Младен Маринов: Не хуквайте с колите към манастирите по Великден!

Най-големият проблем обаче си остават масовите трапези на българина
Обновена: 9 апр 2020 17:28 | 9 апр 2020 15:17, Камелия Цветанова
69
Младен Маринов: Не хуквайте с колите към манастирите по Великден!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР шефът Младен Маринов призова хората да не тръгват с колите си към манастирите на Цветница и Великден.

„Ако аз имам църква в населеното място, не виждам защо трябва да отида до Гложенския манастир“, призна той.

Декларациите, които се представят от хората на КПП-та се администрират от служителите, част от тях се анализират и се проверява дали данните от тях отговорят на истината.

Още по темата

„Това е част от контрола и където данните са неверни, се търси съответната отговорност. Но да не се получа така, че заради безотговорните, да трябва да затегнем мерките“, предупреди той.

Според него обаче по-големият проблем си остава събирането на много хора, които си ходят на гости.

„Притеснен съм от това, че хората продължават да се събират по къщите, да ядем да пием и да застрашим възрастните си родителите. Нека да избегнем тези масови трапези, защото така се застрашават хората. Един от първите случаи на заразени беше точно от такова фамилно събиране“, припомни Маринов.

Той призна, че има проблем със събирането на групи в ромските махали.

Според него хората от този етност са по-недисциплинирани.

Заради това той е разпоредил от утре целият личен състав на жандарменията да е натерен.

„Ще затегнем мерките и ще се засили полицейското присъствие, но става дума за огромен брой хора, всички полицаи са на работа, но те не стигат и не бива да стигаме дотам със сила да въвеждаме мерките“, каза министърът. 

А за деветимата полицаи, които са дали антитела при тестването за коронавирус, той обясни, че те са от различни структури -  някои са били на КПП, други са оперативни работници в районни управления.

„Не може да се направи анализ къде е по-опасно. Има и случаи, при които полицаите въпреки че имат защитни средства не ги ползват, но това е и от бързане, за да си свършат работата“, призна той.


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
2
 
! Отговори
Честно преди 1 месец
То пък едни набожни българи.И след комунизма няма такива. Никога българинът не е вярвал в Бог,а след тая криза направо не знам кой ще ходи по църкви.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гешев защо не го е прибрал този?
56
0
 
5
 
! Отговори
se преди 1 месец
Къде да хукваме като големите градове са затворени за излизане.
Единствено селата и малките населени места са свободни без пропуски и си ходят напред назад.
Май забравят вече какво са разпоредили.
55
1
 
5
 
! Отговори
Атеист преди 1 месец
Това е може би единствения призив с който мога да се съглася. И то не защото партията на вярвашия Тиквун ми го казва а защото и без това в църква не съм стъпвал още от времето когато прогледнах !
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не хуквайте към нанастирите. Сложили сме полиццаи на пунктовете, които да ви заразят.
53
1
 
5
 
! Отговори
Пипи Чорапчето преди 1 месец
И целият този калъбълък за едни 10млрд. евро, да се раздадат на "нашите" хора помощ. Теглете ги, дали ще има КОЙ да ви ги отпусне?!! Тъй или иначе маа'галите ще ги плащат. Можеше да не продавате респираторите от Държавният резерв, и тези 75млн. да ги дадете за медицина, не на колекторските яничари.
52
2
 
6
 
! Отговори
марко преди 1 месец
Празен *** насреща,крайно загрижен кой и къде ще пътува!Побъркахте хората от актове,глоби,фишове и всевъзможни тескерета,декларации и бележки.На никой в държавата не помагате,никой не улеснявате и само хабите ресурса!
51
4
 
8
 
! Отговори
Hchvucucu преди 1 месец
Къв си ти да ни казваш какво да правим бе ! За 600 болни затвориха държавата!
50
2
 
4
 
! Отговори
вили преди 1 месец
Чудя се и се питам,много загрижени тези над нас.Да не бягаме,да не хукнеме и даже да не
направим нещо забранено.Този Младен Маринов,Маджо не вижда ли,че гоним вече 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЖИВЕЕМ С ДОХОДИ НА ПЕНСИОНЕРИ.При 90% хукването ще е тотално,за всички!
49
1
 
12
 
! Отговори
rusnak преди 1 месец
Само колко са "загрижени" за възрастните, които от 30 години вегитират като изсъхнали кактуси в саксия с по 200 лева, безаналогичен геноцид в света..
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма загриженост изведнъж за възрастните родители..., питате ли ги какво ядат, как си плащат сметките, ако ние не отидем да им занесем храна и да им платим сметките, да им купим лекарства ...отдавна вече нямаше да ги има
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Леко с квалификациите за "крайните" квартали, "кореняко"..... Идея си нямаш за хората живеещи в тези "гета".
46
3
 
8
 
! Отговори
Призив преди 1 месец
Българи взеха ви и малкото свободи който имахте.... ГЕРМАНИЯ ВИ ОЧАКВА ВСИЧКИТЕ 3 000 000 БЪЛГАРИ ПОСРЕЩАНЕТО ЩЕ БЪДЕ ТОПЛО И РАДУШНО.... АМИН
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
slushaite si mvr ministara, pazete si profi personala ot mvr...
sledvastite generacii v mvr ste sa ot migrantskoto mnozinstvo v bg i negrite hich niama da vi cepiat basmata! :-)
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ганьо от крайните гета тип Люлин, Младост, Дружба, Надежда, Обеля, тръгне ли по софри за Великден, да не го пускат да се връща тука! Под карантина 28 дни. Точка.
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махни КПП спаси ушев
42
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ей голяма загриженост изведнъж за тез въсрастни родители бе....нищо че от 30 години гладуват с мизерни пенсии, по болниците ги оставят да умират без да полагат кой знае какви грижи, изведнъж голяма загриженост. Чиста проба класическо лицемерие
41
10
 
20
 
! Отговори
Тесла преди 1 месец
Махайте тези безумни кпп-та, ве п.едал. И кажи на шефа си боко, че в Германия НЯМА кпп-та. Не го знам схсой канцлер е говорил ама там кпп НЯМА ясен ли съм ве, гербер.уги
40
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деветима полицаи са преболедували без признаци на заболяването. Те са контактували със страшно много хора, поради естеството на работата си. Възниква въпросът контролът на създадените по пътищата пунктове за какво служи - да ни предпазва от заразата или да ни заразяват. Един такъв полицай на такъв пункт може да зарази стотици докато ги проверява и попълват декларации. Ако не гарантираш, че служителите правещи тези проверки са здрави, тези проверки имат точно обратния ефект.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туземците от парковете, горите и градинките да излизат ли? Инфантилните велочички и велолелки да излизат ли? Ще им се спихнат гумите.