Късен туристически сезон това лято, стартът от 1 юли

Ангелкова знаела за напрежението, но не иска манипулации
206
Късен туристически сезон това лято, стартът от 1 юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разбирам напрежението, предвид факта, че туризмът е сред най-сериозно засегнатите сектори. Разбирам очакванията всичко да става сега и веднага, но да се намери баланс е изключително трудно. Не искам да се остава с манипулации и внушения, че държавата нищо не прави и че министерството нищо не прави“. Това коментира пред БНР министърът на туризма Николина Ангелкова по повод поисканата ѝ оставка.

Още по темата
Тя подчерта, че мерките са регламентирани законово. 

„Това, което имаме като искания от всички, касае основно искане на осигуряване на средства от държавата... Има осигурени различни инструменти и възможности. Министерството на туризма е разработило стратегия за късен летен сезон. Нашите срокове са за стартиране на късен летен сезон от 1-ви юли. За това индикации ни дава факта, че засега няма отказани индикации“, посочи тя.

 „За мен е важно да продължавам това, което правим с колегите, и в диалог с бранша и с колегите от ЕС да търсим работещи решения. За утрешната среща сме предложили в т.нар. възстановителен план, който ЕК предложи за възстановяване след кризата, средствата за туризма да са около 20% от целия пакет и да има отделен инструмент за туризма. Правим всичко възможно заедно с обединени усилия да имаме тези общи мерки, включително и по отношение на поетапното отваряне на границите... Искаме да има единни правила, за да не се създава хаос“, настоя Ангелкова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
26
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
Всеки гербист да стане Гербист трябва да отговаря на три критерия:***, Грозен и Крадлив.
116
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Боку реши да потърси по-грозна вещица за министър ,голям зор ще види.И същата тази грозотия ходи чак в Холивуд да се снима на червения килим.Гоооолям резил.
115
1
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Министърът или щаба, а може и директно Бойко (за по-сигурно) да издадат заповед за отлагане на есента с 3 месеца. И всички, имат нямат пари (ако трябва кредити ще взимат) октомври и ноември на море! До Нова Година даже, ако не са си "починали" всички. И от почивка се излиза само по належащи причини - смърт, грижа за болен, работа.
114
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като няма ХЛЯБ, яще БЕТОН СЛЕД КАТО ГРЪМНАХА ''родина'' сега идват и по морето да ГЪРМЯТ БЕТОНО...:))))БАЯ РАБОТА ГИ ЧЕКА САПЬОРИТЕ :))))))
113
1
 
16
 
! Отговори
Неделя преди 4 години
Спокойно, лятото ще се удължи, нали сме във световна карантина.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си Иване , но тава и е работата - да привлича туристи..може и да са българи ,няма лошо
111
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая защо е без маска? Ставам импотентен за цяла седмица, когато я видя така.
110
2
 
12
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Министърката е много секси. Възбужда ме
109
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мокри сънища.
108
1
 
6
 
! Отговори
и преди 4 години
До Анонимен111Този е "хотелиер"!
107
1
 
31
 
! Отговори
Неволята преди 4 години
В условията на карантина люде като мен започнаха да се учат да си готвят...Оценявам качествата на домашно приготвената храна. След карантината заведенията освен от безпаричието на клиентите ще губят и от това, че предишните им клиенти ще предпочитат сами да си сготвят.
106
1
 
14
 
! Отговори
Az преди 4 години
Грозна ***!
105
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай онзи, ти като плювкаш така по ганьовски, да те питам, ходил ли си в Гърция на море? Явно не си. Пожелавам ти да идеш, па тогава да видя дали щр стъпиш повече из Българския "земен рай" Място в Гърция има, има великолепни плажове, няма презастрояване, има приветливи хора и чудесна прясна храна.
104
0
 
38
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Тази година ще има ли такса паркинг, такса вход на плажа, такса шезлонг, такса чадър, такса ползване на душ и тоалетна, такса вход, такса ПРАЗЕН стол....? За езин приятел питам, че иска да летува на нашето Черноморие.
103
17
 
8
 
! Отговори
бай онзи преди 4 години
Много се надявам всички силни на думи наистина да бойкотират черноморието и да не ги гледам цяло лято като са големци , щото ходели в Гърция, баси скъсаняците щом това им е хваленето. Имам си място до неохраняем плаж, където ще е супер след 2 месеца :) Пък тия нека си ходят в Гърция или да съберат повечко пари за по-екзотично място ...Гърция ахахахаха ...Хубави хора и море , но плажовете им са гадни - пясък и т.н. , скали ...за софийски бедняци общо взето са перфектни :)
102
2
 
15
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Ние от Бизнеспарко сме в Гърция и тази година.само да отворят границите,а този кон нека си цвили за г.овноморието гахахахаха
101
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес по телевизията гледах, как туризма осигурявал ЦЯЛ 1% от БВП!!!!!И искаха едва ли не специални условия. Та моето питане е - какви са специалните условия за останалите бизнеси, осигуряващи 99% от БВП? И кои са им министерствата?
100
0
 
41
 
! Отговори
Любопитко преди 4 години
Тая същата Ангелкова ли каза умнотията, че за радост нямаме отказани резервации за ваканция в България, ама то нямало и записвания въобще. Задмина по простотия Тръмп с предложението му да се инжектира дезинфектант на заразените и готово - вирусът е мъртъв.Боже, колко прости управници, боже!
99
0
 
54
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Тези, които разчитат на сезонна работа по морето, отсега да си търсят някаква друга...в селско стопанство, строителство или където дават. А тези с хотелите не ги мислете. Просто няма да си сменят тази година мерцедеса с по-нов.СЕЗОН ТАЗИ ГОДИНА НЯМА ДА ИМА!
98
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По бг кафявоморието ходят само заклети лузъри и радикални неудачници!