Ще се задълбочи ли конфликтът между президента Радев и премиера Борисов?

Проф. Христова: Кризата с коронавируса изигра лош номер на опозицията
Обновена: 20 май 2020 22:45 | 20 май 2020 22:15, Анисия Иванова
76

Президентът Румен Радев обяви, че ако той управлява страната, нямало да се краде толкова много. Премиерът Бойко Борисов отговори на изявлението на държавния глава и каза, че никога не си е позволявал такъв тон и квалификации. Става ли все по-жестока войната между институциите?

"Много отдавна е мината границата. Когато говорим за норма в политическото говорене, това предполага култура, в която опонентът може да изговори позитивите на този, който вижда като опозиция, и да може да каже своите аргументи и да докаже, че има капацитет да бъде алтернатива", каза в eфира на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Тя добави, че е трудно Радев да говори за политически проект, тъй като му остава доста време начело на държавата като президент.

"Тази конфигурация в момента не му създава самочувствие, Радев не намери мястото си до момента. Президентът в момента играе в полза на политически партии. Ако не беше така, той щеше да открие ролята на балансьор, за да успокоява този лош тон, а не да бъде причина за него", отбеляза политическият психолог в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея се разместват позициите на институциите, като в същото време се дава среда за малки, несигурни формации да създават шум в системата.

"За първи път България постави значими теми, свързани с професиите. Вместо да говорим за реформи, ние потъваме в скандали и размяна на реплики. Ще се задълбочи конфликтът. Доказа се, че колкото и да бъдат предупреждавани през различни експерти, основните играчи, не го взимат предвид. Президентът ще продължи да бъде настоятелен, атакуващ - това е просто личност, характер или мотивацията му за реванш е много силна", прогнозира проф. Христова.

По думите ѝ кризата с коронавируса е изиграла лош номер на опозицията.

"Ковид-19 постави в ръцете на правителството една много силна карта и забави подготвяната предизборна кампания с 2-3 месеца. В момента сме в старт на една ожесточена предизборна кампания", коментира проф. Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Да така е ! Радев управлява НСО и е управлявал летците .Резултатите ги знаем.Ай моля ви се да не се опитва да управлява повече .Резултата е очеваден .....
67
0
 
1
 
! Отговори
Ааааааааааааааа преди 3 години
Враца да стане столица!!!!!!!!!
66
0
 
2
 
! Отговори
Ааааааааааааа преди 3 години
Само Ботев Враца!!!!!!!!!
65
8
 
7
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Тая професорка яко маже, за да оправдае недомислиците, който избълва президента. Пример: На Радев му остава доста време начело на държавата. Не остава му по -малко от това на правителството, а предизборната кампания вече започна. С радост ще се разделя с това недоразумение радев.
64
8
 
8
 
! Отговори
Няма да се, преди 3 години
защото Боко залезе, никой вече не го бръсне за слива! Ще си остане в историята като най простият премиер в българската политика! И бай Тошо беше ***, но поне беше хитър селянин и см.учеше яко от СССР.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6"Идва края на мутрата и всички негови послушници."Направо си е дошъл - вече ДВАНАЙСЕТА година. С Мун..о отпред и сенарската вила отзад - трольо, щурм, в атака!
62
4
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 3 години
Конфликтът в България е между народа и мафията, която си има държава. Това между Радев и Борисов е само малка част от този конфликт.
61
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
борисов и кабинета му да дават ОСТАВКА! срам ме е, че съм подкрепял герб
60
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък платен гербав ***...Искал си Цвък, най-долното ченге, еманация на ченгеджийството в България!Искал си гербавата шайка...Искаш, ама скоро няма да можете!Съд и затвор за съсипниците на Родината ни!
58
3
 
8
 
! Отговори
Днес Ж. Желев преди 3 години
Би написал: Държава където Една партия & Една икономическа групировка управляват, си е мо то мо формулата на фашизма!Виж 33 - 45 стр в Дисертацията на Др Ж. ЖелевЧерните ангели Ii серия иНа всеки километър - до Париж и назад
57
4
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Кризата тепърва ще покаже на кого е изиграла лош номер,ON AIR май и те ще кунсумират едни дарения от Пеевски.
56
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
до ХА - ХА - ХАха-ха-ха-ха-ха-ха...
55
20
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 3 години
Радев е умен. Тиквата е ***.Радев е пилот. Тиквата е мутра. Треторазредна мутра !Радев е смел. Тиквата е страхлив.Радев е почтен. Тиквата е селски хитрец.Два свята, две различни вселени ...Конфликтът е неизбежен.
54
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четири години Радев Президент, четири загубени години за България !
53
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме властта да се сменя с други партии,различни от тези,които в момента управляват - ГЕРБ,ОП,искаме си обратно Цветанов,не искаме тези насилници,които искат да свалят властта и от няколко месеца правят атентати срещу правителството,,включително и заразиха животните на хората!
52
21
 
20
 
! Отговори
Решетников преди 3 години
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и след неговото одобрение.
51
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ коя ти е алтернативата,която не смееш да изречеш и напишеш?Коя?Напиши я,или се страхуваш,че ще ти нахакат минуси!ГЕРБ,ОП,Цветнов нямат алтернатива!
50
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме насилници във властта,искаме си ГЕРБ ,ОП,Цветанов!Тези проявяват насилие от няколко месеца,още преди да вземат властта ,не ги искаме,искам еси сегашното правителство!
49
4
 
1
 
! Отговори
Върл врачанин преди 3 години
Само Ботев Веаца