Мярката за заплатите 60/40 нямало да даде добър резултат

Парите би следвало да отидат за дейност, а не за спряло производство
26
Мярката за заплатите 60/40 нямало да даде добър резултат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мярката „60/40“ няма да е ефективна, защото срещу парите няма да има продукция, смята бившият социален министър Иван Нейков.

Според него тази мярка на държавата в подкрепата на бизнеса в условията на извънредното положение заради коронавируса няма да даде добри резултати.

Още по темата

Експертите съветват да се дадат пари за дейност, а не за спряло производство, уточни Нейков пред bTV.

Той даде пример с ресторантите – може да им се възложи да сготвят за социалния патронаж.

Бившият социален министър смята също, че микропредприятията (с до 9 работници), които са над 90%, ще им е по-лесно от чисто административна гледна точка да пратят хората на трудовата борса и после пак да ги наемат.

Той уточни, че смята действията на Финансовото министерство за разумни и балансирани, но напомни че Дяволът е в детайлите.

Иван Нейков одобрява и идеята за по-голям дълг в тази ситуация. В такива моменти трябва да се взимат кредити, иначе може да се окаже, че знаем какво да правим, но нямаме пари да го направим, уточни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за самоосигоряващите се и свободните професии нещо да кажете, или се мисли само за гърбавите предприятия с бордовете на директорите
4
3
 
24
 
! Отговори
Гадно преди 4 години
Тази мярка е прах в очите на хората и подигравка,докато за хиляди търтей държавни служители няма нито съкращения нито намаляване на заплати?!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете хората на работа! Никъде го няма тоя абсурд, да ми се отнема правото да отида на работа! Не искам да крада, не искам да мизерствам, искам да изкарвам хляб за семейството си! Не може да принуждавате хората да седят вкъщи а да няма никаква помощ от правителството! Вие ли ще ми напазарувате а?
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много ясно че няма да даде, много малко фирми приближени до властта с големи капитали ще я ползват, всичко останало на борсата + тези дето ги докараха от чужбина само че те ще взимат от бюрото много повече пари а данъци и осигуровки тук не са внесли и стотинка
1
4
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Какво е мярката?:3 месеца внасяй и превеждай само чрез банка обаче,посе подай и ако те одобрят...През тва време ти извади парите и то ако въобще ти стъпи някой във фирмата...И как тогава няма да изриташ всичко на Борсата?ГРОБ винаги са уникални по действията особенно мисловните!!!