Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

Постановено е принудителното му довеждане
Обновена: 15 апр 2020 12:13 | 15 апр 2020 12:13, Елка Василева
404
Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Волен Сидеров - общински съветник в СОС и лидер на партия „Атака“, е обявен за общодържавно издирване. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България във връзка с големия медиен интерес.

След редовно призоваване в качеството му на обвиняем Сидеров не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане.

Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.

Припомняме, че на 14 април стана известно, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с две обвинения, повдигнати му от Софийската районна прокуратура. Наложена му е парична гаранция в размер на 50 хил. лв., съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените епидемиологични мерки в извънредно положение. "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!", беше призивът на Сидеров.

Другото обвинение е, че противозаконно е попречил на орган на властта да му връчи призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Образувано е и второ досъдебно производство за отправяне на заплаха към прокурор и разследващ полицай в телевизионно предаване на 13 април. "Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!", заявил той.

Лидерът на „Атака“ е бил призован да се яви в сградата на СДВР, за да получи постановлението за привличането му като обвиняем. Вчера „на входа на СДВР-МВР е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. В тази връзка разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето“, обявиха от обвинението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми г-да Полицаи, вие имате ли близки, имате ли семейства- жени, деца? Ако е така, защо причинявате такива неприятности на нормален мъж, човек, българин и български политик, който също има семейство, съпруга и дете и който спазва съвестно законите на България?
242
3
 
1
 
! Отговори
полковник Петров преди 4 години
Волен Сидеров не е дипломат-политик,иначе нямаше да стигне до това положение....Но и всички останали"политици" са като него...некадърни и неподходящи.
241
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой знае в кое районно са го пребили и чакат да се стъмни та да изхвърлят трупа някъде.С това извънредно положение всичко е възможно.
240
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Варадеро е там му хареса..
239
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо ф таъ рабта.Неможеа божиъ Божкеф да фатнът, са карат Фолен га е забранено да се излаза без нужда на из по вънка да им се яви кът Боже оти от Васил бака милярдете избегаа та са Фолен и пиъсе каймета даим кът Еврофер начита
238
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Спрете се беОт къде имаш тази информация? Дано нищо лошо да не му направят! Той е съвестен човек, не е престъпник! Полицията така не се отнася даже и към убийците!
237
3
 
1
 
! Отговори
Жокер преди 4 години
Търсете го в телевизора.
236
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой трябва да бъде в затвора, то това е психичноболния Венцислав Методиев Мутафчийски, който НАГЛО заяви в ефир , че Великден НЕ е Празник и хората НЕ трябва да го празнуват и не трябва да пътуват и почиват в хотелите, а да си стоят като престъпници в панелките и въобще и да си и помислят да излизат от там!
235
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров понатрупа парички. Тридесет години е в политиката и от същата политика забогатя. Но най-голямото му падение е подкрепата, която дава на герберастките крадци
234
2
 
6
 
! Отговори
Спрете се бе преди 4 години
В МВР е бе,преди 30 минути сам отиде!
233
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, не, това НЕ е честно! Това е НЕСПРАВЕДЛИВОСТ! Ало, нещастници, оставете г-н Волен Сидеров! Той НЕ е престъпник! НЕ е направил престъпление, че е казал Истината! Полицаите НЕ са нормални човеци и хора! Тия нещастници тормозят съвестен българин, който има почтена съпруга и малко дете!
232
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 4-ти километър е за освидетелстване с жълта книжка за да не го съдят.
231
5
 
6
 
! Отговори
Ахааа преди 4 години
А проверихте ли на 4-ти км,май е седнал до Жана д'Арк
230
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да преследвате хората,Сидеров е учил в семинария и е нормално да вярва в Бог,не виждам какво нередно е казал!Прекалявате!
229
3
 
1
 
! Отговори
или преди 4 години
До ССД 276 или пък на някой плаж .Откакто стана " златен пръст" би трябва да е заработил доста парички
228
5
 
2
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
да му дръпнат педесетте хилки , които е сложил като гаранция. Кво толкова.
227
6
 
2
 
! Отговори
Состин преди 4 години
Рубладжиите, леко да не повърнете от толко пенявене хахахахааа
226
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Сидеров и Борисов са от едно котило обогатяващо се за сметка на изтормозения в народ.
225
5
 
1
 
! Отговори
амииии преди 4 години
До Анонимен 271 не ми се вярва . Волен нали е с Борисов .
224
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре де хора, след като някои смятате, че е невинен, кажете защо Сидеров призовава, криейки се зад Бог, народа да излезе ( защото на ВСЕКИ му се излиза това е нормално) и да се изпозарази масово? Нали всеки е наясно че стълпяването на хора е идеалния вариант за заразяване с китайския вирус!? Кому е нужно това, нима Бог иска ЖЕРТВИ? Не! Никой, най- малко имиджа на Бпц ще пострада, ако храмовете по Велик ден остана празни! Защото човешкият живот е БЕЗЦЕНЕН! Вижте какво правят сърбите- ЗАБРАНА!