Каракачанов пита: Защо се страхуват от доброволните отряди?

Важна била сигурността на хората, всички други сметки - от лукавия
Обновена: 10 юни 2020 18:35 | 10 юни 2020 18:24, Камелия Цветанова
47
Каракачанов пита: Защо се страхуват от доброволните отряди?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди. „Защо?“, пита заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в своята страница във „Фейсбук“.

Още по темата

„Колеги, искате ли да отидем при хората в плевенските, сливенските, ямболските, монтанските, видинските, старозагорските села и да ги попитаме искат ли доброволни отряди и могат ли повече да живеят при тази ширеща се битова престъпност. Всички други тънки политически сметки са от лукавия“, коментира още той.

Според него възможността гражданите да се сдружават, за да пазят здраве, живот и собственост и за да си помагат, е добре позната по света.

„У нас обаче някой днес се уплаши. Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди. Идеята за доброволни отряди, които да защитават гражданите в малките населени места, които са подложени на ежедневен тормоз, насилие и грабежи, е залегнала в програмата за управление на ГЕРБ и „Обединените патриоти“. И въпреки че две години този текст се размотаваше по всякакви комисии и се отлагаше, най-накрая беше приет – и на първо четене, и в съответните парламентарни комисии, пише Каракачанов.

„И буквално десет минути преди текстът да бъде гласуван в парламента, след добре режисирано шоу от страна на ДПС, ГЕРБ биха отбой и отхвърлиха предложението на собствените си коалиционни партньори, с които управляват. Само си представете какво ще стане у нас, ако започнат бунтовете на развилнели се граждани като в САЩ. Не е ли редно тогава да можем да помогнем на полицията, на прокуратурата, на държавата си!?“, продължава с критиките той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички задължително в казармата за минимум 10 години.Да се научат кой командва!
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Prekrasni dobrovolni vulgarski otriadi v Afganistan! Ama zasto samo tam? Aide i v Minesota, de...
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов , докато сте в управлението приемете закон за защита на частната собственост с оръжие както е в САЩ. Поне това ще успеете да направите добро за народа
19
5
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
ОПГ бсп-дпс ПАК застана на страната на престъпниците!!!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги е страх просто с Дпс са си коалиция, а вие отивате в небитието с Магарешки
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя кво иска правителството да му е заложник да се маха казарма не е ходил министър на отбраната хахахаха прасе
16
4
 
13
 
! Отговори
Да преди 3 години
Номер 1 е много прав - ако си ганите знаят, че всеки може да има оръжие в къщата си, наглостта им ще намалее многократно !
15
1
 
11
 
! Отговори
Каракачамбо преди 3 години
С качулки ли е униформата на отрядите, а? Примки носят ли, а? Хубави, здрави клони има ли или си носят рендосани дъбови греди. А? Огнени кръстове дали ще палят или направо къщи. Болен, Далавери и ВМРО ЕООД загасиха и обезмислиха патриотизма за столетия. За жалост
14
1
 
9
 
! Отговори
5000Е за паспорт преди 3 години
Има ли резултати от разследването, или всичко заметохме под килима?А, Шкембе Иване?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на кой свят е та нали по места дерибеите ще си назначат официално мутрите за пазванти то не, че и сега не правят каквото си искат, но поне не са овластени по закон.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е от маалътъ да одат на тумби и да правораздават така, както си поискат. Това при тЕх е културна традиция. Традиция на племе, което никога не е имало държава.Българинът от хилядолетия е имал държавИ и когато го карат да се чувства в тях като чужденец, той създава чети, команди и отряди за да защити своето.И не пита никого.
11
3
 
8
 
! Отговори
На пазар преди 3 години
Защото не искаме комунизъм.Ти си дс и не можеш да разбереш.
10
5
 
1
 
! Отговори
Абе преди 3 години
За бесепарите ясно - щото са шумкари, но за другите и аз не знам !
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото тия доброволци ще събират такса "спокойствие" от старите хора- от тая къща яйца, от оная къща мляко, от друга картофи... Щото тия доброволци ще си затварят очите за ставащото и ще чакат да им свърши работното време. България се превърна в охранителска и милиционерска държава. Няма кадри за заводите, а всеки втори мъж е милиционер, пожарникар или охранител.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доброволческите отряди олицетворяват расизъм и пречат на черните да практикуват културните особености.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти що се страхуваш да им искаш оставката, на кой си *** ?
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото търтеите в полицията трябва да си вършат работата а не да се дава на местни мутри право да искат лична карта и да задържат за щяло и нещяло
5
1
 
5
 
! Отговори
Много просто преди 3 години
Страх го е, който има защо да го е страх !
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото само *** или Каракачанов, може да поиска официално да се овласти всяка дребна селска мутра
3
3
 
10
 
! Отговори
Споко преди 3 години
На българина вече му дойде до гуша.Ще започне да създава групи за защита без да иска разрешение от някого. Били са хайдушки чети, после станали шпицкоманди, по-късно се оказали доброволни отряди - според спецификата на времето е и названието на съответните групи.Не е важно как точно ще се казват, а каква работа ще вършат.Да се сърдят на себе си онези, които са допуснали безобразията в страната да се развихрят до такава степен, че народът да започне сам да си създава чети, команди или отряди.