Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!

На Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, у нас - 40 млн. лв.
Обновена: 7 юни 2020 10:14 | 7 юни 2020 10:09, Камелия Цветанова
498
Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото.

Той беше придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Още по темата

След като качиха в един от новите влакове на метростанция "Красно село", инж. Братоев обясни, че на Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, докато у нас - около 40 млн.

Борисов заяви, че "когато някой каже думата корупция, веднага ги свалям в метрото".

„С идеята, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. Като дам тази цифра и спират да говорят", отсече той.

Пускането на първия участък от третата линия на метрото в София ще е през юли - август. Тогава обаче ще бъде пуснато 8 км трасе - от "Красно село" до "Хаджи Димитър".

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка "Красно село" също е облагородено.

"На старите станции се монтират преградни стени", обясни Фандъкова, докато се возеха в новата линия на метрото в посока станция "Бул. България".

"На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха "Орлов мост" и "НДК", каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

"Прекрасни неща правят. Фантастично е, подземен град. На 31 август със сигурност ще са минали всички тестове и изпитания. Много удобни, на по 2-3 нива, страхотни и инженерни и архитектурни неща са направили колегите. По време на социализма имаше 4 км тунели на 2 места. Сега имаме 42 км. Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евро", каза Борисов след излизане от метрото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
6
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Тонката - Борко така си е направил закона. Защо пък да не приемат ако няма гласували 50% от българите за депутати просто не се свиква парламента и това е служебно правителство и избори на 6 месеца. Сега е пълна измама с 30% гласували от които половината платените римляни печели изборите.... тези ги разправяй на баба си. А хората не гласуват защото ги мамят и им писна да ги мамят такива като бога слънце.
295
5
 
19
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Амон Ра - почвай от арнаудова ли беше. Хубаво имение са си направили и аз искам такова :) Ама с 1500лв. ще ми е трудничко. Интересно и тя и мъжа и са на държавна работа и не вземат кой знае колко отгоре ..... как ми се иска и на мен такова имотче :(((
294
6
 
22
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
До до ха-ха-хаЕй ,чети в нета.Всичко пише ,стига да го намериш.Ако слушаш само лъжите на Тиквения ,може да си помислиш че си в рая.Но не си.В пропадналия Герберистан си , а шеф ти е бившия шофьор на Тато.Как пък един грамотен човек няма в цялата банда Герб?Нито един.Само невежи ***.
293
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха-ха-хаНе съм чел по-некадърен пост от твоя отдавна, а почти всеки ден чета тук.Смятай.
292
5
 
26
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Чул Тиквун че 2-3 километра от Лондонското мегро найстина струваха 150 млн на километър защото там метрото е на 5 нива .Копае се на 100-200 метра под земята .Най долното ниво е най скъпо ,напълно логично .Иначе първо ниво 20 млн евро на километър .А нашето метро половината е над земята .Хахаха .***.нарите се лъжат !!!С толкова много .иоти Бойко ще властва още 30 г .!
291
6
 
22
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
На Запад купуват Ф-35/модел 2005г/ за 80 милиона долара и доставка до 6м.У нас корумпираните герберасти плащат 182 милиона долара за Ф-16 /модел 1974г/ с доставка до 5-6г.Завода за Ф-16 е затворен през 2004г.Барба Ганьос плаче за разстрел.
290
5
 
26
 
! Отговори
Няма такава държава преди 3 години
В най-корумпираната държава в Европа ,Султана забрани да се говори за корупция!Този самозабравил се бандит трябва да виси на стълба на позора.Евтината герберска пропаганда не може да заблуди никого.
289
4
 
18
 
! Отговори
до 308 преди 3 години
Подлого про.ста и бедна .Знам,радваш ,се че успелите са натирени по занданите ,щото им завиждаш .За Маргините много бъркаш .Изкупиха на Ветко хотелите по морето за смешни пари .Маджо му взе елените .Маргените и Маджо са най -облагодетелствани от Тиквата .Сикаджии са все пак !!А ти си про.ста кратуна !!!
288
32
 
7
 
! Отговори
Поклон преди 3 години
Респект и уважение за Бойко. Никой друг не е правил повече за България през историята. Нито хан Аспарух, нито цар Симеон Велики, нито цар Борис I. Никой! Без него България днес Щеше да е руини и шепа пръст. За разлика от Ботев и Дякона Бойко успя в мисията си. Днес и Цветан Василев и Маргините и Божков и Галевите - всички са натирени. Куп олигарси търкат наровете. Поклон и уважение към премиера, най-великият българин.
287
4
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Борисов сега...проблеми няма.Имал ги е,когато не е...владеел Парламента,МВР,Прокуратурата,държавната власт и държавните...финанси,но това са...отминали години.От един...бос на охранителна фирма,да достигнеш до тези...върхове,не е класически вариянт,а антилогично...изключение и по това сме...първи въфф света и трябва да НИ се...признае.Не е изключено да се признае и като...рекорд на ГИНЕС,ако подаде...документи.
286
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаЯвно и ти имаш контакти със структурите на ГЕРБ - и ти можеш да потвърдиш за силните настроения вътре в ГЕРБ против Горанов. Много хора в структурите се надяват Дончев да консолидира повече хора и да подбутне ГЕРБ в друга посока , но Дончев характера му е повече да избягва конфликтите , въпреки ,че има някакви лидерски качества.
285
5
 
8
 
! Отговори
проблемът на борисов преди 3 години
До ТонкатаВеднага се съгласявам ,че Борисов е най-ярката фигура на политическата ни сцена - което може и да му изиграя лоша шега и да върне феномена 'наказателен вот'Политическата атмосфера много рязко се смени - усетиха го всички - вече идеята не е да гласуваш за опозицията ,а да гласуваш против ГЕРБ.От ДПС вече открито говорят за следващо коалиционно правителство с ГЕРБ ,а от ДПС доста добре се ориентират - прави сметка каква ще е евентуалната победа на ГЕРБ.
284
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А некъв тук си пише колко лош бил Бойко:):):):)Догодина на избори пак опозицията у канала:):):)
283
14
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До проблемът на борисовЕ сега да има едни избори ше ви изтумбарим с поне 10% разлика:):):):)Бойко няма алтернатива с тази смешна опозиция:):):)
282
5
 
16
 
! Отговори
проблемът на борисов преди 3 години
Проблемът на Борисов е ,че остава без партньори - няма достатъчно смелост и честност да си удържи на думата.И не става дума за лъжите пред камера ,които всеки с интернет може да проследи.Става дума за тъмните сделки ,които сключва с бизнесмени като Божков, Стайков , Василев и т.н. При такива сделки репутацията е решаваща ,а той вече я изгуби поддавайки се на натиска на ПеевскиТова ознавачава ,че остава без подкрепа на местно ниво ,когато купува гласове и му трябват местните бизнесмени.
281
4
 
6
 
! Отговори
да бе преди 3 години
"На Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, у нас - 40 млн. лв."----- Да не стане после като "30 000 те хиляди починали за ден в Европа ". Едно пишело , ама по друг начин било разбрано от ББИмаме 300 млн лв. срещу 40 млн лв - излиза ,че на Запад сигурно полагат златни релси . Каквито и разходи да имат заплати там,или мегатруден терен - огромна е разликата
280
4
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 години
От казаното излиза че в Европа 1.- крадат над 5 пъти повече от нас или 2. - българите са най-евтините къртици в света и вече това ще ни е национален бизнес.Това обществените поръчки Бойчето ги има само за парлама.
279
6
 
21
 
! Отговори
вземат го за мезе то преди 3 години
Борисов ,клети Борисов...Шефа на строителният надзор разправя пред камери ,че хотелът не е хотел ,а подпорна стена и стълбите имали укрепващ ефектА ти имаше топки колкото да изръсиш ,че стаите щели да станат място за гнездене на птициБорисов - нямаш власт дори колкото да си сложиш маската както трябва - всеки си прави каквото си иска. Бегай в Барселона докато не е станало късно да си спасиш мaзнama кожа.
278
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕ КАКВО НИ КАЗВА МЕТРОТО ЗА КОРУПЦИЯТА??? ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ КРАДЕЦ НА ЕДРО ДА ВИ КАЖЕ: ЕЛА ДА ТИ ПОКАЖА КАК ИЗГЛЕЖДА ВИЛАТА МИ ИЛИ ХОЛА МИ.... СИГУРНО ИМА ПАРИ ДА СИ ПОСТРОИ ОЩЕ ЕДНО, ЧАСТНО МЕТРО, ОТ ЗАГРАБЕНИТЕ ПАРИ...
277
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ще е, като герберите се разцепят на бойковисти и цвъковисти, Тонката/Странджата/Позитано към кои ли ще мине?Ще мине ли към "новата вълна", или ще се залости в бункера с Барбата и ще чака неизбежния край?