Министерства орязват разходите си в кризата с коронавируса

Отлагат се ремонти и покупка на активи
29 апр 2020 07:00, Елка Василева
38
Министерства орязват разходите си в кризата с коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Министерства орязват разходите си заради кризата с коронавируса. В отговор на депутатско питане енергийният министър Теменужка Петкова обявява, че се предвижда намаляване на капиталовите разходи с 300 000 лева. Тя уточнява, че утвърдените в бюджета за 2020 г. капиталови разходи на министерството са 800 000 лв.

По бюджета на министерството на земеделието са разчетени капиталови разходи в размер на 5,757 млн. лева, пише „Труд“. Министерството е предприело действия по ограничаване на разходите на държавните предприятия по Закона за горите, заявява ресорният министър Десислава Танева.

Още по темата

Тя е дала указания за намаляване на разходите за инвестиции и дълготрайни материални активи, забранен е ремонтът и купуването на нови без съгласуване с министерството. С тези мерки ведомството ще намали разходите си с 20 млн. лева, посочва министър Танева.

От транспортното министерство обясняват, че ще икономисат 1,125 млн. лева, предвидени за ремонт на 18-етажната сграда на ведомството. Намалени си капиталовите разходи за Националната многопрофилна транспортна болница с 600 000 лв., както и на ИА “Морска администрация” – с 655 000 лева. Оптимизират се и разходите на Авиоотряд 28, но сумата на икономията ще стане ясна в края на годината.

От финансовото министерство посочват, че са предприели действия по оптимизиране и преструктуриране на разходи, като очакваният размер на икономията е 375 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Сталин преди 3 години
До ЧиновникА да си чул нещо за конфликт на интереси? Или казано по-друг начон - корупция и рекет, избери си сам. Да не би да четреш лекции в някое НПО на граждански договор? Няма как кадърен и честен човек, който има себеуважение да работи като мисирка в някое учреждение. А ти щом си станал чиновник, значи за нищо друго не ставаш, освен за подмазвач и изнудвач. Все пак плащаш данък вярност към партията и вожда.
30
0
 
4
 
! Отговори
777 преди 3 години
Държава неможе без чиновници! Друг е въпроса с ефективността им и качеството на назначенията! Беспорно е раздута администрацията, вседствие на което спада ефективността, а отделно назначаването на "калинки" демотивира нормалните да работят качествено. Наличието на пенсионери уредени на заплатка е твърде груб и показателен факт. Няма лошо -здрав прав пенсионер да работи - но в частния сектор, а така просто са кротнати на хранилка!!! Това също демотивира!
29
0
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До 666Аз и сега работя в частния сектор на граждански договор. И не стоя на колене, за разлика от повечето от вас, които опъвате каиша за 800 лв. на месец, макар че и това ви е много като се вземе предвид колко ви е акъла и как се безотговорно се отнасяте към работата си. Това вашето е стоене на колене. Никоинтелигентното простолюдие винаги сте на колене, понеже все много знаете и много ги разбирате нещата.
28
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
До ЧиновникКъдето и да работя си изкарвам прехраната честно, без да крада и лъжа. А ти се храниш от моите данъци, понеже за разлика от теб, на мен всеки месец ми отчисляват от заплатата данъци. Само гледай да не се задавиш от злоба и със здраве си харчи заплатката. А за мен не мисли - по-добре в частна фирма и без привилегии, отколкото в змиярник пълен с прости и злобни търтеи.
27
4
 
3
 
! Отговори
666 преди 3 години
До ЧиновникАко беше така, ти щеше да работиш в частния сектор, а не да стоиш на колене и да целуваш ръце и други неща като чиновник.
26
5
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
Виждам ,че тук има само ЧИНОВНИЦИ,на които не им изнася когато пишат истината за тях.Жулете минуси и си получавайте заплатките!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧиновникАко бях чиновник, нямаше да го тръбя по форумите в нета. За нормалните хора това е обидна дума. Неграмотни и примитивни *** са именно тия от твоята черга, назначени с нагласен конкурс по метода на шуробаджанащината. В частния сектор има конкуренция и ако не ставаш, губиш работата си. В държавната хранилка те държат, докато слушкаш, въпреки че си некадърен, защото във всяка структура има по едно-две току що завършили университет деца, които да ви вършат цялата работа. Не се пъни.
24
2
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До ПешоИма хора, които от държавната администрация са отишли в чужбина, но не берат ягоди и аспержи и не се прибраха преди месец, за да висят за помощи пред бюрата по труда. Те не са от твоята среда на неграмотни и примитивни лyмпeни и съответно ти нищо не знаеш за тези хора. А що се отнася до "добри пари, премии, бонуси, карти за спортуване", тези неща ги има във всяка сериозна частна фирма. Обаче с твоето гaньoвско мислене, надали работиш на позиция, за която се полагат подобни екстри.
23
14
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
До ЧиновникТи вярваш ли си? Чиновниците са най-гнусната част от обществото - само взимат,рекетират, неграмотни, злоби, с високо самочувствие. Да си чул държавен търтей да е напуснал натоварената си служба и да е отишъл да работи в чужина? Няма такъв случай, защото там за лежане пари не дават, а той друго не може да прави. Тука взима добри пари, премии, бонуси, карти за спортуване, каквито за работещите в частия сектор няма. Така, че налягай си парцалите и не дразни нормалните хора.
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавната администрация и ромеите са основния гласоподователен актив на управляващата силова групировка. Трябва тези съсловия да се държат доволни, така че съкращения на чиновници и закони за наситено виолетовите не чакайте.
21
8
 
10
 
! Отговори
киро преди 3 години
Във всяка държавна администрация реално работят около 30 процента от списъчния състав. Всичко останало са партийни и роднински назначения. Да не говорим за пълчищата пенсионери, които заемат местата на млади и образовани кадри, които са принудени да бягат в чужбина. Да се чуди човек, как все още се намират средства да се храни тази пасмина, при положение, че в България почти нищо не се произвежда
20
9
 
4
 
! Отговори
Бай Миле преди 3 години
А заплатите и ДМС-та кога???
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сериалв българия нещата ще се подобрят само когато някоя външна сила се намеси грубо...иначе забрави някой да промени нещо.също като едно време пробългарските върховисти в македония,които когато е ставало напечено са бягали и са се криели в софия като са оставяли местното население на турския аскер.в момента е същото ако в българия стане война,първи ще се изнесат на сигурно място елитите и тези чиновници.така корупцията постепенно превърна българия за 30 г.в ромски резерват!
18
12
 
7
 
! Отговори
сериал преди 3 години
Защото трябва да гласуват за ГЕРБ,, за това не ги маха. Погледни последните избори, взеха държавата със 17% от населението гласували за ГЕРБ. Демек само администрацията с калинките му стига да е вечно на власт. Ако не се събудят хората нали.
17
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
който столичанин има нещо на село е добре,но онези които продадоха всичко,ще ядат гипсокартон!софия я чака глад!
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
икономиката е спряла,хиляди българи са на улицата и не могат да си покриват ежедневните разходи...но досега не съм чул да има съкращения в държавната администрация и медиите!цунамито от америка идва и стой та гледай какво ще се случи хиляди българи как се редят на опашки за безплатна храна и къшей хляб,а центърът на софия се превръща в огромен палатков лагер!
15
7
 
3
 
! Отговори
jjoro1234 преди 3 години
Какво озна4ава орязване на разходите. Кои министерства ?
14
10
 
6
 
! Отговори
dp преди 3 години
Замислете се в колко държавни институции работата е намаляла повече от половината.Фирмите спират работа,а за държавните служби няма нищо.Само *** като нас ли ще поемащ щетите от карантината?Защото ББ каза, че няма да съкращава държавна администраци.А какво ще прави като няма работа.А да ,ще взима заплата за стоене на работа.Защо не ги пускат отпуски като няма работа?Защо да стоят и получават заплати като не работят?
13
3
 
7
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Външния дълг спряхме ли да го плащаме, или ще си помагаме с допълнителен - бедните да спасяват "нашите"?
12
3
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А защо пенсионерите в държавната администрация продължават да работят???И защо на полицаите им се дават допълнителни средства - те нали това работят -следят за обществен ред? За лекарите - може би и там няма нужда чак толкова да се пресилва - това им е работата!