Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата

Той е вълк в овча кожа, заяви бившият служебен премиер
Обновена: 17 май 2020 21:09 | 17 май 2020 20:50, Нели Христова
511
 Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата
Снимка: БГНЕС

Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев.

"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление", посочи Близнашки пред NOVA.

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира:

"Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход".

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове.

"Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро", коментира конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение.


"Справяме се с пандемията и то неочаквано добре. Политическото ръководство на страната, в лицето на Бойко Борисов, прояви интуиция със своевременното въвеждане на извънредното положение", заяви преподавателят по конституцинно право.

"За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас", каза още той.

По думите му разпространението на коронавируса се е ограничило до максималната степен, в която това е било възможно.

"Важното е, че хората разбраха, че държавата съществува и тя е тук. Беше създадена пълна мобилизация и ситуацията беше под контрол през цялото време, за разлика от други държави", категоричен бе Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
20
 
11
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Реално наистина президента пречи. Нищо градивно няма в него, а само простоват хаплив и неграмотен изказ, но за сметка на това редовно...Представям си какви Алитерати му пишат речите
361
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аферим другарю Близашки,машшала...
360
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тея грипени бе,сега нали летят еф-ки-гледам ги виртуално и им се радвам .Само дето ги няма,а парите отидоха за една скъпа снимка с "моя приятел Доналд"
359
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още не сме се справили с пандемията или епидемията или на-кой колкото му стига ъкъла да възприеме и обработи аналитично данните -най-малко пък се е справил Премиерът,който ни в клин ни в ръкав ни казваше че сме в пик или не сме в пик.Първо му трябва мисъл с която той не разполага ,за да може във времето за два месеца да разбере това което медиците изучават с години ,че да прави и изказвания .Радев даваше истинската информация която като всяка неприятна истина не се приема -Това е
358
2
 
12
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Всеки проблем трябва да се премахне! Др. Сталин го е казал!
357
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е за малкото време дето имаше се опита да ни натресе грипените. Дето не е негова работа. Мисли си че е като да раздаваш апартаменти.
356
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТап унгери,Радев не може да вреди,защото няма власт и достъп до бюджетната торбичка.Ако имаше,досега да е съкратил всички чиновници герберушки и да вида кво ше папате.
355
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев освен да вреди на държавата друго не може. Първо доведе до разруха ВВС'то, дезертира, а сега се опитва и държавата да унищожи.С нескончаемите си заупокойни литургии превърна Президентството в погребална агенция за България.
354
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая шия не е от трушия
353
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близнашки го изключиха от БСП за това, че работи за друга политическа сила и против БСП. За награда за предателството му, тогавашния президент Росен Десиславовия, по нареждане на Борисов го назначи за служебен премиер. Сега предателя се отблагодарява на господарите си.
352
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как,не е послушко като Плевнелиев
351
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дам като беше Бойко 10 год се скъсахме от просперитет и благоденствие , дайде президента и развали всичко сега тънем в мизерия .
350
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,да президента е проблем. Остана един човек на възлово място дато да говори пронтив БМБ и ГЕРБ и това е проблам. А иначе,реално имаме еднолично управление на ББ. Парламента е за парлама - демек сме парламентарна република. Да ама парламента гласува квото му нареди Борисов,че и даже гласувано вече, променя го на следващия ден пак по заповед свише, щото определена група е вдигнала дандания, а това застрашава встта на БМБ. НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА МУ ПРЕЧИ.
349
5
 
18
 
! Отговори
Горни Лом 01.10.2014 преди 3 години
Няма нищо лошо в това да се задават въпроси на Конституционния съд. Няма нищо хубаво в това някой да се опитва да се постави над Конституционния съд и да му диктува какви решения да взема. Особено, когато това прави компрометиран политик, който като служебен премиер подканваше журналистите да ходят на мач, докато те се опитваха да получат информация за тежка експлозия, отнела живота на цялата смяна от 15 души, намиращи се на работа в цех на едно оръжейно предприятие край Горни Лом.
348
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев трябва да бъде критикуван, че не се държи по просташки от Ганьос! Ако употребява изрази като суджуци, айдуци, гробари, ганчовци, експлоататори, тунеядци и народни изедници ще спечели много! С такова поведение Барба Ганос изживява апогей!
347
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев казва истината за другите, а Близначки каза Истината за Радев.
346
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - изпортен Президент.Черноглед, злобен, отмъстителен, злопаметен, магарешки инат,...!
345
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На фотоса - Близашки!
344
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите много им се щеше да вземат властта с типичния за тях начин-газейки върху трупове! И едно време така са дошли. Убийства, атентат в най-красивата ни църква, масови разстрели без съд и присъда! Просто това са те! Корни непрекъснато се гордее че БСП е наследница на БКП! Да се гордееш, че си сложил бомби в църква, че си убивал без съд, че си смазвал хората, само защото са образовани и четат литература, която тъпака е забранил?! Радев присто показа, че БСП е същото гадно БКП!
343
3
 
3
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До поставилите минуси на коментар 376С всяко ново правителство ли сменяте държавата?