Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!

На Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, у нас - 40 млн. лв.
Обновена: 7 юни 2020 10:14 | 7 юни 2020 10:09, Камелия Цветанова
498
Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото.

Той беше придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Още по темата

След като качиха в един от новите влакове на метростанция "Красно село", инж. Братоев обясни, че на Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, докато у нас - около 40 млн.

Борисов заяви, че "когато някой каже думата корупция, веднага ги свалям в метрото".

„С идеята, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. Като дам тази цифра и спират да говорят", отсече той.

Пускането на първия участък от третата линия на метрото в София ще е през юли - август. Тогава обаче ще бъде пуснато 8 км трасе - от "Красно село" до "Хаджи Димитър".

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка "Красно село" също е облагородено.

"На старите станции се монтират преградни стени", обясни Фандъкова, докато се возеха в новата линия на метрото в посока станция "Бул. България".

"На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха "Орлов мост" и "НДК", каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

"Прекрасни неща правят. Фантастично е, подземен град. На 31 август със сигурност ще са минали всички тестове и изпитания. Много удобни, на по 2-3 нива, страхотни и инженерни и архитектурни неща са направили колегите. По време на социализма имаше 4 км тунели на 2 места. Сега имаме 42 км. Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евро", каза Борисов след излизане от метрото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов работи.*** ревЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪт!
315
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТРОИТЕЛЮ Н АБЪЛГАРИЯ, ДЕТО ОБИКАЛЯШ ПО СТРОЕЖИТЕ КАТО НЯКОЙ ПЕНЬО ПЕНЕВ, С КОИ ПАРИ СТРОИШ БЕ? АКО НЕ ДАВАТ ОТ ЕК КЪДЕ ЩЕ ОБИКАЛЯШ БЕ?
314
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИ ГЛЕЙ НИЕ ДА НЕ ТЕ ВАЛИМ, Е КАКТО ТИ Е ТРЪГНАЛО...
313
6
 
18
 
! Отговори
Севи инкасо на коруп преди 3 години
ТА ВЪПРОСА БЕШЕ ЯСЕН И ПРОСТИЧЪК:Е ЛИ СЕВДА Е ХОДИЛА ЗА КОРУМПИРАЩИТЕ ПАРИ ПРИ ЧЕРЕПА, ПОД ПРЕДЛОГ, ЧЕ........... ИЛИ ДА???!!!!
312
6
 
21
 
! Отговори
Севи инкасо на коруп преди 3 години
Ами Севда независимо от външния си доста залинял и семпъл вид явно добре е осребрила посещенията си при ЧЕРЕПА (ПАЛАТ за 1 милион, апартамент за половин млн., коли и т.н).....освен ако не се явява като Мата Хари като двоен, троен и т.н. агент и да снася инфо тук и там и цоцка от повече цицки... ., но в такъв случай сигур е имало и се е плащало за пълна консумация при всека цицка.....ти да видиш!!!!А господин Божков пита не нея, а господин Борисов и не пита дали му е пуснала, а защо е била изпращана до офиса му всеки месец, като очевидно става дума за пари. ТА ВЪПРОСА БЕШЕ ЯСЕН И ПРОСТИЧ
311
4
 
3
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Ако някоя от другите партии застанат твърдо зад валутния борд и плоският данък ще спечелят изборите.
310
6
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Божков напипва верния път":):):):)Леле майко:):):):)Верен път за къде?:):):):)
309
6
 
8
 
! Отговори
ДингДонг преди 3 години
При следващата си медийна изява нищо чудно да се появи по жартиери , с пухени белезници и със набутано в устата червено топче на каишка.Стига Горанов да поиска - Борисов прави всичко което Горанов поиска - без въпроси, безусловно , без съпротива
308
7
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Бутонката Абе като не се доверяваш на мене, този път се довери на Андрей Райчев:):):)
307
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масовата заплата в България е 800 лв може би в София ,1000 лв. колко години един обикновен българин трябва да събира пари за да си купи имот за почивка за милион лева колкото струва имота за почивка на пиарката на Борисов ,защото това не и е основен имот за живеене ,тя е още толкова млада и вече милионерка ,и е само пиарка на Борисов ,колко пари получават тези около Борисов бе ,защото Борисов със сигурност получава няколко пъти по-вече от тази госпожа ? Това е България ДНЕС
306
7
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тва било "наказателен вот":):):):)
305
18
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А некъв по-долу писал,че сега било модерно да се гласува срещу ГЕРБ при положение,че на последните местни избори преди няколко месеца Бойко победи в София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора,Нова Загора,Велико Търново,Хасково,Сливен,Шумен,Силистра,Казанлък,Кюстендил,Враца,Монтана,Габрово:):):):)Тва било наказателен вот:):):):)
304
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха-ха-хаТова е втория най-неграмотен пост който съм чел напоследък. Състезаваш се сам със себе си.
303
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планина от *** се издига на километър и половина от първите къщи на Шишманци зад Завода за преработка на битови отпадъци, видя репортер на "Марица".Булдозер разстила купищата, в които се виждат найлон, гуми, стиропор и други отпадъци. Те се изсипват от камионите на завода, които като на конвейер пристигат през 2-3 минути. Депото е почерняло от щъркели, чайки и гларуси. Като чистачи птиците ровят в купищата смет за храна и с голям риск да загинат от поглъщането на отпадъци.
302
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ве,бургазлии,софиянци ви ограбиха всичко покрай морето,ве,а?
301
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката: Болат *** забите
300
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя е най-великият шоумен след 89-та година..
299
7
 
9
 
! Отговори
Иван преди 3 години
то корупция има не само в метрото, що тоя зор ?????
298
6
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Докъде стигна строежът на хотела-подпорна стена?Моля да ни осведомите,защото това е уникално архитектурно творение,от световно значение даже.
297
5
 
30
 
! Отговори
срамота преди 3 години
Като видиш двореца на Арнаудова ,която цял живот е на държавна заплатка ,веднага разбираш че корупция няма , а Барба Ганьос е светец.