Румен Радев дезертирал като държавен глава в труден момент

Изявлението на президента било безсмислено и неказващо нищо
Обновена: 3 апр 2020 22:21 | 3 апр 2020 22:17, Камелия Цветанова
177

Президентът Румен Радев излезе с изявление, в което критикува правителството и призова за връщане към сравнително нормален ритъм на живот. Премиерът отвърна на думите на държавния глава и обяви, че ако президентът наложи вето на Закона за извънредното положение, той той ще извади ГЕРБ от залата. Как се носи политическа отговорност във времена на криза?

"Изявлението на Радев беше безсмислено и неказващо нищо. Радев е във фаза, в която не може да си даде сметка за предизвикателствата, които има в момента. Президентът има основни функции в една кризисна ситуация, един от инструментите му е свикване на КСНС. Днес президентът дезертира като държавен глава", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"На този етап здравната картина, която се очертава, е далеч по-успешна, отколкото в държави, на които сме се стремели да приличаме. Не разбрах дали президентът е против извънредното положение, дали е против някоя конкретна мярка", добави Биков.

По думите му, ако е против социалната изолация, то Радев трябва да излезе и да каже, ако неговият стратегически съвет има някаква алтернатива.

"Няма в момента достоверен бърз тест, бавният тест дава резултат дали сте болен или не. След 3 дни може да се окажете болен. Имаме две задачи - да опазим здравето на хората и да омекотим удара на икономическата криза", отбеляза депутатът от ГЕРБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че цялото българско общество показва, че добре разбира за какво става въпрос и се опитва да спазва мерките.

"Правителството предлага 1 млрд. лв. да бъдат преведени към НОИ за обезщетения за безработица. В момента говорим с едни числа, които още не съществуват като пари, събрани от държавата. Ако изтеглим сега дълг, ще можем да го направим на много по-ниска цена. Благодарение на резерва ни можем да вземем този дълг на много по-ниска цена от държави като Италия, Испания", обясни Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Тома БиковРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С опита си да подкрепи олигарсите срещу живота на българите, Радев е абсолютен национален предател, оставка е най малкото, той трябва да бъде осъден и вкаран в затвора!
72
17
 
14
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Народа ни се справя с вируса въпреки че гробарите ни вменяват,че едвали не ни сме идио.и и те са ни спасили,хората са отговорни и слушат специалистите,ако сме безотговорни каквито и мерки да налагате ще ги заобиколим,спазвайте правилата и пазете хората които обичате и ви обичат братя,ние не сме Народ от просяци та кралите от нас да ни даряват подаяние,плащаме данъци,соц.осигуровки и ще ви търсим сметка ..Божковци и Биковци
71
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтребители ще ми купува!!!Да го таковам изтребителски.Тези пари сега са по нужни,ама политика!Излез от дупката си мишок,и слез между хората,да те научат на ум!Следвай примера на шефа си Путин!
70
8
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Факт. Имаше някаква харизма в началото, но до там. Безполезен е.
69
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирус НЯМА.Който вярва във вируси, да носи маски, да си мие ръцете със спирт, да си седи вкъщи и да гледа света през стъклото.А Бойко просто се окопава във властта, за да дочака икономическия срив на света и да остане отгоре доживотно. А непораслото генералче безсрамно лъже и петни офицерския пагон.
68
30
 
31
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Не дай си Боже това създание комунистическо като главнокомандующ да се наложи да командва във време на война. Той е като началникът си малкият *** дето офейка позорно от Москва и остави народът си да се оправя както може. Този индивид заради онази Бургаска пирустия е готов за зарази България и да унищожи един народ преживял какво ли не за 1300 години история. Няма да му се получи на зеления чорап. На следващите избори ще гласуваме за единствения достоен за предидент МУТАФЧИЙСКИ. Долу РАДЕФФФФФ
67
19
 
6
 
! Отговори
пецата преди 4 години
има стотици видеота на украински, литовски и т.н. тираджии в момента които постват видеа от бергамо и италия, наистина всичко е затворено но не всички са с маски както и тук, стоят на опашките пред супермаркетите дъртаци без маски, вие си направете сметката , има ли ,няма ли вирус ,или всичко е шменти капели, италия се възползва от случая да извърти положението така че да има оправдание да напусне ЕС, или немция да им даде пари или италия е аут, испанците се усетиха и те се правят на болни
66
17
 
19
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Биков и ние не те разбрахме,ще уволняваш ли Бойко или ще му служиш,купи те и е видно за всички,Презиента е загрижен за хляба на малките хора а ние сме милиони,мерките ви обслужват инереса на вашите олигарси,Президента е загрижен,че глада може да накара хората да доидат на себе си,един 16 милиарден дълг не го усетиха хората, а го плащат,сега пак,хората свършват парите и ще разбереш какво е искал да каже ама дано не е късно...вие си политиканстваите
65
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова е изчаткал този радев, че няма да ме изненада следващото му послание да е - всички към шипка, да ги събере там и да обяснява, че вирус няма.
64
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е минал 1 месец и гладна тълпа. Ти ако Неможеш да изкараш няколко месеца, без пари проблема си е твой не на Баце. ***.Намери вината в себе си. Държавата т. Е. Ние останалите данъкоплатци не сме ти длъжни с нищо.
63
3
 
11
 
! Отговори
до 78 преди 4 години
споко, на виолетовите избиратели им раздават вече пакети с храна няма да се бунтуват, пък старците са си свикнали на глад и не са опасни
62
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо гладна тълпа трябва да бие някой? Борисов ли е виноввн за пандемията?Ами излизай бе.. Ама като легнаш болен ей там ще хвърлим на поляната и се оправяй. Какво е виновни правителството в тая ситуация, какво да направи? Да ви остави такива гллуапци, като тебе да разболеят всички ли? Нали знаеш, че за живота на мойте родители, ще се изправиш срещу мен :) не си мисли, че няма разумни хора да ви дадст отпор.
61
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко удобно в условията на извънредно положение да гласуват 10 милиарда заем!Затова пред парламента днес няма протест! Иначе би имало!
60
23
 
12
 
! Отговори
пецата преди 4 години
дуче и хитлер пасти да ядат , баце ще ви научи как да го слушате ако не става с глоби ще изкара автоматчиците , а той ги има повярвайте, подготвен е по всяко време да защити власта с всички средства, залога е голям
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шок! Ужас! В Пловдив 27 заразени, 15 от тях са хоспитализирани за цял месец. Може да не сте се замисляли, но в тези отделения и без короната през другото време има даже повече пациенти.
58
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След две седмици гладната тълпа като линчува Боце и сие ще се разбере какво е искал да каже Радев
57
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя човек яко прегоря.Не му понесе да е президент.
56
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уреждам безплатен чартър до Бергамо за всички дето не вярват че вируса е опасен и искат да се прекрати карантината. Екскурзията включва безплатна обиколка на най-известните забележителности - инфекциозните отделения на болниците, моргите и гробищата.Екскурзовод - Радев.Полета е еднопосочен. Оцелелите (ако има такива) ще бъдат извозени обратно с лек автомобил.
55
17
 
34
 
! Отговори
Monk преди 4 години
Наистина все си мисля, че по-голяма глупост не може да измислят от червения щаб, обаче те всеки път ме изненадват.А за президента се чудя - толкова ли е зависим та говори една от друга по-големи простотии? И все в неподходящи моменти. Аз досега не съм чул адекватно изказване от този човек. А жена му къде е? Жените имат усет и инстинкти които мъжете нямат. Защо не му казва кое е правилно и кое не?Наистина не одобрявах и Плевнелиев, но тук вече нещата са извън всякакви граници. 4 години едно и с
54
13
 
14
 
! Отговори
до 65 преди 4 години
Няма как да съм комунист и ляв, защото не съм роден като теб през балканстката война, и този строй не го познавам, но вие просто доказвате че не мислите и който е против великия ви вожд става комунист, но май той беше този който още не си е върнал картата или квота там се нарича за член ва БКП