Хасан Адемов за COVID-19: Жестока кашлица, задух

Депутатът минал през всички усложнения на вируса
16 апр 2020 15:52, Нели Христова
62
Хасан Адемов за COVID-19: Жестока кашлица, задух
Снимка: БГНЕС

Хасан Адемов бе първият депутат, който се зарази с коронавирус. Днес, той бе изписан от ВМА след близо две седмици на лечение. Сега, той разказва за това, какво е да пребориш COVID-19.

"Кашлицата е жестока, не можеш да отхрачиш, а постоянно те кара да кашляш. Трудното дишане при развиването на пневмонията е другият тежък симптом на вируса. Когато вдишваш има един момент, в който заради възпалението на долните дихателни пътища не можеш да вдишаш докрай. Получава се като тапа", разказа Адемов пред "24 часа".

Депутатът е минал през почти всички усложнения на коронавирусната инфекция и е бил с двустранна пневмония. Лекуван е с хролохин сулфат.

"Хролохинът е в две разновидности. Едната е сулфат, втората фосфат. В болницата имаха хлорохин фосфат, но щом стана ясно, че съм болен ми се обади Кирил Домучсчиев и ми каза, че е изпратил хлорофин сулфат, което е лекарството с по-малко странични ефекти, но се намира много по-трудно. Изключително съм му благодарен за този жест", каза още депутатът.

Самият той е лекар-анестезиолог. И най-странно в заболяването според него е липсата на каквато и да било еднаквост в симптомите при различните хора. Съпругата на Адемов е изкарала вируса без абсолютно никакви симптоми. Синът му пък е бил само с температура. А заразата била потвърдена едва с третото изследване, като първите две са дали отрицателен резултат.

При Адемов симптомите били пълни - температура до 38 градуса, сухата и постоянна кашлица и развиването на пневмония. Това пък наложило и внимателно антибиотично лечение.

"В момента вече нямам никакви симптоми, единствено се чувствам отпаднал", казва Адемов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕх този Домус Ага - само на депутатете праща лекарства, нормалните хора не го интересуват.скрий се бе пръдльo. Нямаш представа колко техника и лекарства е дарил човека.
13
0
 
29
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Аз ако се разболея, Домусчиев дали ще ми се обади ? Не, няма, аз не съм депутат и продажник
12
1
 
15
 
! Отговори
Дано не е така преди 4 години
Много заболели от корона вируса големци са излекувани, а обикновените хорица в повечето случаи си отиват от тоя свят. Примери - Домусчиев, Адемов, Джонсън ....
11
4
 
11
 
! Отговори
Доцент доктор преди 4 години
Сега да се пази от инсулти, инфаркти, менингит, деменция и други възможни последици от прекараното заболяване. Установено е, че вирусът унищожава част от мозъка, води до соматични патологии и вторичен имунодефицит.
10
4
 
19
 
! Отговори
За Домусчиев преди 4 години
На колко болни още помогнахте г-н Домусчиев?Или инвестираме само в депутати???!!!!Хубаво, че сте помогнал хасан масан, но помогнете и на другите болни. Странни хора дте вие милионери те... Като, че тия милиони ще ги носите на оня свят.
9
8
 
8
 
! Отговори
до долните преди 4 години
така е драги, има два вида хора, амбициозни и чакащи. Амбициозните учат, развиват се, искат да постигнат нещо. Колкото по от рано осъзнаеш, че когато си успял ти се отварят повече врати, толкова по добре. Чакащите все са недоволни, мрънкат, мързи ги нямат знания, и завиждат. Тоя бил връзкар оня бил нам къв. При ограничени блага, за хората с положение и възможности има повече, демек сулфат, за другите фосфат, като си бай Генчо от Павликени е така, затова наследниците да се борят да станат някои.
8
5
 
19
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Паметник да му направят като първият български депутат разболял се.... а до него паметник на спасителя Домусчиев.....Три пъти мощно ура за героя.... ура, ура, ураКак ги пишете тия статии не Ви знам.....
7
2
 
10
 
! Отговори
на тоя намериха преди 4 години
на тоя намериха ли му дипломата?за да го направи ДПС министър му напчетаха една набързо ,*** може да крие истинска някъде другаде.
6
12
 
4
 
! Отговори
благодарен преди 4 години
Домусчиев е голям благодетел на народа.
5
7
 
10
 
! Отговори
Конституция преди 4 години
По закон .за пандемия трябва да се усигорят маски фрии.защо не усигоряват.искам маска .страх ме е от вирусу..
4
1
 
6
 
! Отговори
Конституция преди 4 години
По закон .за пандемия трябва да се усигорят маски фрии.защо не усигоряват.искам маска .страх ме е от вирусу..
3
12
 
15
 
! Отговори
66049 преди 4 години
Бързо и окончатено възстановяване на цялото семейство и на всички заразени. А за хората на работа - поклон. а за медицинските рабоници всяко благопожелание изглежда бледо и недостатъчно. Останалото цивилно население да спазва правилата без увъртане - няма шега, няма безкрайни ресурси в здравната ни система.
2
1
 
44
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 години
За простолюдието фосват за елита сулфат !
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех този Домус Ага - само на депутатете праща лекарства, нормалните хора не го интересуват.