Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден

Борисов нареди масови проверки на пазарите заради дистанцията
Обновена: 9 апр 2020 16:35 | 9 апр 2020 14:39, Камелия Цветанова
271
Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов пикът на епидемията ще е една-две  седмици след Великден.

Заради това той призова хората сега да покажат самодисциплина, за да се мисли след това за разхлабване на мерките.

Още по темата

“Сега е моментът нацията да покажем, че сме самодисциплинирани, за да можем да дадем въздух“, коментира той.
 
Борисов съобщи, че с военния министър Красимир Каракачанов са подготвили три варианта за парада на Гергьовден, но все още е рано да се каже сценарий ще бъде осъществен.

Вариантите са при добра, лоша и много лоша ситуация.

Двамата ще проведат отново разговор по темата в края на месеца, за да решат, кой ще изберат.

Борисов съобщи още, че след като пазарите са били отворени вчера, там са се струпали хора.

Заради това е наредил на МВР шефа Маден Маринов да извърши проверки и ако се установи нарушение веднага да бъдат затворено тържището.

Според него има начин да се организират така неща, че да се спазва дистанция.

„От двете страни на пазара да има контрол и влизат по толкова хора, че да има разстояние между тях“, посочи като пример той.

„Ние сме едно и заради това всяко изказване започваме с умоляваме“, коментира премиерът.

Бойко Борисов коментира и темата с липсата на тестовете за коронавирус и отново потвърди, че цяла Европа иска да купи, но няма откъде.

„Като циганета се молиме, не само аз, но и премиери, и президенти“, посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не знаеше кога ще е пикът, докато не попитаха Проф.ББ
182
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом само двама полицаи от общо 1000 са с положителна проба, значи "пикът" е бил на 14-ти февруари. Тогава баш всвки втори кашляше и подсмърчаше и обявиха "грипна ваканция", но за кой ли грип?
181
2
 
18
 
! Отговори
Голем Смех пада преди 4 години
Боко Тиквето и от епидемии разбира. Той е Слънце, а Каскета - Радост. А истината - пика ще е поне 20 дни след Великден. Поне.
180
1
 
25
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Във България върлува свинска чума -правителствена,на показ е един дебел дарител който дарява милиони и ежедневно,КОЙ е той ли,Пеевски,очакваме прокуратурата да се самосезира и провери от къде този човек разполага със такива пари които не отговарят на месечните му доходи ?
179
2
 
16
 
! Отговори
ББ ПП преди 4 години
Борисов и Горанов носят лина отговорност за откраднатите 70 милиона от ББР.Очаквам прокуратурата да се самосезира по случая
178
12
 
6
 
! Отговори
Ти му викаш преди 4 години
Куме Иване,то тича за оная работа да та хване?!Сто пъти на ден ви се казва,че КОВИД не е грип и няма нищо общо с грипа!Не е вярна теорията за 70% заразяване и който оживее!Най яркото доказателство,англичаните и техния шут,Борис Джонсън!Тоя *** се гуцаше до последно и накрая и него го отнесе влакът в ОАРИЛА!При гриповете няма изолационни мерки,затова се заразяват 70% от хората и повечето оживяват и оздравяват.Но тази чума не е грип,затуй който си наляга парцалките ще живее,който нехае ще мре!
177
3
 
28
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Ако не беше Румен Радев да сритва това свинско правителство на Пеевски и Борисов,сега и армията щеше да е по улиците и да глобява и тероризира хората ,а свинското правителство да краде още повече от парите за спасение на икономиката.
176
0
 
2
 
! Отговори
до ГОДИНА преди 4 години
ДО ГОДИНА ОБАЧЕ
175
0
 
16
 
! Отговори
eh преди 4 години
за здавеопазването няма пари, а за парада има
174
1
 
3
 
! Отговори
8 преди 4 години
До Анонимен Нещо като "Септември ще бъде май !" или "Нечакай май !"
173
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вируса в България е като шведската тройка , всеки е чувал но никой не я е виждал .
172
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За българина единствения начин да се спре пандемията е да сложат десетина полицаи на всеки ъгъл с по една дебела сопа. И - бой по всички, които са на вън.Има такива клипчета в тубата за Индия. Там сега всички полицаи ходят с дебели сопи и бият всеки срещнат.
171
13
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Евала Бат'Бойко!Пак показа че си голем патриот.
170
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не става да усвоява от асфалт Баце ще усвоява от шлемове,маски,облекла,лекарства и всичко което е за ''здравето'' на народа!Сега се изписва държавна пара внесена от нас като данъци,обаче контрол няма!Куче влачи рейс е това,диря няма хей!
169
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Времето тече по различен начин. Едно е да живееш в къща с двор и градина, извън пушека, прахоляка, шума и навалицата. Друго е да си в малка вмирисана панелка, където смърди отвсякъде на всичко, лаят кучета от балкони, деца реват и тракат по шодове, стени и радиатори, поне двама във входа ремонтират и т.н. Колко дълго твнд ерата под налягане ще държи? Колкото по-късно гръмне, по-яко ще е. Идва ли време за "флаш моб" - събират се 100 маскирани и разграбват магазин за две минути, и се пръскат?
168
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тогава ли ти заповядаха да я обявиш? Значи смятайте де що умре другата седмица ще го пишат ковит деветнадесет , и ето ти пик ...и бойко ще се тупа по гърдите "аз казах ли ви, затова ги правим тези мерки и тези кпп-та, вие не ми вервате и ми се противите по интернетите" изтрайте още малко бе хора, все още има нефалирали отрасли и хората все още имат парични запаси, нека свърши всичко и тогава като му заповядат евреите и ще обявят край...
167
7
 
6
 
! Отговори
Бой и ниско стригане преди 4 години
Помня една антикрисистна временна мярка, увеличението от един на три дни заплащане на болнични от работодателя!!! Уж само за три месеца!!! Те така 10 години!!!
166
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според акад. Петрунов ще е в края на май.Ще стане точно това , за което ги предупреждаваха. Ще устискат до края на април, след това ще отпуснат хората и ще последва истинския пик в края на май. Хем ще ядем бой,хем ще изядем солта и накрая ще си платим скъпо и прескъпо! С такива управленци това ни чака!
165
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от този велик некъдърник писна ми да обяснява през ден кога ще е пика
164
2
 
9
 
! Отговори
Така ли ти каза преди 4 години
Ердоган, забраняваш Великден, защото пускам мигрантите? Как пък го изчислиха, Мишо елката ли го сметна? Няма ли да кандисате най после, за вас простотията е ежедневие, но на народа му писна вече!