Студентите да охладят ентусиазма за бригади в САЩ, отложени са

Сезонните работници заминават на собствен риск
69
Студентите да охладят ентусиазма за бригади в САЩ, отложени са
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Студентите да охладят ентусиазма за бригади, САЩ отложиха тази програма и издаването на визи до 12 май, отбеляза министърът на външните работи Екатерина Захариева пред bTV. Нашите препоръки остават непроменени и те са не пътувайте в други държави, припомни тя.

Още по темата

По думите й сезонните работници от България са около 50-60 000 всяка година.

„Те заминават сега на собствен риск и собствена отговорност, българското правителство не организира това“, заяви още външният министър за тези, които отново заминават за работа в чужбина.

„Кризата няма да приключи за един-два месеца. Трябва да се мисли за възстановяване на единния пазар. Това ще става само в координация и когато условията позволяват“, уточни Екатерина Захариева.

Личните карти на почти 1 милион българи изтичат и част от тях със сигурност живеят в чужбина, отбеляза още Захариева. Тя съобщи, че с много държави се работи те да могат да се приберат в България и с изтекли документи. Много страни вече са отговорили позитивно, сред тях са Франция, Германия, Гърция и Великобритания, каза Захариева.

Външният министър припомни още, че консулските служби работят само за спешни случаи, но от понеделник консулството в Берлин ще отвори врати.

„Все още има българи в чужбина, които искат да се приберат. В началото на кризата беше много тежка ситуацията. Имаше много бедстващи българи. Първите тежки вълни отминаха и сега ситуацията се нормализира. В момента в Русия има най-многа чакащи българи, които искат да се приберат. На 2 май организираме чартър за тях. Вече е доста по-спокойно", обясни Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
25
 
! Отговори
haha преди 3 години
До АнонименЩе се прибереш с 10-15000 за три месеца, но на куково лято. Особено сега като има голяма безработица. Пък и преди, абсурдно е да можеш да спестяваш по 5000 долара на месец, може би ако работят като ***...
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да работят за нашите бизнесмени по морето септември ще се върнат с по 10-20 хиляди евро.
10
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия простите дето ходят в САЩ да работят на полето се прибират с по 10 - 15 хиляди долара за 3-4 месеца.А ние умните тука не можем да ги изкараме за 2 години а не ли да ги спестим !И нали е сега казаха че Топлофикация ще ни намали сметките за парно с 2,35 % ! - а ние чакахме намаление с 40%. Стана ли ви смешно ? - ако още не е скоро ще ревете ама много.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп: Елате, хиляди младежи!Матуфчийски: Да не отиват.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски преди седмици им каза да не хранят напразни надежди.
7
9
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
един румънско сезонен работник умря вече в Германия от корона ... на кой колко му е акъла
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти не ни обяснявай колко е била тежка ситуацията - половината повече изобщо не са били бедстващи, но ги вкарахте в България с бонус вирус. Не само това ами и продължавате да го правите втори месец и е лудница на летището. Днес пък търсите 90 пътника с медиите и не можете да ги намерите. Иначе всичко е засилени мерки ...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 2 а казалити колко часа рабати на седмица братавчед ти?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бригадирите отиват при Тръмп да строят капитализма.
3
4
 
20
 
! Отговори
Турбо студент преди 3 години
Ха сега де . Как ще си купя БМВ /с два ауспуха и лети джанти/, айфон и златен ланец, че да задявам момите като се върна на село ?
2
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих искал нулевоквалифицираният бачкатор, когато с подвита опашка иска да си дойде тука да мята салфетки из чалготеките, да не му се позволи. 2 седмици карантина на границата и чак тогава да го пускат. Така и не разбирам колко *** трябва да си да тичаш да работиш полска работа?! В склад в София братовчед ми взима 2800лв.- студент 1ви курс, няма пари момчето, работи и учи паралелно... А ония отиват да бачкат за жълти стотинки?! Не го разбирам това.
1
7
 
25
 
! Отговори
dah takkar преди 3 години
това генерала ви го каза още преди месец,само буд алите си мислеха че ще ходят нядъдеси