Пристигна втори самолет с лекарства и предпазни средства от Китай

Полетът бе осъществен от самолет на авиокомпания „България Ер“
Обновена: 2 май 2020 11:54 | 2 май 2020 11:52, Елка Василева
59
Пристигна втори самолет с лекарства и предпазни средства от Китай
Снимка: МВнР

Втори самолет достави от Китай лекарства и предпазни средства, закупени от българското правителство след постигнатите договорености между премиера на Република България Бойко Борисов и премиера на Китайската Народна Република Ли Къцян. Това съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство.

Доставката включва 156 800 предпазни маски и над 200 000 кутии медикаменти, необходими за болничното лечение съгласно международните протоколи за терапия на заболелите от COVID-19.

Доставката е реализирана на база на договор между Министерството на здравеопазването и китайска държавна фармацевтична компания със съдействието на Министерството на икономиката, на българското посолство в Пекин и на китайското посолство в София.

Полетът бе осъществен от самолет на авиокомпания „България Ер“ с командир капитан Витков. Средствата за полета бяха поети от Българската минно-геоложка камара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Барса..боцни някоя фиданка фурми. За детенце да си бере...та и за либето..
27
1
 
9
 
! Отговори
Олее преди 3 години
Яка дезинфекция ще трябва !
26
1
 
11
 
! Отговори
12_5 преди 3 години
Боко я засади двора в Банкя с фурмиИ покрай магистралите !! Ще станем износител , както сега според теб ще заринем всички с масли и защитни облекла !!
25
3
 
15
 
! Отговори
Me преди 3 години
Американците дариха лаборатория за тестване за ковид но тук не прочетох тази новина. Само как разни диктаторски държави пни пращат ***
24
0
 
16
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
Стана ракиено време.Ще си сипя една фурмова.
23
2
 
13
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Ако маските се окажат дефектни като в Холандия и Испания, Бате ще има ли топки да ги върне?Да не би да са от върнатите партиди?
22
1
 
17
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
Фурми има ли ??Или....шишарки поне !!Нашият д-р Винету знае за ваксина от фурми !!! Пак ще го канят по света , че съклетиса да седи тук !!
21
0
 
11
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
Това пътнически самолет ли е или аз нещо не виждам...Седалки, кашони и мрежа да не подскачат при турболенция....Как да го разбирам... нямаме товарен самолет, нямаме възможност да си наемем, едни хора да вземат едни пари....
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се провери дали няма замразени прилепски бутчета ,които да ни пробутат за жабешки , че онзи ден Големио готвач -шеф говореше за такива неща , Той какъв професионалист е? Само крещи и ,за една кухня трябва екип , ги насъсква един срещу друг ,ако е толкова кадърен ,няма да дреме вТВ-то , а ще са го наели в класен западен ресторант, ама като знаем абсурдите на БГ действителността , може тук с ли..га..в.щи..ните си да взема повече пари ,отколкото да се ту..р..чи в някоя кухмя
19
0
 
5
 
! Отговори
1335 преди 3 години
От който 10 патешко в сладко кисел сос
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за китайските стоки трябва да се направят отделни щандове и рафтове в магазините по света.И да пише Китайски стоки ! - без гаранция.А на останалите щандове , Качествени стоки с гаранция !
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вече няма нужда, НОЩ и Бацето вече пребориха вируса.Цял свят ще ни дава за пример.
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май властите по света си вкараха Голям автогол с този вирус ! - в щатите хората масово протестират , в Австрия открито обвиняват канцлера в парламента.Интересното тепърва предстои !
15
2
 
15
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Абе кво стана с бг заводите, дето щяха да произвеждат маски и защитни облекла?Що се налага китайците да си купуват индулгенции за изпускането на вируса, като ни подхвърлят подаяния?
14
1
 
20
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Скоро получихме фурми, сега ако разрови някой да е се окаже че е китайско зеле ?
13
4
 
10
 
! Отговори
потрес преди 3 години
В свободолюбивите държави днес има разкрития в печата, че китайците умишлено са лъгали, че заразата не може да се предава от човек на човек, а сега изкарват пари на наш гръб.
12
1
 
11
 
! Отговори
Херо преди 3 години
Не го виждам китайският посланик да се зъби и цъкли от всяка медия... Не дава грантове за *** явно.И тия китайци хич не тачат фурмите!
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо харчим излишни пари като си шием сами маски и костюми,и си произвеждаме лекарства? Защо пълним хазната на Китай,и празним нашата? Те единствени ще излязат на печлба от този вирус. Оказва се,че целия свят е зивисим от една държа. Това нормално ли е?
10
2
 
4
 
! Отговори
. преди 3 години
Най-напред си рекох "кви са тия крави на снимката и що са метнали мрежа върху тях?!" :D
9
4
 
11
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
80% до 90% дефектни, каквото беше положението в Чехия, Испания, Холандия и Англия преди да се откажат да правят такъв внос от Китай, дори в Англия тестовете бяха заразени с Уханска Чума! А да, същото беше и в Турция - над 80% дефектни тестове и Ердо си искаше парите, ама СиЗинПин му показа 3-пръстна комбинация!!