Дават 93 млн. лева за строежа на Национална детска болница

Кирил Ананиев подписа договора с фирмата изпълнител
2 апр 2020 18:56,
35
Дават 93 млн. лева за строежа на Национална детска болница
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение  ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС, съобщават от правителствения пресцентър.

Още по темата

Изграждането на модерна Национална многопрофилна детска болница е основен приоритет за развитието на детското здравеопазването в България. Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас.

От МЗ ще бъде сформирана работна комисия, включваща действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни.

Изпълнителят разполага с едногодишен срок, от сключването на договора, да изготви и представи проект на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ посочват, че ще извършат допълнително конструктивното обследване на строежа. Всички действия по реализацията на проекта са извършвани и ще бъдат извършвани при максимална публичност и прозрачност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а нали уж държавата била в криза и всички риват че нямало пари?
29
3
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя е фирмичката как се казва, щото и моята Фирмичка беше кандидат строител с професионалисти които строим в Германия. А знаете че в Германи не взимат строители от улицата. Искаха на цялата бригада документи че наистина са професионалисти. Щото там се строи качествено. Но не бяхме одобрени, щото им казах че милиони не деля с никого. Всички пари отиват при професионалистите. Изгледахаме като извън земен и казаха че ще ми се обадят. Е чаках ама от ум, рел писмо.
27
1
 
7
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
93 000 000лв. за национална болница? Сиреч болница в София. А децата от другите градове да не са по-малко значими от сифииските?Във всеки град има поликлиники, които са правни на времето с мисъл. Отделни входове за децата....Не е ли малко по-разумно тези пари да се влижат във възраждането на тези детски отделения и ние родителите да сме спокойни независимо къде живеем???
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко мара втасала само болницата ни е артък. Но пък с Нашата фирмичка ще делнеме неколко милиончета. Или както казват умните Едни Ум, ират други им го заират. А честито на печелившите.
25
1
 
0
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Регистрирахте ли газовите уредби!?
24
1
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Че украдна парите ! Само това могат !!!
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво една позитивна новина,добро за бъдещето на децата ,надявам се да не е в София -Банкя или Барселона.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре е, защо сега? кой? защо не досега? баси ***
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от колко време се иска нова детска болница и нищо и изведнъж по време на криза изместват проблема -това ли е най наложащото в момента явно не ами мижем да те лъжем .Лъжат ни постоянно а ние си траем това ни е грешката
20
2
 
1
 
! Отговори
ccc преди 4 години
Честито на ГБС, ще изкарат кризата!
19
1
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Мръсният въздух зависи от ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО,вместо да мърмориш протестирай срещу горенето на бок#луци от свят, и миене, дезинфекция на вътрешни улици.Протестирай за евтин ток, парно, вода, качествени храни, увеличение на заплати на депутати, когато Албания си намалява заплатите -депутати.Когато Русия плаща пълни заплати.Много е лесно да критикуваш на клавиатурата.Направи нещо България да се промени позитивно.Строят болница за детето му - недоволен.Не строят пак недоволен.
18
4
 
1
 
! Отговори
ПОРЕДНИЯ ОБИР преди 4 години
КАКВА ДЕТСКА БОЛНИЦА В ДЪРЖАВА В КОЯТО ПОЧТИ НЕ СЕ РАЖДАТ ДЕЦА
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давали били, я хващайте кирките и лопатите.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
направете някъде извън София, всичко в София е било по въртоглаво време, заради липса на бърз достъп, сега имаме магистрали и т.н. Ще лекувате деца в град, който трябва да носиш маска, заради мръсния въздух
15
2
 
11
 
! Отговори
Minьоро преди 4 години
Като в Перник: 13км водопровод - 27 милиона лв. Един километър 28000 00 лева(два милиона и осемстотин хиляди лева)????????
14
6
 
5
 
! Отговори
E да де преди 4 години
То кога ли е моментът?Вечно моментът за нас българите е неподходящ?Точно сега е моментът, защото се видя, че 30 г. сме съсипали дори и малкото здравеопазване, което имахме.Точно в настоящата ситуация си пролича, колко малко сме направили за здравеопазването, в държавния сектор, не в частния.За частния сектор приоритет ще бъде винаги печалбата, което го прави неефективен в генезиса му.След време ще благодарите, че на едно място ще направите прием, изследвания и лекуване на детето си.
13
3
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Точно сега не е моментът да строи детска болница. Да не се беше помайвал досега!Сега има по-належащи проблеми.
12
3
 
19
 
! Отговори
San4o преди 4 години
В извънредно положение ... без конкурс, без отчет, без капка съвест...
11
6
 
2
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Няма изцепки, трябваше да се построи преди години многопрофилна педиатрия.Държавата спасява положението, това е истината.Всички реват държавата да им помогне, в трудни моменти."Невидимата ръка на пазара" - са пълни глупости удолетворяващи ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА от глобалния капитал.Като ви се разболее детето ще благодарите, че няма да го носите на ръце, по лични лекари, частни болници и болници в края на града, особено за хората от провинцията.Пък дай Боже, да е най-големият проект на Балканите.