Бойко Борисов: Радев ходи като дърта свекърва след нас

Премиерът се възмути на критиките на президента
Обновена: 3 апр 2020 13:51 | 3 апр 2020 13:45, Нели Христова
699
Бойко Борисов: Радев ходи като дърта свекърва след нас
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отговори на критиките на президента Румен Радев за извънредното положение. Той бе на посещение, заедно с генерал Мутафчийски, в завода "Арексим" в Смолян, който произвежда защитни маски и очила.

"Аз сутринта му се обадих, да му изкажа съболезнования, в чисто човешки план. Просто се чудя... в ден, в който баща ти е умрял, да говориш нелепици. И аз няма да го направя. Просто приемам, че всички тези нелепици, които е казал, защото цял свят е направил като нас, ЕК прие варианта 60/40, стотици фирми вече са се записали. Можем много да говорим, но в такъв тежък за него ден, аз не бих си го позволил. Нямам такъв морал", заяви премиерът.

"А иначе бих казал за мерките - един родител, който си обича децата, когато трябва да го заведе на ваксина или когато трябва да го заведе на зъболекар, детето плаче, дърпа се, страх го е, но истинският родител знае, че само това може да му спаси живота за в бъдеще и то да е здраво. И колкото и на майката, и на бащата да им е криво, че това дете страда, те го завеждат и правят тези манипулации. Това мога да кажа", каза Борисов.

"Толкова и нас ни боли. Но ето, ако президентът счита, че извънредното положение е ненжуно в цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално - това е предложил днес той. Като някоя дърта свекърва, ама от тези злобните, само ходи и върви след нас. Ние обикаляме България, за да възстановим производсвото, да дадем бизнес, да им дадем поръчки, хляб да ядат. И някой излезе, дали му там листчето, каже пет приказки и се прибере", допълни още премиерът Бойко Борисов.

Той се възмути, че Радев не е отговарял на журналистически въпроси и нарече това цензура.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
12
 
20
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
Добре го каза...
46
30
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бруталната простащина на тоя направо стигна стратосферата!..как може един министър-председател да използва такъв махленско-просташки език към ПРЕЗИДЕНТА?!?!..С това,че бръщолеви наизуст само някакви глупости някакси май свикнахме,но отношението му към Президента,ИЗБРАН ОТ НАРОДА не само че е вредно,то е и ПРЕСТЪПНО!Това му поведение (на Мутрьо) има едно определение:-Тежка параноя на основата на вътрешни изгарящи го комплекси за малоценност!!..и тоя..дефекант ви е стъпил на главите...
45
43
 
27
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 4 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
44
14
 
46
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
"Дърта свекърва".... Много изискан речник имате господин премиер. А сутринта как грубо пресече министъра на здравеопазването, дожаля ми.
43
39
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РадеФ да види какво прави Путин в Русия и моментално да се извини на всички българи.То бива безочие, но това е срам за институцията Президент...
42
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то май днеска е починал баща му и е малко неудобно точно днес да се използва това сравнение
41
15
 
40
 
! Отговори
Интеуект преди 4 години
Скоро ще издадем речник на боковите т?пизми в българския език-мисирка,пунта мара,тадъф тадъф,гулю гулю,ние всинца тука парле ву франсе,конграчулейшън..списъкът е дълъг.
40
30
 
12
 
! Отговори
Ники преди 4 години
На вирусолога от връх Свети Никола си му е такова нивото, г-н Премиер.
39
19
 
17
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
Много точно!! :)
38
10
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Който не харесва да дава по добри предложения, но и да носи отговорност за тях.
37
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха. Хайде да оставят Радев да управлява, ако си мислите че ще ви остави да се мотаете много се лъжете. Точно след седмица ще сте във военно положение!
36
13
 
43
 
! Отговори
мак преди 4 години
Ще видим, колко хляб ще даде на тези, които губят работа заради вируса. Ама на всички губещи, а не само на приближени. И да спре да обикаля като ид.иот, нали има карантина, а хората ще ушият маски и без да ги наглежда. А за деби.лния език какво да се коментира, държи се като господар на всичко живо, само той е прав и умен. Жалка работа, елементарна култура му липсва.
35
13
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 4 години
Ама наистина ХА-ХА-ХА. Много точна метафора. :-)))
34
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко само лети в небесата ... днес например се разходил с вертолет до Смолян.
33
9
 
39
 
! Отговори
7777 преди 4 години
Държава само с пиар се управлява до време.Все пак трябва и да се яде по три пъти на ден
32
13
 
40
 
! Отговори
One Man Gang преди 4 години
Благодаря, татенце, че се грижиш за нас малките и невинни дечица. Айде сега като благ и човеколюбив баща да платиш и сметката на зъболекаря
31
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махайте се тикви не ви щем обясненията аут сте.
30
13
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Барба Гaньос Той се възмути, че Радев не е отговарял на журналистически въпроси и нарече това цензура."Подарете му тълковен речник, поне някои основни понятия да научи Примиера. Не само селско-битовите "***, дърта свекърва и филия с мас". Спрямо него се чувствам като ерудирана личност от световна класа...
29
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-опасен от про.стака е про.стака с власт.
28
12
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктаторът го е яд, че все още има някой, който оспорва неговото безкрайно величие!