Ще се учим да ходим на заведение заради коронавируса

Важно е здравето на клиентите и персонала
115
Ще се учим да ходим на заведение заради коронавируса
Снимка: Министерски съвет

Как ще работят заведенията с маси на открито? Масите ще трябва да се разредят, да се спазва физическа дистанция.

"В момента се учим как да живеем с коронавирус, трябва и да се учим как да работим. При тази мярка за заведенията е най-важно да запазим персоналът и клиентите да бъдат здрави. Доколко е икономически изгодно е друг въпрос", заяви ген. Мутафчийски.

"Това има и психологически ефект, че животът продължава. Важното е да сме дисциплинирани. Ако тези мерки се спазват и ако всичко върви леко - ще има още разхлабване на мерките", допълни Борисов.

Основната философия за всяка отпусната мярка е възможността да се спазва физическа дистанция и дезинфекционните мерки, както и използването на защитни средства от персонала и обучението им да работят в такава ситуация, коментира Мутафчийски.

Още по темата
Той заяви, че трябва да се изгради култура на обслужване на клиентите съвсем в друг порядък. Той посочи, че има редица заведения с малка външна площ и отварянето, особено при намаляване на масите, би било икономически неизгодно, но на първо място е сигурността на клиентите и на персонала. Където са нагъсто масите, трябва задължително да се разредят и да се работи в такъв режим, посочи той.

След всяко отпускане на мярка се изисква поне малко време, за да се види ефектът от тази мярка, коментира още председателят на щаба.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че с РЗИ и Агенцията по храните ще разпишат основните правила за отваряне на заведенията на открито и ще трябва да дадат становище за всяко едно конкретно място. Това ще отнеме известно време, но е най-сигурният начин, каза той.

Дори една трета от заведенията да отворят или една втора, пак са работни места, пак усещането ни, че светът е свършил, го няма, човек може да изпие една бира или детето да изяде един сладолед, коментира премиерът Бойко Борисов. "Ако тези мерки по ресторантчетата, кафетата, сладкарниците сработят, тогава ще ги разширим", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не, благодаря! Да кусам от недоумитата чиния и зле обърсаната маса(с един и същ ***) от предишния клиент. Ще пропусна дълго време. Тамън разбрах, колко е приятно привечер на терасата и полъха от Витоша-с питие или просто биричка. Въпрос на нагласа и светоусещане! Аз без кръчми мога да поживея.
18
4
 
15
 
! Отговори
Тулуб с въпрос преди 3 години
Ей верно че всеки ден според зависи всичко се променя ,вчера едно днеска друго ,незнам само вируса какво мисли, иначе и аз съм против КППТ-та...,.друго ,ако не щеш толупи да ти задават въпроси хвърляш кърпата и готово,,..,
17
3
 
38
 
! Отговори
Гочо Булгура преди 3 години
Отидем 4 човека на заведение и стотака замине , като си стояхме вкъщи с тоя стотак се събирахме 3 пъти :-)
16
3
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
..........РЗИ и Агенцията по храните ще разпишат основните правила за отваряне на заведенията на открито и ще трябва да дадат становище за всяко едно конкретно място.........Хахаааа, пак ли ще се дават едни пари.... Мерси. никакво отваряне. И без това клиентите нямат пари.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете мрънкалата да измрат на воля.
14
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да питам Сервитьора един и същ ли ще е за всички маси? Или ще има един за всяка маса?? Като сервира на една маса и говори с клиентите и после отиде на другите маси и разнесе вируса.
13
7
 
40
 
! Отговори
Мерси ,но не преди 3 години
Аз още месеци на заведения няма да стъпя.Преди хигиената беше ужасна в 90%от кухните,сега не може да ме убедите ,че изведнъж всички ще са съзнателни и чистички.По-добре да мислят правила за работа в цеховете,в селското стопанство , отколкото пак за софрата и пиенето.
12
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дресират ви като животни, а вие им пляскате.
11
3
 
26
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
браво на дамите който превеждат с мимика и жест към съюза на глухите в БЪЛГАРИЯ момичета страхотни сте
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се научат, че и песен ще пеят.Ако излязат живи от болницата...
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма част сами ще затворят, тъй като няма да им отъряа да дремат цял ден и накрая дали ще има и за разходите.
8
6
 
15
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
животът ни стана като РУСКА РУЛЕТКА
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой го знае какво е правил готвача в кухбята и къде е кихал, не виждам да има нсплив, *** 10-20% може и да отидат. То за заплати и тока да си платят, незнам защо ще отварят толкова рано.
6
6
 
40
 
! Отговори
22678 преди 3 години
Щом като заведенията, морските и автошколите са първата грижа за икономичск стабилитет, това означава, че ние нямаме работещи отрасли нито в индустрията, нито в селското стопанство. Очаквах някаква загриженост за животновъдите, градинарите, както и за пероснанала от прераотвателните цехове.
5
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нищо няма да ме учите, клоуни. От началото досега не ви спазвам тъпоумните мерки и нито съм се разболял, нито съм лягал да мра. Сутринта маските задължителни и заведенията затворени, вечерта обратнто. Който иска от сутрин до вечер да го правят на май муна- да им следва глупостите.
4
14
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
а дискотеките как ще работят
3
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който му се мре да ходи на кръчма.Всеки решава за себе си.
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама ще си олея маската с ракията!
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как ще се *** на 2 метра.