Борисов говори с Помпео, разказа му как борим COVID-19

САЩ готвят ваксина, готови са да я дадат
98
Борисов говори с Помпео, разказа му как борим COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по повод разпространението на пандемията COVID-19. Двамата дискутираха мерките, които всяка една от двете страни прилага, за ограничаването на вируса, съобщават от правителствената информационна служба.

Борисов представи пред Помпео успешната реорганизация на българската индустрия, която от седмици произвежда защитни облекла, шлемове, очила и маски. Българският министър-председател подчерта в разговора, че облеклата отговарят на сертифицирани стандарти и изисквания за всички, работещи пряко с коронавируса.

Още по темата
Българският премиер посочи и приетия от правителството пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Той подчерта пред Помпео, че страната ни полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин. "Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и свободи на гражданите, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса", каза в телефонния разговор Майк Помпео.

Премиерът Борисов и държавният секретар Помпео обмениха мнения и за лекарства, медицински консумативи и тестове за диагностика на COVID-19. В разговора стана ясно, че учени и специалисти от САЩ разработват ваксина срещу вируса и България ще е сред първите страни, с които ще я споделят. Българският министър-председател поиска комплекти за тестове по метода PCR.

Бойко Борисов и Майк Помпео бяха единодушни, че всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението. “Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията“, заяви още премиерът Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не спонсорират учени от БАН.Тия няма да ни дават никаква ваксина ще пратят няколко хиляди тестови образци за да ги тестват без да плащат върху българи.За което ще лапнат може би няколко стотин милиона.Българските им слуги ще поразпалят малко короната да да поизмрът да кажем 200-300 човека ще изкарат военните камиони да карат труповете и желаещите да тестват новата американска ваксина ще бъдат десетки хиляди.Дано се окажа лош пророк но обикновено така се случват нещата в колониалните васалст
9
5
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Аз ще изчакам за съвецката ваксина, не ща американска. Ако трябва ще чакам и до 2025.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той подчерта пред Помпео, че страната ни полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин."Да не подчертава, ами да го зачеркне. Мерките му не са работещи за 95% от бизнеса в България. Щял да плаща 60% от заплатата - видяхме масовите уволнения, никой не му ще 60-те процента. Щял да дава заеми на закъсалите - та още повече да го закъсат...
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 април е, бе!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да сме достойни стратегически партньори правителството веднага да заплати ваксините предварително !
5
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малее пак сърцебиене за русофилите хахахахах
4
1
 
15
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Ваксината ще ни е пратят бедава с ефовете НИ !!
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце тия не дават, а продават да не стане като фърчилата фЪ-16 дето са още на чертеж.
1
3
 
17
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Брейии... И Помпео му е приятел! Голема работа е дедо Боко...