Румен Радев дезертирал като държавен глава в труден момент

Изявлението на президента било безсмислено и неказващо нищо
Обновена: 3 апр 2020 22:21 | 3 апр 2020 22:17, Камелия Цветанова
177

Президентът Румен Радев излезе с изявление, в което критикува правителството и призова за връщане към сравнително нормален ритъм на живот. Премиерът отвърна на думите на държавния глава и обяви, че ако президентът наложи вето на Закона за извънредното положение, той той ще извади ГЕРБ от залата. Как се носи политическа отговорност във времена на криза?

"Изявлението на Радев беше безсмислено и неказващо нищо. Радев е във фаза, в която не може да си даде сметка за предизвикателствата, които има в момента. Президентът има основни функции в една кризисна ситуация, един от инструментите му е свикване на КСНС. Днес президентът дезертира като държавен глава", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"На този етап здравната картина, която се очертава, е далеч по-успешна, отколкото в държави, на които сме се стремели да приличаме. Не разбрах дали президентът е против извънредното положение, дали е против някоя конкретна мярка", добави Биков.

По думите му, ако е против социалната изолация, то Радев трябва да излезе и да каже, ако неговият стратегически съвет има някаква алтернатива.

"Няма в момента достоверен бърз тест, бавният тест дава резултат дали сте болен или не. След 3 дни може да се окажете болен. Имаме две задачи - да опазим здравето на хората и да омекотим удара на икономическата криза", отбеляза депутатът от ГЕРБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че цялото българско общество показва, че добре разбира за какво става въпрос и се опитва да спазва мерките.

"Правителството предлага 1 млрд. лв. да бъдат преведени към НОИ за обезщетения за безработица. В момента говорим с едни числа, които още не съществуват като пари, събрани от държавата. Ако изтеглим сега дълг, ще можем да го направим на много по-ниска цена. Благодарение на резерва ни можем да вземем този дълг на много по-ниска цена от държави като Италия, Испания", обясни Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Тома БиковРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не се откаже от колосалната си заплата в помощ на Пирогов? Поне с нещо да помогне. Ясно че връзки няма, никой не го ще никъде.Значи всички ние даваме нещо на болници и помагаме, а тоя ще чете на ПР смешните тексчета... Дете ще го измисли по интересно.
52
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам всички,които смятат, че всичко е измислица,че няма вирус,че имат право да работят и че мерките са пресилени,да хващат пътя и да ходят в Италия,Испания,Франция да станат доброволци, санитари-хем работа ще имат, хем ще видят от първа ръка как е положението. А и руменчо да вземат- и той досега един лев сам не е изкарал, пък много петимен за труд.(ама другите да бачкат,пък той да прибира тихичко парите,нали?)
51
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм от никоя партия и не съм гласувал от 20 години.Уважавах го този радев, но той наистина е тотален въздухар, че и направо вреден.
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе то с него и без него все тая. Не той държи/разпределя кинтите.
49
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 64Вашата умна част е видяхме - комунизъм, Виденов, Станишев, КТБ, Манолова, ***, Пияниците няма да ги броя много са. Уаууу каква интелигенция :) Всички знаем, какво простолюдиее сте левите от толкова бухане по главата 50 год сте като амеби :)
48
23
 
10
 
! Отговори
до 61 преди 4 години
ха ха ха верно сте най тъпата част на обществото герберистите, Баце ви работи а вие се радвате
47
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво умно е казал този радев ? По делата съдете хората, а не по думите.Криза е бе човек. Да направи нещо - да иде в русия да моли за маски и респиратори. Да помогне някакси - да покаже съпричастност.Не като робот да ръси глупост след глупост.Да не говорим на шипка какви ги плещеше.Направо е срам този човек.
46
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много смислено изказване, колкото и да не искат да си го признаят психодесните
45
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***. Хора умират всеки ден. Жени са на първа линия... Тоя ми чете написани плювни.Малко самоуважебие нямаш ли? Борисов може да е всякакъв.. Но човека 1 месец не спрял да ходи да помага, да търси работа на фирмите, да ходи по болници, по журналисти. То бива да си такъв наглец ама нещо много си объркал. Много обърка посоката шапка.
44
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите са наскачали на амбразурато толкова *** колкото шефа си. *** малоумнице не слушайте прииначените думи на вожда си, а си напрегнете двети останали ви сиви клетки да схванете какво ви казва Радев
43
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам Боко колко книги е прочел но говори свободно без някой да му пише какво да каже.А президента написана от цял екип реч не може да изнесе без да я чете, макар да я е учил цяла седмица. Седни си - 2
42
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв военен е тоз?Всяка старшинка и чепик знаят, че по време на бой командирът не се критикува!
41
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А представяте ли си ако недай си боже почне война какъв цирк ще бъде главнокомандващия!Ще бори противника с неадекватни изказвания през 2 седмици а през останалото време ще се крие под полата на жена си.Срам ме е че съм бил офицер.
40
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев няма да отмени извънредното положение. Ще трябва тогава да взима решения а не е мъж да го направи. Виж любовницата му може и да се опита. Добре че няма война че с такъв президент сме за никъде.
39
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е като сложиш шофьор за президент (па макар и шофьор на самолет).Доказан факт е че шофьорите, дали на таксита или на самолети, са най-компетентни по въпроса как да се оправи държавата.
38
3
 
13
 
! Отговори
Олд преди 4 години
До АнонименХа да ти е честит Борисов 4.
37
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж бик, тоя Бикоф, о мяука като крава на крокодилски.Пуснете словото и иронията д които се се кълнеше, че Буда било еднобитово тревопасно едиквоси
36
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам за армията е тоя радев. Поне като е бил военен да реагира някакси по адекватно в тази критична ситуация.Да направи нещо Не да излиза да плещи общи приказки.Пълно разочарование - с лозунги като комсомолец.
35
16
 
17
 
! Отговори
Мартисан преди 4 години
Независимо от мнението ви за Радев и Борисов, трябва да признаете, че Тома Биков е едно потресаващо подобие на човешко същество.
34
18
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно неадекватен радев. А изглеждаше стабилен и разумен човек - пълен ***. Не разбира ли какво се случва в момента. Вместо да гледа да помогне, той се чуди каква глупост да каже, за да изпъкне като опозиция на правителството.Ако герб каже, че тревата е зелена, ще излезе и ще каже, че е синя - само и само да е контра