Караянчева за заплатите: Снощи сгреших, днес се извинявам!

Вчера тя заяви, че депутатите трябва да даряват част от заплатата си
3 апр 2020 12:33,
229
Караянчева за заплатите: Снощи сгреших, днес се извинявам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Вчера председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че замразяването на депутатските заплати във времена на криза е популизъм.

"Не трябва да замразим заплатите си, а да постъпим като депутатите от ГЕРБ - да даряваме 1/3 от тях в районите си", посочи шефката на НС пред bTV.

Още по темата

Тя заяви, че ако заплатите бъдат замразени сега, то ще се окаже, че остават на по-висока стойност, вместо да паднат с развитието на икономическата криза.

Днес тях се извини за думите си във Facebook.

"Снощи казах, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете", написа тя.

Караянчева посочи, че ситуацията е безпрецедентна и на моменти всяко решение изглежда предпоследно.

Възнагражденията на народните представители се формират от данните на НСИ за средната заплата в обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие. Заплатите им са в троен размер спрямо данните от НСИ.

Снощи Цвета Караянчева заяви, че замразяването сега е излишно, а по-скоро трябва депутатите да дарят 1/3 от заплатите си.

"Замразяването какво ще донесе?! Замразяване на по-висока заплата, а през следващото тримесечие те ще са по-ниски, " добави снощи Караянчева.

С извинението си днес тя призна грешката си.

"Не е популизъм, не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!", завършва поста си Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бешипету дарява ли нещо?
142
1
 
37
 
! Отговори
Тервел преди 4 години
Така не уважаема госпожо Председател, вие нямате ни морал ни чувство за такт, бе, полезна сте на околните и себе си.Гледал съм ви и слушал, а това ме отвръщава.. Никога не си направихте редакция на мислите.. Жалка ***. Вън!
141
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито като производителност на труда, нито като квалификация и умения някой от тези хора трябва да си получава заплатата.
140
1
 
42
 
! Отговори
Алчни, тъпи, прости преди 4 години
Алчността ви ще ви погуби. Не заслужавате и половината от парите, които получвате!
139
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвета вертолета, тази голяма бяла птица (но не лебед) пак е родила нещо гениално. БрекзиД, популизъм, заплатка
138
1
 
29
 
! Отговори
Беден преди 4 години
Чудите се как да замаскирате сконфузната ситуация, г-жо Председател?! Явно, не се сещате...:) Жокер. Думата започва с "О......" Искам я ! От днес не сте моя Председател и ме е срам от Вас ! Идете си ! ...И Ви се извинявам:)))
137
1
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Мизерни алчни *** на всичкото отгоре допуснахте и Европа да гори *** си на територията на България!Какви ще са последствията от всичко това?
136
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 142Нищо не я е скастрил Бооко Суджука, просто опипват почвата и гледат до колко могат да си прокарват античовешката политика.
135
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме ви оставката, а не извиненията!
134
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази често греши и то грубо и обидно, държи се арогантно и поведението й никак не съответства на поста, който заема. Отдзавна е време да се прати да работи в производството на някоя фабрика. Но то и там хората имат по-възпитано поведение, та не знам и там колко ще я изтърпят. Но това е отделен въпрос. Важно е да не натоварвате обществото да я търпи.
133
2
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Правителство в което повечето депутати и министри фамилиите им почват с името КАРА-- нищо хубаво не ни чака!! А в момента са много с КАРА!
132
2
 
38
 
! Отговори
Камелия преди 4 години
Не си позволявам почти никога да обиждам хората, НО.... Тази госпожа, не само необразована, но е и проста и нагла! Срамота е когато хората остават без работа и се чудят как да свържат двата края, да излизаш в национален ефир и да говориш подобни неща! За съжаление няма как да получите всичко, което сте си заслужили г-жо Караянчева пишеща "БрекзиД".
131
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скастри те шефа, сега се извиняваш.а здравния как го сколаса сутринта....
130
1
 
25
 
! Отговори
Бизнес политици преди 4 години
30 г. пълна разруха, нямаме БГ пирон.Чудо трябва да стане, БГ да не загине.Болници, държавните нямат капацитет, наука-никаква, технологии-никакви.Кризата само показа чудовищната разруха в БГ.Някои хора станаха милиардери, като тези с горенето на бок#лук, здравето на нацията - дреме им.Много цинични и тъжни са нещата.Те действително са милионери и милиардери.
129
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинява се човек, който си признава, че е допуснал грешка. Това тяхното не е грешка, целенасочено ни унижават и за всяка мерзост гледат дали им минава номера!
128
0
 
19
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Какво значи популизъм? Да правят каквото иска народа е популизъм? Ами аз искам популизъм тогава!
127
0
 
35
 
! Отговори
pich преди 4 години
Требе да се мисли, с главатааааа ..... в нормална държава, тази госпожа дори нямаше да коментира дали да си подава оставка, вече щеше да бъде подадена и съответно приета ... но в нормална държава де, не тук.
126
0
 
22
 
! Отговори
Бизнес Политици преди 4 години
Та и законите си творят за тях.Тук променяме наредбичка, там алинея, всичко им е "законно".30 г. пълна разруха, във вода газим - чиста питейна - скъпа.Земя имаме - зеленчуци и плодове от чужбина.Заводи за дрехи и обувки -внос от чужбина.Фармацевтични заводи - аналгин хинин произвеждахме продадохме ги.Оръжия-закрихме и приватизирахме.Чичко Миленчу - яхти с престъпници, милиардер.Чичко Дянков закрива болници.Чичко Костов търговски два, реактори закрива.Горим бок#луци 6000 милионери.
125
1
 
29
 
! Отговори
г-жо Караянчева преди 4 години
ПОДАЙТЕ ОСТАВКА!!!
124
0
 
34
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Който не мисли какво говори, го викат на килимчето и после трябва да се извинява. И да, всяка заплата над 1000 лв. трябва да се замрази, а тези над 2000 лв. да се намалят на 1500 лв. Това за бюджетната сфера. За частния сектор- помощ само на фирми, в които има служители със заплати под 1000 лв. и САМО за тези служители.