Депутатите от ГЕРБ дават 1/3 от заплатите си за борба с COVID-19

Парите ще бъдат насочени към избирателните им райони
122
Депутатите от ГЕРБ дават 1/3 от заплатите си за борба с COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от своите заплати за различни дейности в своите избирателни райони. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните населени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

Още по темата
От управляващата партия призовават народните представители и от останалите парламентарно представени партии да последват примера им и също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса.

"Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти. Само ако сме единни можем да изпратим силен сигнал към българските граждани за нуждата от солидарност и отговорност в тези дни на изпитание. Редица лечебни заведения, хора в затруднено положение и граждани, борещи се на първа линия срещу заразата, днес имат нужда от нашата помощ. Последвайте нашия пример и нека да докажем, че заслужаваме доверието на хората", заявиха народните представители от ГЕРБ.

В рамките на седмица партията е дарила 200 000 лв. за борба с COVID-19, се посочва в съобщението.

100 000 лв. от тях са били събрани от месечните възнаграждения на депутатите и са били преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка, по разпореждане на премиера Бойко Борисов, са били преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията.

Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
2
 
! Отговори
отговор преди 4 години
до 48 : радвай се че си роб на тези робовладелци, щото ако бяха червените робовладелци още щеше да ходиш с ватенка! нищо лично, всеки си казва мнението.
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарим на ЕС и САЩ за подкрепата и закрилата!
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да даряват на хора, които са останали без работа. Пари за борба с корона вируса се събраха вече, а и без това отказват на болните прием в болница, излишно е да се вливат повече пари там. Пък и не се знае как ще се разпределят после като артисат... Така че по-добре да измислят друга благотворителност.
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ, РОДОЛЮБЕЦ БЪЛГАРИН ЕВРОАТЛАНТИК! КОЙТО НЕ Е ЕВРОАТЛАНТИК НЕ Е ПАТРИОТ!
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как бе,ами те вчера си вдигнаха заплатите-проверете.И да питам какво работят в министерството на спорта,туризма и тем подобни комисийки и агенцийки,че не са в отпуска като нас?Спорт и туризъм няма.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави дръпна голяма реч направо ги разцепи ей ги е почнаха да даряват и какво си мисли един депутатин сега за себе си. Цар вули смачкани, дарете си партийните субсидии на мед сестрите, не се правате на ощипани тия същите пари дето ние данъкоплатците не искаме да ви ги даваме, ама вие си ги вземате.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕПИДЕМИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ КАТО И ПОСЛЕДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВИРУС ОТИДЕ ПРИ ЛЕНИН.
51
0
 
2
 
! Отговори
абе смешко преди 4 години
до 49 : що не отидеш там, да попееш и ръкопляскаш, ами стоиш в тая лоша България?
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един малък восточен вирус затри целия социалистически патос....
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОРОНАВИРУСАТ РЕДУЦИРА БСП
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еврорай закорумпета иченгетано вече имат край
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои пари ще раздават тия,които не платиха на медиците ли.
46
1
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Даряват от заплати, които ние им плащаме.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия същите дето съсипаха държавата сега дават по 1/3 от заплатите си ?По света хората са затворени обаче им дават пари и на всеки 2 седмици минава един камион и разнася храни и продукти на всички. Никой никого не глобява и от терасите се пеят песни и се ръкопляска.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До жалки сте"това е правителството което се опитва да ви спаси, но вие сте неблагодарници!"Всеки робовладелец се опитва да спаси робите, ако може. Те са неговия капитал и благодарение на тях благоденсва.
43
0
 
11
 
! Отговори
Хм преди 4 години
За миг си помислих, че ще дарят 1/3 от бонуси и комисионни.
42
13
 
2
 
! Отговори
жалки сте преди 4 години
заслужавате виденовата зима и луканов, 5 долара заплата и пенсия, опашки за хляб и празни магазини, неблагодарници! повечето от вас само са чували за това, а други даже и не са, ама се оплаквате от Борисов!това е правителството което се опитва да ви спаси, но вие сте неблагодарници!ако не бяха те, нямаше да имате работата която сега имате!явно за вас е важно чалга и червени знамена да има!изберете си "загрижена" импексова, тя ше ви оправи.
41
1
 
13
 
! Отговори
Сик преди 4 години
Нали първо си ги увеличиха, пък сега и малко пи ар с дарението, щото хората са безкрайно възмутени как за тях тестове има, а от различни краища на страната валят сигнали, че отказват да тестват хора, развили пневмония.
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах вчера колко бесен беше Йордан Цонев като разбра, че има заразен в парламента. Това беше гнева на човека трупал с години милиони и изведнъж разбрал, че може да умре и това да обезмисли цялото голямо крадене.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се коронавирусът да направи това, което не ни позволяват да гласуваме на референдум - намаляване на депутатите наполовина.