Новината на деня за Нинова: Борисов няма план за излизане от кризата

Имал грешни прогнози за спада на икономиката и ръста на безработните
Обновена: 28 апр 2020 10:33 | 28 апр 2020 10:33, Камелия Цветанова
618
Новината на деня за Нинова: Борисов няма план за излизане от кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова отново нападна премиера Бойко Борисов, че не се справя с кризата, свързана с коронавируса.

"Днес имаме важна новина от изслушването на премиера и тя е "нямаме план за излизане от кризата“, скочи тя, след като Борисов отчете пред депутатите ситуацията около кризата.

Според Нинова обаче той нямал конкретен отговор на нито един въпрос на опозицията.

Още по темата

Тя го обвини, че има грешна преценка и сбъркана прогноза за спада на икономиката и ръста на безработицата.

"Действате на парче и нямате план как да се върви напред. Всявате страх у хората, за да ги владеете в подчинение. Казвате, че няма план, защото такъв няма в света, но европейските държавници отдавна го изработиха и го прилагат – осигуряване на финансов ресурс за кредитиране на бизнеса и безвъзмездна помощ за домакинствата, а при нас е обратното - кредити и за бизнеса, и за хората, а те трябва да се връщат и няма как това да стане, ако няма работеща икономика“, обвини Нинова.

Соцлидерката обяви, че БСП има план за излизане от кризата и посъветва премиера да се съсредоточи върху няколко неща като помощ за производство, здравеопазването, земеделието.

„Имаме анализ кои са онези производства в България, които генерират най-висок приход. Това са добивна промишленост, туризъм, здравеопазването и социалните дейности. Осигурете целевото субсидиране и кредитиране на най-важните сектори, увеличете потреблението като увеличите доходите. Днес казвате, че пазите парите, за да има за пенсионери, но тук липсват основни икономически принципи, защото парите за пенсионерите идват от работещите, тях стимулирайте, за да имате пари за пенсии“, каза тя.

Нинова призова и за повече субсидии за земеделието и спешна реформа в здравеопазването, така че болниците да не са търговски дружества.

"Поучете се от европейските си партньори, те дават реално помощ. И едно сравнение между тях и българския премиер - европейските казват, че няма да оставят никого сам, никого без грижа, а нашият казва – аз сега да ви спася, пък после ще се оправим, това звучи като - аз сега да спася себе си и правителство, а после вие се оправяйте“, заключи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
2
 
3
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 3 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
500
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 552Нинова го превъзхожда? Наистина ли? не ме карай да се смея. Тая сигурно и обувките си не може да върже. В бизнеса такива като Гергов вършат работата. Тя само знае да вдига лозунги, пък и тук взе вече до втръсване да се повтаря. Знае че има такива като теб на които не им трябва да се замислят, а като овце да тръгнат натам накъдето ги сръга остена. Типично по социалистически.
499
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С глупостите които непрекъснато бълва Нинова все повече се отдалечава от лелеяната власт. И не защото някой е много добър а защото просто тя е ужасно некадърна и проста. И бълва едни и същи популистки глупости на които вече нито един умен човек не вярва. Какъвто и да е ББ никога няма да го заменя с тая. НИКОГА!
498
0
 
5
 
! Отговори
Другарко преди 3 години
Северна Корея търси лидер!
497
1
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До ognyanz ... Бяхме толкова добре че наследихме от тях едни трапове в които бяха погребани милиарди, в т.ч пенсиите на пенсионерите и парите на майките с болните деца, а после ГЕРБ спечели безапелационно с абсолютно мнозинство ... После за кратко след един февруарски метеж и една Костинбродска афера дойде правителството на Олигарски /под управлението на БСП с мандата на ДПС/, което пък загроби още една банка и ни спря европейските фондове ... После Импексова загуби няколко последователни избори
496
12
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Калеко Алеко: На Бойко какъвто и план да му спуснат, все е тая. Изоставаме и от предпоследните в ЕС.По времето на Станишев по БНП на глава от населението бяхме на едно ниво с Румъния. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад нея. Те вървят напред като костенурка, ние - като ***. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.
495
2
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами като няма, Плановиците от РеМеДето на "Позитано 20" да му спуснат един "Петилетен план", щото с опозиция като БСП и с Кандидат-премиери като Нинова, на ББ ще-неще през следващите 5 години пак ще му се наложи да управлява ... !!!
494
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е новина ако боце фурмата НЯКОГА е имал план за нещо!!!Боце, Боцеее, една нищо и никаква Нинова те превъзхожда бре!!!Смех!!!Борисов - оставкааа!
493
2
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Нищо новоТи луд ли си бе?:):):):)Гергов е комунист трето коляно:):):)
492
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за да не го гледам вече банкянския цъървул ще гласувам за Нинова!!!Борисов:КПД - отрицателноIQ - отрицателноОснования да лежи до живот - 200 тома!
491
5
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Тонката: И ти ли се появи, Тонка. Харесва ти Георги Гергов, нали? А да ти кажа ли защо той харесва Бойко. Защото Бойко Борисов му подари 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която не струва и една десета от това. И това стана преди две години, а дупката си е все дупка - нищо не се строи на нея.Затова Георги Гергов хвали Бойко и се старае да мъти водата в БСП. Все пак трябва да си заработи милионите.А че Бойко няма план за нищо, това не е нещо ново. Толкова си може.
490
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добавете към онези чернии 500 години от българската история и годините от властта на боце !!!
489
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонкатахей трепач ти ли си на смяна ? Стига копи пейс. Измисли нещо ново ,само до токлкова ли ти стига силите...Герберски *** !
488
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До защо бедниГерб се мъчат да ни заблудат че комунистите са в БСП само ,ама се оказа че по-голямата част са в Герб ,еле пък вожда им ! Личен комунист с книжка и баща му бил виден комунист !!
487
3
 
5
 
! Отговори
защо бедни преди 3 години
Прехода не свършва докато има комунисти и кризата не свършва.
486
8
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А пък съм напълно съгласен по всяка една точка от интервюто на Георги Гергов от днес:):):):)Корни яко загази този път:):):)Вчера в Парламента истинско шоу некви да искат Бойко да им дава отчет:):):)Бурен смях в залата:):):)Гьоков срича от трибуната,смеееееех:):):):)
485
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хан КрумА бай Тошо пардон Бат Бойко по ли ти се нправи ,каква "удохотворена " осанка само ... Еднакви са бе другарю и такиви като теб когато се мъчат да разграничат единият от другият само като прочета такъв коментар и си представям пък днешният ни вожд...такава асоциация веднага си излиза като прочета такъв *** да плюе по едната фигура на днешният пол. живот....
484
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Хан Крум: Пак ли отвори сергията с п'ростотиите? Нещо по същество да напишеш (не за "тумбака" на бат'ти Бойко)? Разбирам, липсва ти опорна точка.
483
6
 
5
 
! Отговори
Все пожарникарски преди 3 години
Бойко никога не е имал план за нищо. Винаги действа пожарникарски. Ако излязат достатъчно хора да протестират, финансовиятминистър вади като фокусник скрити от бюджета приходи, дават се едни пари и това е решението на проблема. И затова винаги липсват пари за инвестиции, защото се крият за запушване на дупки. Важното е рейтингът на Бойко да не пострада.Тя тая работа може да се прави и по друг начин, но де го този акъл?
482
3
 
4
 
! Отговори
AZ преди 3 години
*** от БКП и производните ѝ партии-всички в парламента сте специалисти по предизвикване на кризи. Не по преодоляването и излизането от тях.