Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!

Премиерът се надява да не се налага да затягат още повече мерките
Обновена: 30 мар 2020 10:53 | 30 мар 2020 10:53, Камелия Цветанова
416
Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки, премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

Още по темата

Според него хората вече са много дисциплинирани, но през уикендите "все едно се крият от някой и искат да излязат навън".

"Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой – напротив, който победи може да разболее повече хора", коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията.

Борисов увери, че целта на управляващите е дори при извънредното положение да се работи.

Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево" и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало.

На създадения в Узунджово буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

"Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи", каза Бойко Борисов.

Според него сега важното е българските камиони да минават бързо на границата и стоките и ни да вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко тиквата и неговия съвет от маймуни имат ли някакви доказателства че болести са се предали в парка?
44
4
 
16
 
! Отговори
Стивън Кинг преди 4 години
Всички ще умрем....рано или късно. 1.Има ли ваксина или лек-НЕ!2.Устойчив ли е корона вируса на температурни разлики за разлика от другите сезонни вируси?-ДА!!3. Изгражда ли се имунитет ?-не е доказано,14% повтарят. Тогава тези мерки защо са? Просто да не задръстим морги и болници. Докато няма ваксина всичко друго е излишно , а такава може да има на пазар в най-добрия случай след година... Така че правителството си играе на безсмислена жмичка с коронавируса и народа!!!!!Но народа до кога ли ще издържи на напъна.......
43
2
 
11
 
! Отговори
Респирстори преди 4 години
Къде потъна помощта с респирстори от Русия!? Нали се обади на Путин за помощ! Къде е помоща, никой не пита.Абфолютна тишина по въпроса. Като му казаха да се оправяме, пак продължават да говорят за европейска солидарност.
42
12
 
11
 
! Отговори
Христо преди 4 години
С недисциплинираност със сигурност ще се заразят и измрат много повече хора!
41
4
 
17
 
! Отговори
А преди 4 години
Я върви на .... ..... мерките ви са безмислени давай да се почва каквото ще почва и да се свършва. 14 дни седях у дома и кво другите се мяткаха по улиците. За това време ни маски ни ръкавици ни респиратори и какво нищо какво да чакаме повече
40
2
 
4
 
! Отговори
Хайде преди 4 години
Изкарвай походните армейски кухни първо в маалите,да се тренира!После и на мегданя!Единия ден боб,другия леща!
39
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, актове за по 5 бона на българските граждани за разходка в парка, и КППта а когато МУДЖАХАДИНИТЕ нелегално пресичат българската граница ги настанявахте и хранехте безплатно!!! Повече пари им давате отколкото на българските пенсионери. Тогава знаеш че или си гражданин мазухист или управлява перверзията.
38
1
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До ЕнигмаБлагодаря,за разяснението!Наистина,щях да лудна от мисълта по тая загадка..........Благодаря!!!
37
0
 
9
 
! Отговори
Ако имаш съсед преди 4 години
Ако имаш съсед алкохолик, който събира пиянките на квартала и денонощно крещят като помиари какво правиш?
36
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Лошото е, че не е само за негова сметка, а за сметка на цялото население това "неспазване". Не всички искат да се заразят, по простата причина, че болестта засега все още може да протече тежко, а това ще даде отражение на качеството на целия оставаш живот на болния. Нека вирусът с времето се модифицира, да се изгради у повечето изначално здрави хора някакъв имунитет, а после ще боледуваме.И не мрънкайте против гетата. Те са перфектните инкубатори за отслабване на вируса.
35
2
 
19
 
! Отговори
Закони за простолюди преди 4 години
След като има забрана за разходки,ти какво правиш!!??Тия твои разходки струват скъпо на хората,които ти плащат тия разходки-за теб,за цяла глутница охранители и т.н.!А кой ти заплаща всекидневните ти тестове за заразата-на теб и охраната....!!?/
34
8
 
22
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
Еми браво Бойко ,след като им отне правото на разродка и свободата и направи българите най бедни в цяла европа ,направо следващата стъпка може да е да наредиш да се разстрелват хората! Няма човек няма проблем !
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво сериозно, цял свят се притеснява, че това елементарно вирус че, може лекичко да мутира и докато се пазим от щам А, връхлита щам Б, който тепе наред и сме по бели ***. За справка испанската инфлуенца. При всяко преминаване от тяло в тяло има вероятност да се случи и се случва. Като го разтеглиш във времето без алтернатива, даже и първите ще загубят имунитет.. Трябва тестване яко да се види ситуацията
32
3
 
16
 
! Отговори
Енигма преди 4 години
До избирателНе знаеш ли? Ние в БГ сме монархична Република във временен режим на Диктатура...
31
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АТАКИСТНе разсъждавай, а спазвай... Не си ти този, който носи отговорност за да се правиш на много умен... Това ти набиват в празната кратуна всеки ден от началото на кризата...
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бре, господин генерал, почуствах се някак в 90-те.Така мило заплашвате!?
29
7
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Властта ти я дава народа г-н Борисов.Вие от властта не си играйте с народа,защото и той има граници на търпение...Не е лошо да престанете да слушате,какво ви се казва от алианса,а да помислите за народа!!!
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо ББ не провежда срещите по скайт или вайбър и не се затвори във тях? Нали иска да не ходим в парковете. Да даде поне пример.
27
14
 
8
 
! Отговори
социалист преди 4 години
Нас корона вирус не ни лови. Другарката Лъжа каза че и него ще излъжем. Ние сме болни от червен вирус, и лекарство за нас няма открито, няма открито.
26
7
 
16
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Все питам,в прав текст!!!Република,монархия или ДИКТАТУРА сме в България?!