понесоха много жертви във Вухан, но не се поклониха и отвърнаха на удара Петрола ще падне до 5 долара на варел вече никой не търси петрол. Краят на петро-доларите се вижда. Много големи корпорации във САЩ ще фалират МВФ също пътници. Много скоро кветът ще се трансформира който не се поклони на Китай да потърси Елон Мъск за билет до Марс.
6
1
 
34
 
! Отговори
учен преди 4 години
ЩОМ И ТАЗИ НИ ХВАЛИ ,ЗНАЧИ МНОГО СМЕ ЗЛЕ ! А *** НИКОЙ ЛИ НЕ ВИЖДА ,ЧЕ СМЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5 МИЛИОНА , И ИМА ОГРОМНИ ПУСТИ ТЕРИТОРИИ , И ЗА ТОВА НЯМА МНОГО ЗАРАЗЕНИ !
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, нееее...тази пак се изходи...
4
0
 
34
 
! Отговори
1997 преди 4 години
Браво, фалираме по план, важното е че и двата теста на министър-председателя за вируси и IQ, са отрицателни.
3
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 4 години
Щом са адекватни за МВФ значи са били неадекватни за България.
2
3
 
30
 
! Отговори
оф ... преди 4 години
Ама крайно неприятна бабичка.До кога тази ще ни я дават за пример, а ..?
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече стана модерно знамемитости да обявават, че са болни от Короната. Тая няма ли да обяви, че страда и да събуди съчувствие у безжизнените маси състоящи се от матерял.