БСП с мерки за 1,5 милиарда лева по време на кризита

Субсидии за селското стопанство, без такса смет за ресторантите
58
БСП с мерки за 1,5 милиарда лева по време на кризита
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП предлага няколко мерки в помощ на засегнатите от кризата и те са в размер на 1,5 милиарда лева.

Според червената шефка Корнелия Нинова актуализацията на бюджета, която предлага правителството, парите не стигали до хората, които се нуждаят от тях.

Още по темата

Мерките на левицата са обединени в четири групи.

Първата е насочена към хората, които са в принудителен неплатен отпуск и самоосигуряващите се. За тях БПС иска да се отпуснат по 725 лева на човек, което ще струва държавата общо 912 милиона лева

Втората група засегнати хора са земеделските стопани.

30 милиона лева директна субсидия от бюджета да отиде за тях, иска левицата.

Субсидията обаче да е целева - за отглеждане на плодове, зеленчуци, за производство на месо и мляко.

„Те са лишени от възможност сега да засеят реколтата за тази година, а това е много важно, защото от тяхната работа ще се осигури прехраната“, отсече Нинова.

Третата група мерки касае малкият и среден бизнес и по-скоро заведенията, които първи затвориха и в чиято работа са ангажирани хиляди работници.

„За тях предлагаме няколко облекчения, за да не фалират – да се освободят от такса смет, от тротоарно право, от ДДС върху храни, които са имали и са се развалили заради забраната да работят, както и правителството и общините да им възлагат поръчка за подготовка на пакети, които да доставят за възрастни хора“, посочи соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринЯсно ни е колко и как си работил щом нямаш спестени пари за 4 седмици.Ако беше за отпуск на море да ходиш пари щеше да намериш и за почивка в Гърция.Как всички закъсаха за пари на втората седмица а на морето 2 седмици не ставате от кръчми те.Пари да се дават на бедните и безработните.Другите да си мълчат и да стискат зъби. Времената са мъжки няма да ревете като ***.ки.
23
5
 
26
 
! Отговори
апо преди 4 години
БСП - партията с най-много олигарси , милиардери , милионери , банкери , фабриканти , трафиканти , приватизатори , узорпатори и т.н. , като толкова много мислят за народа , като са такива социалисти , хуманисти и интернационалисти що не вземат и да споделят имането си , което както всички знаем е натрупано за наша сметка.НАКРАТКО - НИНОВА И СИЕ , ВЪРНЕТЕ НИ ОТКРАДНАТОТО И СИ ЗАПАЗЕТЕ МЕРКИЕТЕ !!!!
22
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ПРЕМИЕР В ИСТОРИЯТА КОЙТО ИСКА НАРОДЪТ МУ ДА СЕ ОБРЪЩА С МАЛКОТО МУ ИМЕ В СЛУЧАЯ 'БОЙКО'.
21
8
 
31
 
! Отговори
Клоуни преди 4 години
Бсп и радев предадоха българите, в тежък момент застанаха на страната на олигарсите и криминалните, хората няма да го забравят никога това нещо. Бойко ще управлява още 20г гаранция
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая нинова има ли.работен ден да види как се вадят пари.То на чужд гръб пари тръгнала да раздава.Та ние сме сред най бедните в европа благодарение на комунистите .Всичко приватизираха и разграбиха сега няма пари и малкото иска да раздаде за което не се е потрудила.
19
16
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Аааа, ако пари ще се дават, аз съм аут!
18
4
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Мерките и теглилките на "БСП и СиЕ"АД не са стандартизирани и одобрени от "BIPM" - Международното Бюро за Мерки и Теглилки, така че другарете и другарките от РеМеДето на "Позитано 20" тепърва трябва да приведат "Визията" си в съответствие с Българските стандарти, като и с тези на ЕС и международната общност ... Ако имат възражения да се жалват на Арменсия поп ... !!!
17
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ковиделия Вирусова и другарите да си продадат Бентлитата и да върнат парите отдето са ги взели.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът не иска мерки за кризата. Ще затвори за 3 месеца, ще изгони работниците на осигурителни помощи, ще ги наеме отново след кризата.Бизнесът иска раздаване на пари само за фирмите си или само държавата да плаща намалените на 60 процента заплати.Данъците трябва да бъдат европейски. Бизнесът не дава нищо по време на криза. Бизнесът трябва да плаща европейски данъци по време на икономическите си балони, които създава.
15
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бсп и милиарди лоша комбинация ще се родят нови олигарси техни бушони а народа ще остане с празни ръце гледали сме я тази серия поне няколко пъти
14
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия всеки без работа получава 650евро ама не на заем
13
5
 
23
 
! Отговори
Членът на Партията преди 4 години
др. гечев пак се е отплеснал в мечти и той да се повози на Бентлито и е сътворил глупости, които др. сланини е трябвало да прочете.
12
3
 
22
 
! Отговори
антибсп преди 4 години
Ама те ли ще ги извадят? Чуждите и аз мога да раздавам.
11
6
 
16
 
! Отговори
Оффффф! преди 4 години
На земеделските стопани кой им пречи да работят? Там на къра трактористът сам оре с трактора си, не се събират на тумби, пък и милицията не глобява, щото да ореш с трактор не е безцелно шляене.Земеделците не страдат от ограниченията. Защо да им се дават пари!Самоосигуряващите се пък масово се осигуряват на минимална заплата и крият данъци и осигуровки със счетоводни трикове. Откъде-накъде и на тях помощи! Айде въз с тия мерки. Да са кътали бели пари за черни дни!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще раздава народните пари на ба народа и бизнеса които имат нужда стига постна пица и 40 лв за Великден щеше да е смешно ако не беше толкова жалко
9
5
 
23
 
! Отговори
ke stane преди 4 години
нещо не разбрах.г-жа лъжа като предлага туй онуй от нейните пари ли ще раздава милиардите или от парите на гечев свинаря овчаря и другите безбройни червени милионери.нещо с чужда пита помен прави.ех тва лесно бре
8
4
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Аз предлагам да се отпуснат 50 милиарда.по 10000 лева на човек.И останалите да се раздадат за селското стопанство.
7
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно че властта ще се смени на следващите избори
6
6
 
26
 
! Отговори
Оффффф! преди 4 години
БСП е много ларж с НАШИТЕ пари.Браво, госпожо другарке!
5
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най после някой да предложи по приемливи мерки