Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!

Премиерът се надява да не се налага да затягат още повече мерките
Обновена: 30 мар 2020 10:53 | 30 мар 2020 10:53, Камелия Цветанова
416
Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки, премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

Още по темата

Според него хората вече са много дисциплинирани, но през уикендите "все едно се крият от някой и искат да излязат навън".

"Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой – напротив, който победи може да разболее повече хора", коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията.

Борисов увери, че целта на управляващите е дори при извънредното положение да се работи.

Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево" и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало.

На създадения в Узунджово буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

"Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи", каза Бойко Борисов.

Според него сега важното е българските камиони да минават бързо на границата и стоките и ни да вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
4
 
! Отговори
Руски мужик с водка преди 4 години
Бойко барикадирай вратите на мужиците като при Вухан и няма излизане. Само с дроново доставяш храна.
24
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиерът показва непрекъснато колко е отговорен за създалата се ситуация и как да се намалят загубите за икономиката.Но не му е лесно с 80% дeбилно население!!!Най добре ще е да се включи армията.Не можеш да убедиш един ***,колко е важно да бъде дисциплиниран.И затова трябва да се затегне дисциплината с други мерки.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНяма да бягаш. Обясни на съседа, че не е времето и мястото тук и сега. Разбираемо му го обясни...
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със заплахи и без алтернатива не става, до юли, до септември. Правете теста на 1000,5000 човека, гледайте какво е положението и да се мисли стратегия, дали като англичаните, дали като шведите. В къщи 2 години не може да се крие народът..
21
1
 
16
 
! Отговори
Ми преди 4 години
Прав е 1 - много прилича на кръстника тая наша бабанка.Само с думите не го бива много ама не може всичко.
20
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква карантина кви пет лева бе?? Карантина в момента няма, и няма как да има. Хората си ходят на работа, излизат до магазина, в градския транспорт и т.н. Каква е логиката да ти забранят да се разхождаш сам във Витоша, но да ти позволят да се набуташ в претъпкането метро. Хора навън винаги ще има, най - малко тези които работят по супермаркети и аптеки. Ако някой още си мисли, че вируса ще бъде спрян като си виси по панелката е най - големия ***.
19
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пишете глупости, и бъдете дисциплинирани. Не е време за простотии, "дървени философии" и нескопосан хумор. Колкото по-сериозно се отнасяме към ситуацията, толкова по-добре. Който не иска да спазва, си е за негова сметка.
18
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
м у т р о , що нема маски бе ? цел месец вече ми заседавате с оня другия шапкар, толкова ли неможахте да организирате нещата така че хората да имат предпазни маски ?
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако някой съседе реши да прави ремонт къде да избягаме
16
15
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Нехайното поведение заразява невинни! Имайте предвид, че може да влезете в изолационна стая в болницата, от която не само след страдания да не излезете жив, но и без да могат Вашите близки да се видят или сбогуват с Вас! От нещо, което може да дойде като на шега - ще стане трагедия!
15
6
 
39
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Значи слизам от трамвая, а до мен бяха 4 човека на 50 сантиметра разстояние. Отивам в парка и сядам на пейка, а до мен няма никой и идва ченгето и ми казва, че нямам право да седя на пейката и да се омитам. Извод: Значи по- добре е да си пътувам в трамвая с хора на 50 сантиметра от мен. Короната сигурно се плаши от много хора на едно място срещу нея застанали.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, англичаните ще правят масово тестване на работещите, около 17 млн теста за да могат здрави и преболедуваки да се върнат на работа, ще им дават сертификат и готово, иначе 6 месеца блокаж, а това значи да си обесят икономиката. Италианците от вътре признават, че броят не само починалите от вируса, а и починалите с вируса, а те май всички са го прихванати, въртят бройката около половин милион заразени и най-вече болници, центрове, домове за стари хора и затова толкова смъртност
13
6
 
35
 
! Отговори
стига заплахи!!!!! преди 4 години
Стига толкова заплахи и управление със страх!!!!
12
7
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-3, твоя бойко,и в червата е комунист.
11
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Радев да изнесе реч. Деситу няма ли да пусне нещо във фейса
10
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не можем да посещаваме паркингите, добре :) железариите затворени, книжарници затворени....... обаче тото пунктовете работят, защо ?
9
4
 
41
 
! Отговори
Да преди 4 години
Когато е хубаво времето, защо да не изляза на разходка в гората?
8
6
 
56
 
! Отговори
Ще затягаш, да преди 4 години
Опитайте се да ни затворите окончателно вкъщи да мрем от глад и да ви видим къде ще се скриете - кое летище в чужбина ще приеме специалните ви самолетчета? Не сте виждали истински гладни бунтове, при които и автоматична стрелба на месо не помага, затова сте толкова ербап. Само да не настъпите голямата мотика.
7
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде на протест на площада да събаряме ГЕРБ. Време е да излезем от ЕС и да се върнем при Русия. Оле
6
4
 
43
 
! Отговори
Бай Генчо преди 4 години
Ще има ли избори?За един приятел питам.