Държавните бензиностанции ще струват 200 млн. лева

Те ще бъдат готови след 2 години
15 май 2020 23:00,
107

Министерството на финансите предложи да се създадат държавни бензиностанции. Идеята е нова "Държавна петролна компания" да съхранява и обновява резервите на петролни и енергийни продукти. В рамките на една година в цялата страна ще се изградят държавни бензиностанции и складови бази.
Още по темата

Според депутата от "Воля" Елена Пешева, проектът ще изисква 2 години. Тя припомни пред "Денят ON AIR", че идеята за държавна бензиностанция е била дадена преди 3 години именно от партията на Веселин Марешки.

"Коректно е "Воля" да оглави този проект, защото е наша идея, а и сме вещи по темата", посочи Пешева пред Bulgaria ON AIR.

Замислено е бензиностанциите да бъдат построени на всеки 30-и и 40-и км. А около 200 милиона лева ще са нужни за реализирането на предложението.

"Сумата не е нещо непосилно за държавата, имайки предвид колко разходи се дават за какво ли не", коментира депутатът от "Воля".

От партията смятат, че не е необходимо да се прави проектозакон за създаването на държавна бензиностанция, като може да мине под шапката на Министерството на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
После национализация преди 3 години
Гербаджийското правителство най-накрая разбра, че не може да се пребори с картела в търговията с горива. И започна със старата практика от бай Тошово време - държавни бензиностанции.Не си струва да се впечатляваме чак толкова. Все пак Бойко е бивш член на БКП, а има хора, които казват, че бивш комунист и бивш н'егър няма.
91
0
 
0
 
! Отговори
Тикви преди 3 години
Аве намалете акциза не хвърлят грешни пари
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не схващам, това с каква цел се прави: да се разбие картела или и държавата да се включи, защото би трябвало да има институции и инструменти това да се направи.
89
2
 
3
 
! Отговори
Далавера преди 3 години
След 10 години може и на никой да не му трябват горива, знае ли човек. Другите държави/хора инвестират в някакви "иновации". Но то е ясно, че щом го прави нашето правителство, то значи е далавера, измама, грабеж. Това е станало като в реда на нещата за съжаление.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че е нужно и държавни аптеки и държавни хранителни вериги защото България е окупирана от всякъде,цени високи на всички продукти и те уж продават българско и ще ли даде оплакват в ЕС ,много интересно ще бъде когато всички ще ходим на нишите магазини ,ще си ходят от където са дошли..
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димна завеса му викат военните . Картела е между рафинериите не между бензиностанциите !! Запомнете го ! Магарешки ползва много гориво и моя шеф ни продава нафтата на закупената цена магарешки гони други цели
86
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
И още нещо да добавя! Ще е интересно"четиво"за децата на"демокрацията"днес!Те не знаят.Но ние помним! След 1989 г.По време на върхушката образувала се на бързо СДС. Като Евгени Бакърджиев.Който го помним като РАЗРУШИТЕЛЯ на мавзолея на Димитров! Екатерина Михайлова "дружинната" в групировката СДС! Надецда Михайлова ,По късно скочила на чужда пиш..И станала Нейска! Тя обичаше тогава "политическата " фраза.Понасяне на пол отговорност"Така и не я ПОЕ Лично тя! Скриха се 30 г по късно тия ***!
85
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
Гаранция че това е"идея"Точно на др Борисов!Целяща да впечатли българина като цяло.Че ще"кара с по евтини горива"!Та пиар за Парламентарните да си"остане"на трона още!Помня държавната ПЕТРОЛ през соца! След 1989г държави от бившият соц лагера запазиха поне в 50 %това което са имали като ресурс и капацитет в икономиката си! Нашите *** и *** от СДС.УНИЩОЖИХА ВСИЧКО! И сега др Борисов се"сети"Че е грешка? И защо ти харесва тази идея бе др Борисов?Тя е "комунистическа"!А ти си"демократче"-:)
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от къде деньги , мъни , ойро , пари ..за тези бендзиностонцийки?? Май ,като стан в боновите книжки, ще си построя бензиностанция без да разбера ..ама кой ще прибира парсата
83
3
 
14
 
! Отговори
Teo преди 3 години
Кой какво прави, ние все се връщаме към централизирано държавно управление. Не съм съгласен, че държавата е лош стопанин, но на народ, на който кумири са Хитър Петър и овчарчето Калитко му трябва здрава тояга. Иначе и тоя проект ще стане разграден двор - куче влачи, дири няма. 100 000 тона гориво дадено, продадено 50 000 тона, другите са се изпарили. Тоя филм сме го гледали, и докато няма ред и контрол, както и нормални заплати и ефективни присъди за крадците, това е обречено на неуспех!
82
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Създаване на дружества с пари от бюджета, некадърно управление и след няколко години продажба на на "добър" стопанин частник за 1 лев. Това не го ли преживяхме 90-те години? Или още някой да се накраде за наша сметка? За заплати и пенсии няма, за подобни начинания се намират
81
7
 
14
 
! Отговори
Край преди 3 години
Балсам за наивни очиВ тая фирма германци ли ше работят или нашенци. Щото ако са нашенци в горивото ще има беэир/ терпентин/ рога и копитаРезултата ще е Кражба Не е работа на държавата да прави бизнесИскайте от нея Контрол и ред в бизнеса
80
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така ще се разбие монопола на картелите,когато в държавните бензиностанциии бензина е 1,30 аз да не съм луд да дам 2 лева на частните,подкрепям с две ръце
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже мой! Това НЕ МОЖЕ ДА Е ИСТИНА................................
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na koi tolup schte praim benzinostancii hoteli im napravixmezavodi im dadoxme banki bolnici ostava samo magistralite da im dadem s benzinostancii,,,????
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bravo 1 mqsto 200 benzindjiinici za 200 miliona i posle na tolupite po 1 lev pak ot djoba ni
76
2
 
18
 
! Отговори
Край преди 3 години
Вместо да ударят картела с КЗК и да фиксират таван на цените ще похачат едни 300 млн ог които 100 ще откраднаг
75
3
 
15
 
! Отговори
Питане преди 3 години
А цените по- ниски ли ще са от тези на Марешки и Кристал? Ако са, аз съм с двете ръце "ЗА"! Левче литър е една добра цена.
74
4
 
24
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Мафиотска врътка. На никой не му пека за мен, за теб или за нас. Мафията управлява България бе хора. Кога ще го разберете най-накрая. Изкарайте те си главите от задниците... Квото се прави се прави с идеята за кражби и продажби.
73
3
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Не бензиностанции а данъчните складове да си пебере държавата , че там тават далаверите. Филма с бензиностанциите вече го гледахме..