Поискано от БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!

Същото да важи и за самоосигуряващите се
Обновена: 5 апр 2020 10:40 | 5 апр 2020 10:40, Камелия Цветанова
502
Поискано от БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП излиза с четири предложения за справяне с последиците от кризата предизвикана от строгите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Според червената шефка Корнелия Нинова, което искат тя и съпартийците й е цялата политика да се ориентира към хората които са пострадали.

Още по темата

Левицата предлага държавата да отпусне по една минимална заплата плюс осигуровките на хората, които са в неплатен отпуск и на сомоосигурявщите се.

"Това ще струва 912 млн. лева за тази група българи", пресметна тя пред bTV.

Втората мярка е за земеделските производители.

"Предлагаме помощ за отглеждането плодове, зеленчуци, месо и мляко. За ресторантите - те искат освобождаване от тротоарно право, от такса смет и освобождаване от ДДС на изхвърлените храни. Четвъртата мярка - един трансфер от държавата от общините в размер на 10% от държавната субсидия. Общо всичко ще струва около 1,5 млрд. лева", каза Нинова.

Тя отсече, че депутатите от БСП няма да подкрепят актуализацията на бюджета на второ четене.

Според нея промените, предложени от властта, само задълбочават проблемите.

"В условия на криза управляващите действат на принципа проба грешка“, обвини тя.

"Нямат план как да излезем от кризата, този бюджет не помага на засегнатите хора. Мярката 60/40 не работи. Всичко е вземайте кредити, но тези кредити трябва да се връщат. Вътре няма нито едно евро от европейските пари, отделени за България, това са почти милиард", каза соцлидерката.

Тя разкритикува и решението на мнозинството извънредното положение да бъде удължено до 13 май.

"Предложихме извънредното положение да е до 30 април, не до 13 май. Да го удължим с по-малко, като изтече случая да отчетат, няма пречка след това да се продължи. На 3 април да го удължиш с почти 45 дни е стресиращо", коментира Нинова.

Според нея парламентът трябва да продължи да работи.


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
444
1
 
0
 
! Отговори
Aferym преди 1 месец
Ашколсун булче
443
1
 
1
 
! Отговори
Само така преди 1 месец
Масите са с тебе нинче
442
4
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
БСП искат и аз искам ама ако може 3 минимални заплати на всеки.Идеално,риба се лови
в мътна вода ,а шарани дал господ.
441
7
 
7
 
! Отговори
криейтър преди 1 месец
Путин раздаде безвъзмездно заплати за времето на карантината, Ердоган вдигна пенсиите и също дава безвъзмездни компенсации, чичо Дони даде по 1200 долара на американец.Само нашите *** на власт - за безработните - безлихвен заем.Те изобщо за какво са ни - да точат хазната само ли? Тиквата каза - по 1000 лева на лекар.Спешна помощ София онзи ден казаха,че не са получили нищо.И именно точно тогава министърът на здравеопазването подписва договор за 98 милиона.Неистова наглост! а ние си блеем.
440
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно са прави! Нито една мярка на правителството не работи. На кой помагат и с какво??? Пълни простотии. Точно тези - съкратените, в неплатен отпуск, затворилите обекти нямат нито лев помощ. На кой помагат и с какво? Безлихвени кредити и банките нямало да ни притесняват. Глупости!
439
7
 
13
 
! Отговори
кристина преди 1 месец
добро утро на форума! права е нинова (въпреки крадливото минало на бсп, което няма да разглеждаме сега), парите трябва да стигнат до хората, които са останали без работа, заради кризата, до онези които се осигуряват сами, земеделците и онези, които които са били на борсата. ако трябва да се ореже бюджета, заплатите на всички депутати, бонуси и всякакви пари за покупка на нови автомобили за парламента, и консумативи!!! ето така се прави в инзвънредна ситуация. Бог с нас
438
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предложението е резонно.
437
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А може ли на мене 2 минимални заплати? Щот съм хубав.
436
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бсп са както винаги -
моето си е мое, но чуждото е общо!
435
4
 
8
 
! Отговори
Мишка 1 преди 1 месец
Българските политици докога ще се правят, че са от различни партий с различни възгледи и морал!
И защо, скъпи сънародници още им се вързвате!? Не Ви ли писна?!
434
1
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
а за безработните който си плащат здравните усигуровки по една сви рка
433
9
 
18
 
! Отговори
Чочо преди 1 месец
БС-парите ако седнат на портфейлите си натъпкани със стотачки от височината ще изпитат недостиг на кислород , за това е здравословно за тях да поолекнат и да дарят на безработните българи по една минимална работна заплата . NICE aaaaa
432
5
 
14
 
! Отговори
Бубето преди 1 месец
Бошлаф.
431
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хора не разбират но така парите ще отидат точно при ощетените - не при трайно безработните римляни, не при "работещите" депутати, а при изританите и неудобни в момент на криза работници.
430
10
 
18
 
! Отговори
Диагноза преди 1 месец
Ето това е болестно състояние - тази мисирка пак ИСКА ! Цял живот само са искали комунистите,никога не са давали ! И днес само комунистите не са дали и една стотинка като дарение !!! А всички са милионери !!! Каква изненада ! Гешев , провери ли къде си държат милионите ?
429
14
 
24
 
! Отговори
Диагноза преди 1 месец
Сбъркана женица ! В няколкото гънки на мозъка и само лозунги , мечти за власт и скудоумни измишльотини за псевдо - грижа за народа , когото така стръвно е ограбила ! И продължава да граби ! Да, ама вече няма кой да се хване на елементарни социалистически шашкънии !
428
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия държавата гарантира получаването на пълните заплати за всички за този цял месец карантина .Ето това е социална политика !!!!! А тукашните кожодери ни пробутват кредити !!!! Ами Слава на Вовата !!!! Сигурно трудно се емигрира в Русия !?!?! Лека нощ, банкерчета !!!!!
427
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Объркани бсп-ри, ходете си при маркс и ленин.
426
5
 
5
 
! Отговори
Чонко преди 1 месец
Половинага от тях щеэ умрат.
425
6
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Другари, дайте да дадем...