Борисов: Никой друг нямаше да може да направи "Балкански поток"

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова
Обновена: 16 май 2020 18:13 | 16 май 2020 14:00, Елка Василева
563
Борисов: Никой друг нямаше да може да направи "Балкански поток"
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой друг нямаше да може да направи „Балкански поток." Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов при инспекция на строежа на интерконектора България-Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите му ЕС, САЩ, Русия и Турция са доволни по линия на изграждането на „Балкански поток“ и гръцката връзка за втечнен газ. "Това се дължи само на нас", каза Борисов.

Още по темата

Той добави, че коронавирус пандемията е забавила малко строежа на интерконтектора с Гърция, но работата се наваксва, като отбеляза, че строежът на „Балкански поток върви“ по-бързо.

"Работата не е спряла, в срок сме. Този проект никога нямаше да стане, ако не бяхме ние. Въпреки пандемията и трудностите „Балкански поток“ върви доста бързо. Тръбите са докарани и разнесени по трасетата. Машините са тук и заваряват. Другата седмица ще пристигнат още машини. Успяхме с много усилия да върнем България и имаме най-доброто разположение на газовата карта в Европа. Успяхме с много почтеност и откритост към Запада и Изтока. На територията на България се съревноваваме от Гърция и Русия кой по-бързо ще построи газопровода. На Чирен направихме още една много мощна компресорна станция, за да можем в посока Сърбия, Унгария, Македония и Словения да изкараме над 22 - 23 до 25 млн. куб. м газ“, посочи той.

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова и добави, че са спазени всички европейски изисквания и правила.

Трасето на преносния газопровод "Балкански поток", който да свърже Турция и Сърбия, ще премине през 11 области в страната. Към края на април по газопровода са положени над 240 км тръби, което е половината от предвидените над 470 км. Очаква се "Балкански поток" да бъде завършен до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
444
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Боко ти си велик!!!!! Браво Тикво!!!!!Но си за четвърти километър
443
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали точно Борисов спря Балкански поток ,явно не му бяха платили достатъчно -къде ще си ги носи тези пари на 2метра под земята ли -никой не е прокопсал от далавери но губи цяла България от просперитета
442
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ! Путин ще остане доволен.
441
2
 
5
 
! Отговори
Ваня Григорова преди 3 години
Политиците вместо да се застъпват за Сърбия да стане член на ЕС по добре да им блокират членството ако не ни върнат Цветан Василев. Явно има политици които се страхуиват да ни го върнат защото ще ги натопи че са му съучастници. Време е политиците да поставят ултиматом на Сърбия.
440
3
 
5
 
! Отговори
изтребител гейт преди 3 години
Всеки друг щеше да построи до сега гьола Белене, вместо да харчи милиарди за несъществуващи изтребители.
439
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този трябва да му се отнеме гражданството и да му се конфискуват имотите и банковите сметко за спирането на Южен Поток и за нереализирането на Белене...
438
2
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Просто не ми е ясно как въобще по другите държави са се справили без тебе баце?!
437
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовАхахаха. Не само че повтаряш неща за които многократно вече те изпържвам на бавен огън (нямаш извинение руски хибридник), ами и беснееш за това, че не мина номера на лилипутин. На колко оценяваш от едно до 10 (10 бидейки "още ме боли Д-то") това, че България спря стратегическите планове на Джуджи да постави на колене Украйна И си извоюва диверсификация на газовите доставки?Ахахаха. Историята ще запомни именно ТОВА!
436
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе някой да попита най накрая тоя Издрискан крал-Слънце защо са ни толкова ниски заплатите и пенсиите
435
6
 
36
 
! Отговори
Какви ги вършиш преди 3 години
По тъпо пърче не е управлявал България като тази карикатура
434
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава на нашият повелител ,вожд и учител и пръв държавен ръководител !
433
5
 
31
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Лицето борисов подари доброволно стратегически коз на Турция.Това е неоспорим факт. Единствено два пъти отказалият обединението на германия конрад аденауер може да се мери по безродничество и ибрикчийство с лицето борисов.Историята ще го запомни с това.
432
7
 
33
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
южен поток го спряха американските сенатори които се довлякоха тук многобързо хаиде да не говорим простотии защото от това непремерено говоренегоспод ни наказва всеки ден
431
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАРБА БИТЛЕР БУГАРОТАТАР
430
5
 
23
 
! Отговори
До 439 преди 3 години
И в каква зависимост е България....никой не я задължава да купува газ...и ако иска може да спре транзита на газ...заявява газ през балкански поток няма да има и готово...както укрите спряха газа за България....в края на всеки договор за транзит Бг може да спре транзитираната газ....е няма да има и транзитни такси ама независимостта си има цена....Тя България не е независима отдавана...питай посолството на САЩ
429
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да никой друг нямаше да го направи защото щеше да е направил Южен поток...ц.ъ.р.вул
428
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 444 Да! Така бе, но уви газ на хан Аспарух не е имало и нема, но щехме да да даваме на цела Европа . Никой от " мисирките" - израза не е мой ,не го пита за това и за морето за Търговище и ...... още колко неща.
427
2
 
30
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
Чиновниците на герп скачат на амбразурата,щом стане напечено.Пари с честен труд не се изкарват лесно.Не е шега работа.Ще чупим клавиатурите до откат!
426
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До съветНие мачкаме без пръсти. За другото, когато сме на командировка си наемаме рускини, които са евтини колкото един съветски чорпогащник. :))))))
425
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ДЖУНГЛИТЕ ЖИВЕЯТ ЕДНИ КОСМАТИ СЪЩЕСТВА КОИТО СЕ ТУПАТ В ГЪРДИТЕЗА РАЗЛИКА ОТ ТУЛУПА ТЕ ПОНЕ СА ПРИЯТНИ