Министерства орязват разходите си в кризата с коронавируса

Отлагат се ремонти и покупка на активи
29 апр 2020 07:00, Елка Василева
38
Министерства орязват разходите си в кризата с коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Министерства орязват разходите си заради кризата с коронавируса. В отговор на депутатско питане енергийният министър Теменужка Петкова обявява, че се предвижда намаляване на капиталовите разходи с 300 000 лева. Тя уточнява, че утвърдените в бюджета за 2020 г. капиталови разходи на министерството са 800 000 лв.

По бюджета на министерството на земеделието са разчетени капиталови разходи в размер на 5,757 млн. лева, пише „Труд“. Министерството е предприело действия по ограничаване на разходите на държавните предприятия по Закона за горите, заявява ресорният министър Десислава Танева.

Още по темата

Тя е дала указания за намаляване на разходите за инвестиции и дълготрайни материални активи, забранен е ремонтът и купуването на нови без съгласуване с министерството. С тези мерки ведомството ще намали разходите си с 20 млн. лева, посочва министър Танева.

От транспортното министерство обясняват, че ще икономисат 1,125 млн. лева, предвидени за ремонт на 18-етажната сграда на ведомството. Намалени си капиталовите разходи за Националната многопрофилна транспортна болница с 600 000 лв., както и на ИА “Морска администрация” – с 655 000 лева. Оптимизират се и разходите на Авиоотряд 28, но сумата на икономията ще стане ясна в края на годината.

От финансовото министерство посочват, че са предприели действия по оптимизиране и преструктуриране на разходи, като очакваният размер на икономията е 375 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
Икономиите преди 4 години
веднага да се пренасочат към футболните отбори! Нещо там по стадионите да се оправи, на някой ритнитопковец да му се купи нова спортна кола, за гаджето на друг да се предвидят нови силикони!
10
1
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
раздадоха си премиите и сега щели да съкращават разходите!!!Ако има начин ще осъдя държавата да не ме задължава да и плащам за да може да храни мързеливите гадни администрации.
9
1
 
13
 
! Отговори
Система 4-4-2 преди 4 години
Запомнете: чиновникът е партийно назначение, това са най-верните гласоподаватели на всяка управляваща партия. Там всеки е нечие протеже! Чиновник е наследствена длъжност, това е партийна аристокрация, отнасяща се с презрително високомерие към гражданите, чиито пари плюcкaт, оплетени в постоянни интриги и дaлавepи. И ние искаме управляващите да режат живо месо от себе си? Абсурд! Ще уволнят някой партиен тъpтeй проформа и тихомълком ще го преназначат на друга синекypa. Няма и да се усетим даже!
8
0
 
13
 
! Отговори
прост човек преди 4 години
БОЧЕ!!РЕЖИ АРМИЯТА И СИЛОВИТЕ МИНИСТЕРСТВА!!!ИМА ХОРА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ И СА ПОД ПАГОН....ТАНКОВЕ, САМОЛЕТИ....???ВИДЯ СЕ КАКВА , ЩЕ Е ТРЕТА СВЕТОВНА.....
7
0
 
11
 
! Отговори
Шypoбaджaнaк преди 4 години
А службашите, лoчeщи по цял ден кафета, разиграващи пасианси на компа, чатещи си по вайбър, скайп и уотсап, пафкащи цигари, докато клюкарят, тyлyпитe с техните обедни почивки - КОГА ????
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не ги пуснете по 60/40 програмата, както е в момента общинската Център за градска мобилност? Хем два пъти ще плащаме на държавните хрантутници от нашите данъци!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Намалени си капиталовите разходи за Националната многопрофилна транспортна болница с 600 000 лв."Така трябва. Продължавайте да намалявате разходите на болниците. Дори още може. Практиката показва, че е най-лесно и се приема добре от обществото.
4
2
 
18
 
! Отговори
Всички са равни преди 4 години
А пуснахте ли чиновниците в неплатена отпуска И после да им кажете да си изтеглят кредит ! А ?Както направи Б. Б. с нас . Нали държавата мисли за всички еднакво . Или не е така . А ?
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа , че то това какво орязване е , като няма съкращения на нищоправещи чиновници . И орязването, и оптимизацията , всичката работа ви е толкова.
2
0
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Сигурно са чели закона за авариите и бедствията!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стойте вкъщи вируса е много опасен хахахха