Хасан Адемов за COVID-19: Жестока кашлица, задух

Депутатът минал през всички усложнения на вируса
16 апр 2020 15:52, Нели Христова
62
Хасан Адемов за COVID-19: Жестока кашлица, задух
Снимка: БГНЕС

Хасан Адемов бе първият депутат, който се зарази с коронавирус. Днес, той бе изписан от ВМА след близо две седмици на лечение. Сега, той разказва за това, какво е да пребориш COVID-19.

"Кашлицата е жестока, не можеш да отхрачиш, а постоянно те кара да кашляш. Трудното дишане при развиването на пневмонията е другият тежък симптом на вируса. Когато вдишваш има един момент, в който заради възпалението на долните дихателни пътища не можеш да вдишаш докрай. Получава се като тапа", разказа Адемов пред "24 часа".

Депутатът е минал през почти всички усложнения на коронавирусната инфекция и е бил с двустранна пневмония. Лекуван е с хролохин сулфат.

"Хролохинът е в две разновидности. Едната е сулфат, втората фосфат. В болницата имаха хлорохин фосфат, но щом стана ясно, че съм болен ми се обади Кирил Домучсчиев и ми каза, че е изпратил хлорофин сулфат, което е лекарството с по-малко странични ефекти, но се намира много по-трудно. Изключително съм му благодарен за този жест", каза още депутатът.

Самият той е лекар-анестезиолог. И най-странно в заболяването според него е липсата на каквато и да било еднаквост в симптомите при различните хора. Съпругата на Адемов е изкарала вируса без абсолютно никакви симптоми. Синът му пък е бил само с температура. А заразата била потвърдена едва с третото изследване, като първите две са дали отрицателен резултат.

При Адемов симптомите били пълни - температура до 38 градуса, сухата и постоянна кашлица и развиването на пневмония. Това пък наложило и внимателно антибиотично лечение.

"В момента вече нямам никакви симптоми, единствено се чувствам отпаднал", казва Адемов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Коментара ви ми напомня на една реплика от едноименен роман на Алеко Константинов-,,Имал си ,дал си.К,во толкова" :)
33
0
 
15
 
! Отговори
Баровец преди 4 години
Както Калигула рече във филма "Аз, Клавдий": да го духат бедните... Нямаш фосфат... Духаш
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето кой бил спонсора на Арда Кърджали...
31
1
 
43
 
! Отговори
Ева преди 4 години
А който не е депутат и не познава г-н Кирил Домусчиев ще се лекува с каквото има в наличност....
30
1
 
14
 
! Отговори
А бе скрий се! преди 4 години
Обективно #27: и откъде ги има да раздава?! Аз не искам ли да дам! Искам ама нямам! Къде е държавата!?
29
1
 
25
 
! Отговори
Срамота преди 4 години
Порко от прокуратурата да се самосезира и да привика Домусчиев за спекула, злоупотреба, олигарщина и т.н.! Малоу*на сбирщина!
28
6
 
6
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Вирусът му засегнал сполучливо мозъка, и се обявил пред турските медии за българския Султан Хасан I - Безсребърника! (не бъркай с ББ Безсребърника)
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой вярва ли му на това?
26
23
 
6
 
! Отговори
обективно преди 4 години
Защо плюете по Домусчиев. Веднага след като оздравя, той внесе за вътрешна употреба от лекарството за лечение на COVID19 ,въпреки ,че не е длъжен да го прави. Не си спомням точните бройки,но това не е негова работа ,а -на държавата.Колко от вас биха направили нещо подобно? Да не споменавам и за дарението му от четвърт милион. И освен това той е лекуван със фосфатния препарат ,чест му прави ,че не се затрая ,а предложи сулфата като по-добро.
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За богоизбраните винаги се намира лекарства, колкото и трудни за намиране са. Факт! Тъй че не сме се и съмнявали, че Адемов ще бъде бързо излекуван
24
4
 
5
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Има и мнооого по-тежки болести ... Коронката и нейните пророци вече стават за смях.
23
7
 
8
 
! Отговори
J преди 4 години
Това е болестта на добре живеещите хора. Погледнете в Африка колко са заболелите. Не и им завиждайде. Разхождайте се, но не контактувайте, не ползвайте метро, автобуси, самолети. Пазарувайте от малки и проветрени магазинчета. Да бъдем добри. Велики Четвъртък е!
22
1
 
15
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
Човека ясно казва, жена му и сина му не са и разбрали. При него също не е било кой знае какво, а с тези лекарства против малария... Като развиеш вторична пневмония си има супер антибиотици, не ти трябват маларийни лекарства. Отделно постоянно пишете статии с нови и нови симптоми, реално по глупостите които се изписаха излиза, че каквото и да почувства човек е магичният корона вирус.
21
5
 
6
 
! Отговори
вирус преди 4 години
Измама
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не го е лекувал по телефона личния лекар с парацетамол.И така до почти края...
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ коронавирусът мори афроамериканци, бедни, бездомни, латиноси. Богатите се излекуват успешно.Успешното лечение иска на пари, здравна политика, която е достъпна само за богатите.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи Баце затова не го е страх да обикаля като заблуден турист. Ако пипне нещо, Домусчиев ще го оправи.
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се радвам за този човек, че е успял да се пребори с болеста , така както бих се радвала за всеки друг в тази ситуация. Като чета коментарите си мисля , че много завист има в хората. Защо ? Това е лошо чувство и на никой с нищо няма да помогне.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кирчо нали го определи като леко грибче, този едва не умрял. Явно първият си направи една реклама!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябват връзки за всичко. Ще върне жеста, когато може. Един на друг трябва да си помагат. Народът нека да чака лечение. Официално на народа му се казва от телевизора, че лечение няма и нищо не е доказано, хининът бил вреден и опасен. На народа се казва, че тестовете са излишни, че не са точни и са запазени за избраните избраници.