Каракачанов пита: Защо се страхуват от доброволните отряди?

Важна била сигурността на хората, всички други сметки - от лукавия
Обновена: 10 юни 2020 18:35 | 10 юни 2020 18:24, Камелия Цветанова
47
Каракачанов пита: Защо се страхуват от доброволните отряди?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди. „Защо?“, пита заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в своята страница във „Фейсбук“.

Още по темата

„Колеги, искате ли да отидем при хората в плевенските, сливенските, ямболските, монтанските, видинските, старозагорските села и да ги попитаме искат ли доброволни отряди и могат ли повече да живеят при тази ширеща се битова престъпност. Всички други тънки политически сметки са от лукавия“, коментира още той.

Според него възможността гражданите да се сдружават, за да пазят здраве, живот и собственост и за да си помагат, е добре позната по света.

„У нас обаче някой днес се уплаши. Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди. Идеята за доброволни отряди, които да защитават гражданите в малките населени места, които са подложени на ежедневен тормоз, насилие и грабежи, е залегнала в програмата за управление на ГЕРБ и „Обединените патриоти“. И въпреки че две години този текст се размотаваше по всякакви комисии и се отлагаше, най-накрая беше приет – и на първо четене, и в съответните парламентарни комисии, пише Каракачанов.

„И буквално десет минути преди текстът да бъде гласуван в парламента, след добре режисирано шоу от страна на ДПС, ГЕРБ биха отбой и отхвърлиха предложението на собствените си коалиционни партньори, с които управляват. Само си представете какво ще стане у нас, ако започнат бунтовете на развилнели се граждани като в САЩ. Не е ли редно тогава да можем да помогнем на полицията, на прокуратурата, на държавата си!?“, продължава с критиките той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съмнявам се, че се страхуват от доброволните отряди ДО. При подготвяната догодина коалиция на ГЕРБ с ДПС, тези ДО биха били трън в петата на следващите управляващи. Все едно клетки на опозиционни партии. А ГЕРБ си имат стройни, добре оформени организации във всяко населено място и при нужда биха могли да ги използуват. Виж, в турскоезичните райони нямат такива и не биха могли да създадат. А ДПС отдавна приобщава ромите към своите организации. Турскоезични и роми надхвърлиха 1 млн.души.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a zabraniha li na bg askeri v afganistan, ziria i drugi dirjavi dobrovolnata voenna okupatorska deinost?!
40
1
 
2
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Интересен репортаж са направили Господарите от полигона. Там, където бяха героичните стрелби на Шкембестия Карачак. Накрая се забелязва, че българския Чапаев си е опи.кал камуфлажния брич. Вероятно е напълнил гащите, същисан от гърмежите, които си е помислил, че идват от турската граница. ...Веднага оставка на тоя ***!
39
1
 
3
 
! Отговори
Знае се, преди 3 години
че и Стефан Стамболов е съсечен от ВМРО. Шайка наемни убийци!
38
1
 
3
 
! Отговори
Стария преди 3 години
Помня, че при презрелия социализъм имаше ДОТ - доброволни отряди. По двойки из квартала вечер се тътреха едни пенсионери, въоръжени с бастуни и зорко охраняваха социалистическата собственост. На ръцете им грееха червени ленти с надпис ДОТ. Полека-лека тая инициатива се спихна, а лентите ги докопаха някакви пи.члемета, които ходеха с тях на мачове...... И идеята на Каракачака е мъртво родена.
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По турско време башибозука също са били доброволчески отряди. Башибозук ли искате да създадете?
36
1
 
0
 
! Отговори
Albabetza преди 3 години
Stigma gluposti karakachanka ami kazvay kolko strive pasporta.
35
1
 
4
 
! Отговори
Bkvkvibkbj преди 3 години
Туй дебело фашистче на снимката си мечтае за власт и контрол. Но но но е едно л_____ но
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩОТО, доброволческите отряди в предимно населените с роми села ще доведат евентуално до етнически сблъсъци.И кой ще е жертвата тогава?
33
2
 
8
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Истината е, че преепечените са естествен електорат на ДПС и затова партията на Доги така ги къта. Всеки знае, че по селата 90% от битовите кражби и посегателства са дело на индианците, но ги оправдават с бедност и глад. Сигурно и от глад изнасилват и убиват, нали? На тълпи нападат и полицаи ,и горски, да не говорим за обикновени хора. Само трябва да ум се вдъхне респект и нещата ще се пооправят. Но на някой не е изгодно това, най-вече на ДПС, които се правят на техен защитник!
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото се помни зловредната роля на ВМРО в най-новата ни история след ПСВ.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците четат и помнят политическите убийства на ВМРО преди 1944 година. Историята се учи, за да се учим от историята.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото историята учи, че ВМРО затриват Стамболийски 1923 година. Те са крайните изпълнители на поръчката от кървавите професори Цанков и сие.
29
2
 
8
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Историческия опит показва , че паравоенните формирования на ВМРО са вършили ужасяващи политически убийства!Например мъченията и убийството на Александър Стамболийски!Историята разказва , че македонците убити от турците са много по-малко от убитите от ВМРО!Тоя охранен министър , бивш агент на ДС , дали ги знае тия неща , че се напъва като диво прасе през плет?
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой май започнаха да се плашат от бунтове
27
2
 
9
 
! Отговори
генчо преди 3 години
Тези отговорни патриоти,никой не ги бръсне за бостански кауни,а те доброволчески отряди ще създават и изграждат!Забравихте ли какво казаха и вие приехте под мъдрото ръководство на Цв.Цв. и вожда на хунтата-във всяко населено място полицай,а в по големите и патрулка!Променете чл.1 от Конституцията и всичко си идва на място!Изпяхте си песента войводи,патриоти,комити,дружини и отряди!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото са фашистко изобретение на Мусолини - черните ризи през 1922 година, прави поход към Рим и взема властта. През 1923 година Хитлер копира Мусолини и прави поход към Мюнхен за преврат, неуспешен.През 1923 година българските фашисти също копират Мусолини и правят преврат на Стамболийски.
25
2
 
8
 
! Отговори
акуд преди 3 години
защото само полицай може да ми проверява личната карта. простичко е
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запали НС като Райхстага и да забучим Червеното знаме отгоре, ама да си комунист се искат топки. Не като днешните келяви комунисти.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите и не вярвам на очите си нито веднъж не срещнах "шкембе воевода" сред тях!