Борисов говори с Помпео, разказа му как борим COVID-19

САЩ готвят ваксина, готови са да я дадат
98
Борисов говори с Помпео, разказа му как борим COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по повод разпространението на пандемията COVID-19. Двамата дискутираха мерките, които всяка една от двете страни прилага, за ограничаването на вируса, съобщават от правителствената информационна служба.

Борисов представи пред Помпео успешната реорганизация на българската индустрия, която от седмици произвежда защитни облекла, шлемове, очила и маски. Българският министър-председател подчерта в разговора, че облеклата отговарят на сертифицирани стандарти и изисквания за всички, работещи пряко с коронавируса.

Още по темата
Българският премиер посочи и приетия от правителството пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Той подчерта пред Помпео, че страната ни полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин. "Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и свободи на гражданите, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса", каза в телефонния разговор Майк Помпео.

Премиерът Борисов и държавният секретар Помпео обмениха мнения и за лекарства, медицински консумативи и тестове за диагностика на COVID-19. В разговора стана ясно, че учени и специалисти от САЩ разработват ваксина срещу вируса и България ще е сред първите страни, с които ще я споделят. Българският министър-председател поиска комплекти за тестове по метода PCR.

Бойко Борисов и Майк Помпео бяха единодушни, че всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението. “Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията“, заяви още премиерът Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рапорт даден-рапорт приет!
49
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Америка ако се наложи глоба от 5000 долара за разходка в парка, в момента щеше да гори и сената и Белия дом, заедно със всички сенатори и Тръмп вътре. Американците може да са всичко, но си държат на правата и не търпят тирания от правителството.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСамо имплантирането на чипове в хората, ще ни предпази от такива пандемии в бъдещето!!................................................След имплантирането,може да те контролират тотално чрез сателит и да убият когато си поискат,справка - интервю с Аарон Руссо в Тубата.Ще вкарат всичко в чипа и ако не следваш заповедите,ще ти изключат парите и няма да има откъде да си купиш една храна,вода или да си платиш наема или транспорта.
47
6
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Ако спирт , дезинфектанти , маски , ръкавици ......изчезнат от аптеките значи:СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ГИ Е ИЗТЪРГАШИЛ ПРЕЗ ОКЕАНА !!!
46
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само имплантирането на чипове в хората, ще ни предпази от такива пандемии в бъдещето!!
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"закупили са скъпи аспиратори за болните в болниците"------------------------От къде и от кого са ги закупили, след като хиляди искат да закупят, но никой не продава? Продажбите за чужденци са забранени от правителствата. Ако са ги закупили от български производител, напиши му името, та да се гордеем. Щото вожда още преди 2 седмици молеше Путин за респиратори.
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биби опипва почвата, къде е най-малка вероятността за екстрадация, след погребението на ГРОБ
43
2
 
13
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
На Помпео сега му е само до Борисов.
42
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 4 години
Мдаааа...А както се вижда.Помпео Американското *** Му се смеее!
41
4
 
14
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
1ви Април е все пак! За някой е всеки ден.
40
5
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Дали има българин да ви се върже и да повярва на нещо излъгано от СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!ПАРИТЕ ЗА САМОЛЕТЧЕЧЕЧЕТАТА ЩЕ НИ ВРЪЩАТ ?????ХАЗНАТА Е ПРАЗНА , МУТРО !!!КЪДЕ СА ПАРИТЕ НИ ????
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Знаете ли кой даде най-много пари за борба срещу коронавируса и за хората?Делян Пеевски."----------------------Накого ги даде? На вожда-слънце ли?........................Не,закупили са скъпи аспиратори за болните в болниците,медицински материали,а за службите и медицинските лица - ръкавици,маски,спирт,очила и т.н.Факт,че Пеевски отликна най-всеотдайно в кризата.
38
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Остава и за опитни зайчета да ни ползват. От САЩ нищо добро не сме видели.
37
10
 
4
 
! Отговори
Макаров от Пасоля преди 4 години
Дорогие таваришчи, друзя! Я очень рад, что вьи, такие активние! Будьте так добрие, завтра в Посолья для заслужений хонорар. Спокойной ночь!
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помпео между другото го информирал че заради вируса доставката на истребителите ще се забави с година-три, а заради стагнацията и инфлацията ще трябва да доплатим 1-2 милиарда. Това са рисковете на авансовото плащане, ставаш заложник на собствената си глупост.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Знаете ли кой даде най-много пари за борба срещу коронавируса и за хората?Делян Пеевски."----------------------Накого ги даде? На вожда-слънце ли?
34
5
 
5
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Ваксината е готова отдавна,Бил Гейтс ще финансира бедните раьони и ваксинацията на децата защото после няма да могат да имат деца и популацията ще се намаля,ваксината ще е под егидата на Джонсън и Джонсън,но не така безобидна като шампоан за бебета
33
3
 
10
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
Да, ако им купуваме газта вероятно, или още изтребители за брак да купим, или бази без пари да дадем, видяха, че Борисов е тъпичко канарче и цедят ли ни цедят.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Добре бе, в тоя самолет бяхме само тримата, нали така?</p>- Е да, разбира се.- А тогава тоя как успя да спечели с 13 гласа!?
31
1
 
2
 
! Отговори
do 30 преди 4 години
Освен това рекламните компании ще те заливат с реклами на продукти, от които имаш нужда, примерно чиша отчита липса на витамин Д, в селдващите 5-6 месеца ще четеш на телефона, компютъра, и листовки в пощата само за витамин Д. А ако чипът отчете че не ти става, телефона и компа ти ще се напълнят с порнографски материали.