Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

Постановено е принудителното му довеждане
Обновена: 15 апр 2020 12:13 | 15 апр 2020 12:13, Елка Василева
404
Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Волен Сидеров - общински съветник в СОС и лидер на партия „Атака“, е обявен за общодържавно издирване. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България във връзка с големия медиен интерес.

След редовно призоваване в качеството му на обвиняем Сидеров не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане.

Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.

Припомняме, че на 14 април стана известно, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с две обвинения, повдигнати му от Софийската районна прокуратура. Наложена му е парична гаранция в размер на 50 хил. лв., съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените епидемиологични мерки в извънредно положение. "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!", беше призивът на Сидеров.

Другото обвинение е, че противозаконно е попречил на орган на властта да му връчи призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Образувано е и второ досъдебно производство за отправяне на заплаха към прокурор и разследващ полицай в телевизионно предаване на 13 април. "Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!", заявил той.

Лидерът на „Атака“ е бил призован да се яви в сградата на СДВР, за да получи постановлението за привличането му като обвиняем. Вчера „на входа на СДВР-МВР е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. В тази връзка разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето“, обявиха от обвинението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Майка виТи се радвай, че на тоя *** не му пратиха прокурор да го арестува посред бял ден и директно не го вкараха в затвора както вкараха Иванчева.Просто показва, че е от "нашите" и сега леко ще го понапляскат за пред народа.
262
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, сигурно отдавна вече не е в България! Минал е през КПП-тата с фалшива декларация сигурно ;-)
261
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Майка виБаце, кумира ти сайдеров да си беше опичал акъла какви го говори по телевизията. Кажи честно - кое е по-велико - Бог, който е създал вирусите, или едни негов фалшив месия, който в името Му призовава хората да загърбят вярата и здравия разум и да ходят да се изпоразболеят? Защо сравнява Бог и ген Муфарчисйки (божие творение), когато изборът е на живот и смърт?Какво казваше Евангелието за лъжепророците? А?
260
0
 
0
 
! Отговори
ама преди 4 години
До Анонимен 318Той отдавна сам се е отстранил
259
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове джурналя - в същата медия на същата страница сте пуснали новина, е дрОгаря сайдеров се е явил сам в милицията.Само да позапитам - рейтинг ли трупате или лявата ръка не знае какво прави дясната?
258
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купиха ли достатъчно лупи за да го открият.
257
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
започна елиминирането на неудобните. преди комунизма също е било така. сега нов световен ред, пак същата работа.
256
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
явил се е в СДВР пише в ПИК
255
1
 
18
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Поредния цирк за простолюдието
254
1
 
5
 
! Отговори
6 преди 4 години
Чуколина се е надрусал като прасе. Чак му се реве отсамосебе си. И полицията го гледа.
253
3
 
7
 
! Отговори
Мюмюн преди 4 години
Евалла на Прокуратурата!
252
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венцислав Методиев Мутафчийски трябва да бъде в затвора, защото освен, че е против БПЦ , той подкопава Българската икономика. Той подкопава Българския туризъм, търговия, земеделие! Тоя забранява на българите да си почиват на Празници, Мутафчийски е и против Българските хотелиери и ресторантьори!
251
1
 
5
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Горкият човечец, ами той никога, никъде не е казал две смислени думи.Така я кара десетилетия.Не му се връзвайте.Как може да има принудително довеждане за един болен човек, трябвада дойдат санитарите от Курило.
250
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
That idiots will never end ...but that doesn't mean that we have to tolerate them
249
1
 
4
 
! Отговори
Червен каскет преди 4 години
Колко хубаво беше при Чернобил!Рупахме си радиация,ходихме на манифестации,живеехме спокойно- без никакъв стрес,нямаше спасителни щабове,нямаше притеснение...Беше по същото време на Годината!
248
4
 
6
 
! Отговори
Гей арестант преди 4 години
Воооооленчоооооо! Ооооообичам те!
247
1
 
2
 
! Отговори
6 преди 4 години
До Анонимен Кой ти говори заа вируси бе ***. Аз питам защо те са без маски и не ги глобяват а мен ме глобяват.
246
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименкое районно са го пребили и чакат да се стъмни та да изхвърлят трупа някъде.Иска ти се, ако го пожелаваш на Волен, който е и невинен човек, то това може на тебе да ти се случи.
245
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ме изкефи ако утре се обади на Кикимян и даде интервю на живо от Дубай:))Тогава да видим Гешев как ще го върне?Запалили са по една пура с Божков и си пият уиски:)))
244
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вържете Сидеров и Попа за да е мирно селото !