Борисов и Мицотакис: Ще премахнем всички пречки за движение по границите

Двамата премиери разговаряха за бъдещето на региона
3 юни 2020 19:45, Нели Христова
25
Борисов и Мицотакис: Ще премахнем всички пречки за движение по границите
Снимка: БГНЕС

Искаме единни Балкани и модерна инфраструктура, защото това означава по-добри условия за бизнес, туризъм и търговия. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на телефонен разговор с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис.

Диалогът между държавите в нашия регион трябва да бъде по-активен, за да се създават възможности за развитието на инфраструктурните и енергийните връзки в региона. „Добрите пътища и транспортните проекти ще бъдат предпоставка за привличане на инвестиции и икономически просперитет“, отбеляза министър-председателят Борисов.

В хода на разговора беше изразено очакване за премахване на всички пречки пред свободното движение на граждани между България и Гърция, съобразено с епидемичната обстановка. Двамата лидери изтъкнаха задоволство от активната работа на ресорните министерства по отношение на договаряне на стъпките за безопасно рестартиране на туризма. От 15 юни Гърция ще отвори окончателно границите си за свободно преминаване.

Като положителна стъпка за икономиките на двете страни беше посочено осигуреното функциониране на „зелените“ транспортни коридори.

„Пандемията COVID-19 е доказателство, че миграционният натиск към Европа изисква колективен отговор на Европейския съюз. Като държава членка на предна линия България поема пълна отговорност за контролиране на външните граници чрез сътрудничество със съседните страни – Гърция и Турция“, акцентира в хода на разговора премиерът Борисов. Пред Кирякос Мицотакис българският министър-председател Борисов отбеляза, че страната ни успешно се справя с опазването на външната граница на ЕС и припомни, че България винаги е настоявала за установяване на всеобхватен механизъм за управление на миграцията на основата на справедлив баланс между отговорност и солидарност между държавите членки.


 
 
 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Долу Мутрата от СИК!
18
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 седмици
Повредата не е във вашия/нашия/ телевизор,такова е предаването.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Управляващите днес не просто удариха дъното, ами почнаха и да копаят - първо на Алепу се обясняваше как 4-етажна сграда е подпорна стена и тепърва щяло до нея да се строи селище, а сега КЕВР при сринала се цена на газа ще вдигат парното с 15-20%. Както са тръгнали - утре ще кажат, че тока и водата също ще се вдигнат с двуцифрени проценти.

Винаги го има варианта след ден-два вожда да размаха пръст, да каже "не" и да иска пак всички да му се кланят като на спасител.
16
2
 
6
 
! Отговори
х преди 4 седмици
Не му се смейте на ББ, за наачина по който си носи маската. На него носът му е дълъг и няма как да си го покрие. Но нали знаето на кого му е дълъг носът - на дървеното човече - Пиниоккио. Та и този - кукла на конци, но кой дърпа конците - това е въпроса?
15
2
 
4
 
! Отговори
блябля преди 4 седмици
каква е тази снимка?човек ще каже че ни управлява костенурка-нинжа,а аз като ги видях на куп по скоро приличаше на свинариум.
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще,ще. Грък и ББ като ти кажат "добър ден", гледай къде е слънцето !
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този банкянски хамалин кога ще го научат как се слага маска?
Докога ще му гледаме тъъъъпата маймунскаааа кратуна?
12
5
 
5
 
! Отговори
Boko bo преди 4 седмици
Проклет да е. И той и цялото му потомство докато Свят светува. Кълнем ги с чиста съвест!
11
3
 
7
 
! Отговори
Кратунотрошач преди 4 седмици
Значи, този надмина всяка карикатура. Дори и епитетите - тиквун, боко тиквата, харизматиквата са вече слаби и недостатъчни за потресаващата самодоволна простащина и нетърпимост към всяка форма на интелект, която това създание излъчва.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Главния разбойник за какво му е Гърция, би трябвало нещо за Испания да уреди, нали там в Барселона има нещо, което не било негово...
9
6
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 седмици
И кво са?:):):):)Велинградския Али Баба платил предизборната кампания на Майчето,платил протестите срещу Гешев,ходил с бамбини на Куршавел,купил си два самолета и после пуска комикси,че парите му ги взели Бойко и Горанов:):):):)Леле леле:):):):)
8
7
 
6
 
! Отговори
ЕВАЛЛА БОКИЧ... преди 4 седмици
Обичаме го тоя генерал!
Господ здраве да му дава и сила!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"коремен" вирус
6
11
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 седмици
От приятели където са много навътре в нещата знам,че Бойко ше се откаже от политиката само когато разбие и унищожи Бесепето както направи с Костовото Седесе:):):):)Жив и здрав да е стискаме му палци и на избори пак ше го подкрепиме:):):):)
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хахаа вечерната нервна криза за позитанци
4
3
 
13
 
! Отговори
Финансист преди 4 седмици
Борисов е болен от коронните вируси. Дори и маска си е сложил, за да не го глобят приятелите му от полицията и министрите, които е назначил.
3
12
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 4 седмици
Евала Бойко Евала Мицотакис Евала ГЕРБ:):):)А некъв Велинградски Али Баба пуска некви комикси във фейсбук да разсмива хората:):):):)
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
много статийки в полза на вожда еднокнижник в последните дни и нито една за мега скандала как искал чрез Горанов и Менда 20% рекет. Има ли друга държава в света, премиер-мутра да иска рекет и да прибира милиони, ако не и милиарди чрез обръчи от фирми, офшорки и подставени лица?!? Кьовеши, къде си... Няма кой друг да го опандизи тоя самозабравил се фалшификатор.
1
15
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 седмици
браво на БОЙКО БОРИСОВ и на герб